Mesajul dur al unei asistente care trateaza bolnavi de COVID-19 catre cei care refuza masca: "Daca HIV s-ar fi transmis la fel ca SARS-COV-2, ati fi purtat nenorocita aia de masca?"

Autor: N.G.
Luni, 20 Iulie 2020, ora 09:57
3949 citiri
Mesajul dur al unei asistente care trateaza bolnavi de COVID-19 catre cei care refuza masca: "Daca HIV s-ar fi transmis la fel ca SARS-COV-2, ati fi purtat nenorocita aia de masca?"
Marcela Vilcan poarta echipament de protectie 8 ore pe zi

O asistenta medicala de la Spitalul Judetean de Urgenta Alba transmite un mesaj dur si critic la adresa celor care nu cred in existenta noului coronavirus.

Marcela Vilcan este asistenta-sefa a Sectiei de Boli Infectioase, unde au fost tratate in ultimele 5 luni zeci de persoane infectate cu coronavirus. Ca orice cadru medical este nevoita sa poarte echipament special, inclusiv masca si viziera, timp de cel putin 8 ore in fiecare zi.

Asistenta sustine, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca masca trebuie purtata "din respect, grija si compasiune pentru cei din jur".

"Nu va produce nicio hipoxie! O port cel putin 8 ore/zi, de 5 luni de zile si inca sinapsele neuronale functioneaza, iar daca mai moare cate un neuron, este din cu totul alte motive. O poarta chirurgii, de-o viata, dar nu am cunoscut vreunul care sa sufere de hipoxie din aceasta cauza", spune asistenta de la spitalul din Alba Iulia.

Marcela Vilcan sustine ca nu a crezut vreodata ca o masca poate fi marul discordiei unei intregi natiuni. "E doar o bucatica de material care are rolul de a proteja, pe care in primul rand, din respect, grija si compasiune pentru cei din jurul tau trebuie sa o porti atunci cand intri in magazin sa iti cumperi painea sau cand stai la rand sa iti platesti factura la Electrica. Daca o poarta si cel din apropierea ta inseamna ca iesiti amandoi din acea incinta la fel cum ati intrat, adica, sanatosi. Asta inseamna ca iti pasa!", spune cadrul medical din Alba Iulia.

Asistenta critica si teoriile conspirative si afirma ca zicala "Nu mor caii cand vor cainii!" este tot mai reala daca se respect principalele conditii de protectie impotriva infectarii cu COVID-19. "Nu am crezut ca << statul bot in bot >> este hobby national. Serios? Adica ce poate fi placut in a mirosi respiratia celui de langa tine? Conspiratie... Hmmm... Ce sa conspire? Cum sa ne ia saracia??? Da, lumea mai si moare, dar de ce sa moara cand poate inca sa se bucure de viata? Pentru ca asa vrei tu? Cu cat suntem mai multi dintre noi constienti ca aceste doua masuri (alaturi de igiena mainilor si eticheta de tuse, bineinteles ca pe acestea le cunosteam deja, din cei 7 ani de acasa), zicala: << Nu mor caii cand vor cainii! >> este tot mai reala, mai spune Marcela Vilcan.

Aceasta le propune celor care nu cred in virus si un exercitiu de imaginatie: "Daca virusul HIV s-ar fi transmis la fel ca virusul SARS COV 2, ati purta nenorocita aia de masca? Pentru a putea trai din nou o viata normala, trebuie sa punem cu totii osul. Altfel, totul va fi in zadar".

Mesajul transmis de Marcela Vilcan:

Nu am crezut vreodata ca o masca poate fi marul discordiei unei intregi natiuni. Serios? E doar o bucatica de material care are rolul de a proteja, pe care in primul rand, din respect, grija si compasiune pentru cei din jurul tau trebuie sa o porti atunci cand intri in magazin sa iti cumperi painea sau cand stai la rand sa iti platesti factura la Electrica.

Daca o poarta si cel din apropierea ta inseamna ca iesiti amandoi din acea incinta la fel cum ati intrat, adica, sanatosi. Asta inseamna ca iti pasa! Relaxati-va! Nu va produce nici o hipoxie! O port cel putin 8 ore/zi, de 5 luni de zile si inca sinapsele neuronale functioneaza iar daca mai moare cate un neuron, este din cu totul alte motive. O poarta chirurgii, de-o viata, dar nu am cunoscut vreunul care sa sufere de hipoxie din aceasta cauza.

La fel, nu am crezut ca "statul bot in bot" este hobby national. Serios? Adica ce poate fi placut in a mirosi respiratia celui de langa tine? Conspiratie.. Hmmm... Ce sa conspire? Cum sa ne ia saracia??? Da, lumea mai si moare, dar de ce sa moara cand poate inca sa se bucure de viata? Pentru ca asa vrei tu?

Cu cat suntem mai multi dintre noi constienti ca aceste doua masuri (alaturi de igiena mainilor si eticheta de tuse, bineinteles ca pe acestea le cunosteam deja, din cei 7 ani de acasa), zicala: "Nu mor caii cand vor cainii!" este tot mai reala.

Va propun un exercitiu de imaginatie: Daca virusul HIV s-ar fi transmis la fel ca virusul SARS COV 2, ati purta nenorocita aia de masca? Pentru a putea trai din nou o viata normala, trebuie sa punem cu totii osul. Altfel, totul va fi in zadar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Zeci de botoșăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost mușcați de căpușe, în intervalul 1-15 aprilie. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean "Mavromati", 26 de...
CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
În stilul caracteristic, cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu a avut o postare pe rețelele sociale în care amintește de medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria...
#asistenta, #covid, #spital, #alba iulia, #marcela, #vilcan, #mesaj , #spitale