Ziare.com

Medicii de familie vor lucra si in afara programului

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 22:10

   

Medicii de familie vor lucra si in afara programului
Ministerul Sanatatii a supus, miercuri, dezbaterii publice un proiect de lege care prevede ca medicii de familie vor avea obligatia de a asigura continuitatea asistentei medicale primare in centrele de permanenta, in afara programului de lucru.

"Conform proiectului de act normativ, medicii de familie aflati in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate si care isi desfasoara activitatea in localitatile arondate teritorial la centrele de permanenta, sunt obligati sa asigure continuitatea asistentei medicale primare in aceste centre, incepand cu prima zi a saptamanii si pana vineri, intre orele 15.00-08.00.

Si in zilele de sambata si duminica si cu ocazia sarbatorilor legale, serviciul de permanenta se va efectua in intervalul 08.00-08.00, a doua zi", se arata in proiectul de modificare a legii Legii nr. 263/2004.

Ministerul Sanatatii anunta ca zonele in care se infiinteaza centre de permanenta vor fi stabilite de directiile de sanatate publica, cu acordul prealabil al caselor de asigurari de sanatate si al consiliilor locale, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Pentru serviciile acordate in cadrul centrelor de permanenta, medicii de familie vor fi retribuiti, suplimentar, la nivelul unui salariu al medicului specialist in regim de garda", se mai arata in document.

In cazul in care medicii de familie nu respecta obligatiile impuse de noile reglementari, casele de asigurari de sanatate cu care sunt in relatie contractuala vor diminua lunar, cu 10%, valoarea minima garantata a punctului per capita, respectiv venitul lunar al medicilor nou-veniti intr-o localitate stabilit in conformitate cu prevederile Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1657 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Fortare?

Cum poate fi fortat un medic de familie sa lucreze de azi de la ora opt pana la 15 in cabinet, in continuare pana maine dimineata la 8 in camera de garda si apoi in continuare pana la ora 15 in cabinet? Specialistul din spital, dupa garda pleaca acasa, medicul de familie nu poate pentru ca are pacienti la usa si pe el nu are cine sa-l inlocuiasca. Mari aberatii spune si acest domn ministru!

 

madajura, esti informat gresit !

Medicul de garda din spital,a doua zi, isi efectueaza programul normal.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor