Ziare.com

Medicii au iesit in strada: proteste timp de zece zile (Video)

Luni, 23 Iunie 2014, ora 11:21

   

Medicii au iesit in strada: proteste timp de zece zile (Video)
Membrii Federatiei Sanitas din Romania picheteaza luni, intre orele 10.00 si 12.00, sediul Ministerul Sanatatii din Bucuresti.

Angajatii din sanatate solicita cresterea cu 10% a veniturilor in sanatate si asistenta sociala, incepand 1 iulie, si aplicarea Legii 284/2010 in sanatate si asistenta sociala.

De asemenea, ei au cerut si publicarea in Monitorul Oficial a Contractului Colectiv de Munca pe sectorul sanatate si activitati sanitar-veterinare, precum si deblocarea de urgenta a posturilor vacante in sanatate si asistenta sociala.

Calendarul protestelor a fost stabilit pe 13 iunie. Astfel, pe 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie si 1 iulie vor avea loc pichete de protest la Ministerul Sanatatii, pe 26 iunie si 2 iulie la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale, iar pe 27 iunie, 3 iulie, 4 iulie la Ministerul Finantelor Publice.

"Consiliul National al Federatiei Sanitas, intrunit la data de 13 iunie 2014, a stabilit cu liderii din toate judetele tarii sa iasa in strada pentru a-si castiga "meciul" cu reprezentantii Guvernului Romaniei prin: Ministerul Sanatatii; Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Finantelor Publice.

Neonorarea revendicarilor transmise in repetate randuri de catre liderii Federatiei Sanitas din Romania reprezentantilor Guvernului Romaniei va duce la declansarea actiunilor de protest in toata tara", se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului National al Federatiei Sanitas din Romania, citat de Agerpres.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1038 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor