Medicii de familie acuza CNAS de minciuna

Marti, 07 Iunie 2011, ora 22:05
1630 citiri
Medicii de familie acuza CNAS de minciuna
Foto: Arhiva

Medicii de familie acuza Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) ca a furnizat cifre exagerate, iar in anumite situatii chiar false, cu privire la procentul medicilor de familie care au semnat actele aditionale la contractul cadru.

"Mentionam ca numarul semnatarilor este in realitate extrem de mic, datele furnizate presei de CNAS fiind demne de cele raportate in marile intreceri socialiste sau similare steagurilor lui Ghita Pristanda. In judetul Valcea numaratoarea este in mod evident falsa, cele 223 de acte, exact cat numarul total al medicilor, nu au fost semnate ci s-au prelungit automat, in mod abuziv. Chiar si cifrele exagerate prezentate presei de CNAS arata ca un procent foarte mare de medici de familie, peste 80%, refuza cu hotarare sa semneze in ciuda tuturor presiunilor", au precizat reprezentantii medicilor de familie.

Medicii de familie mai spun ca avocatii Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) si Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF) au depus luni, in instanta, cererea de anulare a actelor aditionale "ilegale" emise de casele de asigurari. Reprezentantii FNPMF si SNMF afirma si ca, pentru semnarea actelor aditionale, angajatii caselor de asigurari au exercitat presiuni asupra medicilor de familie.

Circa 1.750 de medici de familie din cei 11.500 activi la nivel national au semnat actele aditionale de furnizare de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale pentru 2010, in baza carora casele de sanatate au anutat ca se va desfasura activitatea in iunie 2011.

Potrivit Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), cele mai multe acte aditionale privind asistenta medicala primara pentru iunie au fost incheiate in judetul Valcea, 223, si in Bucuresti, 208.

Pana luni, in judetele Bihor, Galati, Mures, Neamt si Vrancea nu a fost incheiat niciun contract pe acest tip de asistenta medicala.

Organizatiile medicilor de familie au anuntat, la 1 iunie, ca nu semneaza noul contract cadru. Principala lor nemultumire este legata de bugetul alocat, care ar duce la falimentul cabinetelor.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#medici familie cnas contract cadru, #medici familie cnas , #spitale