Noua alerta medicala: 18 elevi din Buzau, la spital dupa ce au mancat la scoala cornuri si iaurt

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 13:26
2001 citiri
Noua alerta medicala: 18 elevi din Buzau, la spital dupa ce au mancat la scoala cornuri si iaurt
Foto: Ziare.com

Optsprezece elevi de la scoala dintr-un sat al comunei buzoiene Ziduri au inceput sa se simta rau, miercuri, dupa ce ar fi mancat cornuri si iaurt la scoala, pentru transportarea copiilor la spital fiind mobilizate sase ambulante si autospeciala de transport victime multiple.

Potrivit unor surse medicale, ambulantele au fost solicitate pentru 18 copii, cu varste intre 10 si 12 ani, care au inceput sa se simta rau, dupa ce ar fi mancat iaurt si cornuri, primite in cadrul programului guvernamental "Cornul si laptele" desfasurat in scoli, potrvit News.ro.

Copiii ar prezenta dureri abdominale, greata, varsaturi, stare de rau general, simptome specifice toxiinfectiei alimentare. Conform surselor respective, copiii vor fi transportati cu salvarile la Spitalul Municipal din Ramnicu Sarat, fiind la o distanta mai mica decat este Spitalul Judetean Buzau.

De ce s-au imbolnavit copiii la scoala? Laptele baut nu continea enterobacterii

Totodata, la scoala din satul Zoita, comuna Ziduri, va merge medicul epidemiolog Carmen Scantei, din cadrul Directiei de Sanatate Publica Buzau, pentru a inspecta conditiile de depozitare a produselor distribuite elevilor. De asemenea, in zona au fost mobilizate si echipe de la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Buzau.

"Domnul presedinte al Consiliului Judetean Buzau a luat legatura cu DSP, cu DSVSA, cu primarul comunei Ziduri si cu spitalul din Ramnicu Sarat. A cerut buletinele de analize de la cei doi distribuitori care desfasoara programul Laptele si Cornul.

Laptele baut la scoala imbolnaveste din nou: Zeci de copii, la spital. Programul e sistat la Brasov

Vor fi anchete, iar masuri se vor lua dupa ce vom avea rezultate, asteptam concluziile controalelor declansate de autoritatile cu rol in astfel de cazuri", a declarat, miercuri, pentru News.ro purtatorul de cuvant al CJ Buzau, Oana Ghimbasanu.

In judetul Buzau, firmele care distribuie produsele in cadrul programului "Laptele si Cornul" sunt Meridian Agroind Ramnicu Sarat, care distribuie produsele lactate, si Boromir, care distribuie produsele de panificatie. Meridian Agroind Ramnicu Sarat are contract cu Consiliul Judetean Buzau pentru distribuirea produselor lactate de la inceputul programului guvernamental.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#copii lapte corn spital, #copii spital Buzau, #copii bolnavi lapte corn , #spitale