O fetita a fost operata la o luna dupa ce si-a rupt mana, pentru ca toti medicii erau in concediu

Luni, 09 Septembrie 2019, ora 08:53
3824 citiri
O fetita a fost operata la o luna dupa ce si-a rupt mana, pentru ca toti medicii erau in concediu
Foto: Arhiva Ziare.com

O fetita din Cluj a ajuns sa fie operata la o luna de zile dupa ce a ajuns la spital cu mana rupta. Motivul? Toti medicii ortopezi de la Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii din Cluj-Napoca erau in concediu, iar pana la urma copila a fost operara la alt spital.

Initial, fetita a fost dusa de mama sa la spital, pe 24 iulie, avand mana rupta, iar i s-a pus ghips. Dupa sapte zile, medicii ar fi observat ca osul s-a deplasat, dar tot au decis sa mai astepte, arata Adevarul.

"Pe 7 august, mana arata destul de bine, punem ghips circular, desi pe radiografii am vazut ulterior ca nu era chiar asa de bine", a povestit mama fetei. Ea a explicat ca pe 14 august a fost indepartat ghipsul si micutei i s-a pus un fel de atela, "desi osul pe toate radiografiile nu era la locul lui, arata destul de stramb. Cand am intrebat de ce este umflata mana un pic, mi s-a spus ca e ok. Am intrebat de ce nu se face radiografie? Mi s-a spus ca arata bine la palpat. Nu am primit nicio foaie bineinteles. Mi se transmite sa revin in septembrie, in data de 2, sa scoatem atela".

Pe 19 august, fetita a fost dusa iar la spital, dupa ce mama sa a simtit o umflatura prea mare prin tifonul de la atela, insa medicul rezident i-a transmis ca el nu are ce sa faca. Au revenit la spital dupa doua zile, unde dupa o radiografie s-a descoperit ca "osul e dus de la loc bine de tot, mana umflata acum rau, trebuie operata, dar, surpriza, nu sunt medici care opereaza. Toti sunt in acelasi timp in concediu".

Pe 22 august familia a fost trimisa la Spitalul de Recuperare. "Zero Recuperare, nu se ocupa de Urgente, nu este loc la ei, sunt concedii, congrese, ca stiti perioada iulie-august e o perioada foarte proasta de mers la doctor, daca ai nevoie si de ceva operatii e si mai rau. Eu inteleg ca toti avem dreptul la concediu, dar fiica mea are dreptul sa primeasca servicii medicale de calitate, este scris mare pe site-ul ministerului Sanatati", a declarat mama fetei.

Intr-un final, copilul a fost operat pe 27 august. "Din cauza ca s-a asteptat atat cei de la Recuperare au lucrat din greu sa refaca osul. O operatie de circa 3 ore, pentru ca era sudat incorect. Cine stie ce se intampla daca asteptam pana in 2 septembrie cand revenea din concediu unul dintre medicii de la Spitalul de copii", a mai spus mama fetei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fetita operata medici concediu, #fetita operata Cluj medici , #spitale