Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Medicii sunt nemultumiti de masurile Ministerului Sanatatii si i-au scris lui Ciolos: Suntem aratati cu degetul zilnic

Vineri, 25 Noiembrie 2016, ora 15:29
4042 citiri
Medicii sunt nemultumiti de masurile Ministerului Sanatatii si i-au scris lui Ciolos: Suntem aratati cu degetul zilnic
Foto: Arhiva Ziare.com

Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila" reclama, intr-o scrisoare adresata vineri premierului Dacian Ciolos, "tonul de denigrare care vine din zona Ministerului Sanatatii".

Reprezentantii universitatii acuza ca cele mai recente masuri adoptate de minister "pericliteaza procesul firesc de formare si perfectionare medicala, avand repercusiuni directe asupra calitatii actului medical ce vor fi imediate si dezastruoase pentru pacienti si medici".

Semnatarii scrisorii spun ca sunt "pusi la colt zilnic si aratati cu degetul", "criticati chiar din ograda Ministerului Sanatatii, populat cu consilieri tineri, dornici sa se afirme profesional".

"Iata-ne in postura de a fi criticati chiar din ograda dumneavoastra, a Ministerului Sanatatii, populat cu consilieri tineri, dornici sa se afirme profesional, dar sa si faca greseli majore, probabil din lipsa de experienta.

Permiteti-ne sa va subliniem doar cateva dintre etichetele zilnice de care abunda intreg spatiul public: 'doctorii sunt spagari', 'actul medical este raportat la plicul cu bani', 'nivelul de pregatire a cadrelor medicale este la pamant'", se arata in scrisoarea deschisa postata pe site-ul Universitatii de Medicina si Farmacie Bucuresti.

Reprezentantii UMF ii atrag atentia premierului ca "respectul si increderea nu costa bani".

"Relatia dintre medic si pacient este esentiala, iar ea va fi total compromisa daca tonul de denigrare va continua sa vina din zona Ministerului Sanatatii. Increderea populatiei fata de medici este temelia unui sistem medical functional. Cu tristete, vedem cum se naruie aceasta incredere, in urma unor campanii de presa bine facute, ce par totodata concepute, dirijate si controlate din anumite zone de interes strain de interesul national.

(...) Mai mult, suntem convinsi de faptul ca stiti si in ce conditii suntem nevoiti sa ne exercitam profesia de medic", arata reprezentantii UMF in scrisoarea adresata premierului.

Ei mai spun ca in alte tari medicii nu rezolva urgentele in timpul liber, nu stau niciodata in spital 48 de ore si nu vin la serviciu atunci cand sunt bolnavi.

Amintim ca Guvernul a adoptat saptamana trecuta o Ordonanta de Urgenta privind managementul spitalelor, iar ministrul Vlad Voiculescu a spus ca aceasta prevede doua lucruri importante: deschiderea functiilor de manager in spitale pentru toti cei care au competente in acest sens si interdictia ca managerii de spitale sa detina functii de conducere in partide politice.

"Aceasta ordonanta este despre deschiderea functiilor de manager in spitale pentru toti cei care au competente. Asta nu inseamna ca scoatem universitatiile din spitalele clinice. Orice cadru universitar va putea participa in continuare la concursuri, dar alaturi de el vor putea participa si profesionisti care nu provin exclusiv din mediul academic", a declarat Vlad Voiculescu.

Pana in acest moment, exista obligatia managerilor din spitalele clinice de a fi cadru universitar sau medic primar, iar prevederea ingradeste accesul la aceasta functie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#scrisoare UMF Carol Davila Ciolos, #scrisoare medici Ciolos , #spitale