Ziare.com

Medicii si asistentele noastre pleaca pentru bani chiar si in Irak - De la cititori

Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 17:13

   

Medicii si asistentele noastre pleaca pentru bani chiar si in Irak - De la cititori
Irakul este tara care in plin razboi ofera cadrelor medicale din Romania ceea ce in patria mama nu au parte. Tot mai multe cadre medicale, fie ele medici sau asistente, isi parasesc temporar locurile de munca din tara in favoarea unor joburi in zone instabile din punct de vedere militar.

Cadrele medicale din Romania aleg sa isi paraseasca locurile de munca din tara din cauza salariilor extrem de mici pe care le castiga aici in comparatie cu munca prestata. Un medic specialist, cu 15 garzi pe luna, castiga la Serviciul de Ambulanta aproximativ 3.000 de lei, in timp ce in Irak acesta poate castiga intre 4.000 si 10.000 de dolari.

Asistentele medicale de asemenea sunt mai bine rasplatite in "tara razboaielor". Acestea pot castiga pana la 2.500 de dolari, in timp ce la noi o asistenta medicala nu castiga mai mult de 2.000 de lei pe luna.

Comunicare la distanta

Unul dintre cadrele medicale din Romania, aflat in Irak, ca asistent intr-o baza militara, afirma ca viata privita dintr-un asemenea cadru este total diferita fata de viata de zi cu zi.Astfel, odata ajunse intr-o baza militara, cadrele medicale se "teleporteaza" intr-o alta lume, o lume a razboiului, a neputintei de a-si vedea familiie in carne si oase.Cei aflati in Irak povestesc ca odata ajunsi in baza militara viata se schimba in totalitate. Astfel, acestia sunt nevoiti sa plece in misiuni de care afla doar cu cateva minute inainte de a avea loc zborul.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7858 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

da ,cistiga 3000-10000 $ ,..dar si sansa sa primeasca familia acasa dooar un cosciug.

cam neginditi acei care au ales acea tara,pe restul care s-au dus in alte tari ii inteleg,si ,bine ca au scapat ce Cseke si Basescu.

 

dar riscurile?????????????pina la urma citi SINT PLECATI in aceste zone???????????

cred ca mai mult de citeva zeci de cadre medicaLE NU SINT in aceste zone....chiar si in UE nu sint foarte multi care pleaca deoarece cerintele privind limba,pregatirea profesionala si conduita sint foarte stricte.. din cei plecati sint DESTUI care s-au si intors cu coada intre picioare in romania dar de acestea nu se mai aminteste....ritmul de munca,dar mai ales raspunderea pt. actul medical nu se compara cu ceea ce avem aici,unde timpul trece,leafa merge,daca nu curge pica... asta e....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor