Ministerul Sanatatii a desfiintat si spitale renovate - Dr. Silviu Morariu

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 23:19
2149 citiri
Ministerul Sanatatii a desfiintat si spitale renovate - Dr. Silviu Morariu

Dr. Silviu Morariu, seful departamentului Sanatate al PC, a declarat joi la TV Ziare.com ca Ministerul Sanatatii a desfiintat spitale renovate si in care s-au facut investitii, nu doar spitale in paragina.

Silviu Morariu acuza Ministerul Sanatatii ca a desfiintat spitale in stare buna, pe criterii politice, precizand ca in localitatile respective erau primari ai Opozitiei.

"Nu au fost desfiintate doar spitale slab dotate si in paragina, ci spitale aduse la standarde europene, care au fost renovate si dotate cu aparatura medicala. Drama este ca spitalele au fost dotate cu ajutorul unor comuntitati din orase infratite din alte state. Sunt orase infratite care au investit foarte mult in dotarea cu aparatura si in renovare", spune Silviu Morariu.

Medicul sustine ca studiile internationale demonstreaza ca spitalele mici reduc cu 40 pana la 60% din necesarul de ingrijiri medicale oferite de spitalele tertiare din zona respectiva. In ciuda acestor studii, Ministerul Sanatatii desfiinteaza spitalele mici.

Intrebat de cititorii Ziare.com daca era posibil ca aceste spitale sa fie mentinute in functiune cu fonduri bugetare, Morariu este de parere ca ar fi fost posibil. "In unele cazuri, sumele nu ar fi fost foarte mari. In acest an Ministerul Sanatatii a alocat preferential unor spitale conduse din localitati cu primari UDMR sau PD-L, fonduri de 70 de milioane de RON", a spus acesta.

Silviu Morariu adauga ca, in cazul in care se doreste restructurarea sistemului sanitar, trebuie asigurate conditii pentru ca activitatea medicala sa poata fi prelungita in acele zone in care se desfiinteaza spitale, existand si posibilitatea ca ele sa fie transformate in unitati de ingrijire paleativa.

Moaririu acuza lipsa de preocupare a Ministerului Sanatatii pentru programele de screening in cazul cancerului de san, de col uterin si de prostata, sustinand ca mii de femei si barbati mor din pricina acestor boli, care depistate in stadii incipiente pot fi tratate.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#desfiintare spitale, #Silviu Morariu, #Morariu desfiintare spitale , #spitale