O noua zona de triaj epidemiologic la Spitalul de Boli Infectioase Timisoara. Au fost aduse containere din rezerva de stat

Luni, 09 Noiembrie 2020, ora 12:51
1901 citiri
O noua zona de triaj epidemiologic la Spitalul de Boli Infectioase Timisoara. Au fost aduse containere din rezerva de stat
FOTO/News.ro

Sase constructii modulare, de tip container, au fost amplasate la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" Timisoara, acestea inlocuiesc corturile in care se facea pana acum triajul pacientilor infectati cu SARS COV 2.

Potrivit unui comunicat de presa, de luni, al Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, cele sase containere provin din rezerva de stat a Romaniei si au fost obtinute in urma solicitarii adresate de catre Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat.

Constructiile modulare sunt racordate la curent electric, sunt dotate cu instalatii de climatizare, iar unul dintre containere este conectat la reteaua de apa- canal a unitatii sanitare. Fiecare container este prevazut cu un pat. Cele sase containere formeaza noua zona de triere a bolnavilor COVID-19.

"In urma unei discutii pe care am avut-o cu directorul Spitalului Victor Babes si cu primarul Timisoarei Dominic Fritz, am facut toate demersurile pentru a aduce sase containere din rezerva de stat pentru Spitalul Victor Babes. Pana acum, triajul se facea in corturi puse la dispozitie de catre ISU Banat. Avand in vedere ca temperaturile de afara au inceput sa coboare, era necesar ca aceste containere sa ajunga la Timisoara pentru a putea face acest triaj. Toate demersurile s-au facut vineri dimineata iar astazi, la ora noua containerele au ajuns in curtea spitalului", a declarat prefectul judetului Timis, Liliana Onet.

In constructiile modulare se vor face primirea pacientilor, inregistrarea, testarea si triajul acestora.

"Acest ansamblu modular va functiona ca punct unic de triaj in judetul Timis pentru pacientii infectati cu noul coronavirus, ei fiind deserviti atat de medicii rezidenti din diferite specialitati, cat si de studentii de la Medicina. Trei dintre sistemele modulare vor fi organizate ca sali de asteptare pentru pacienti, in doua dintre containere se va efecuta consultul clinic si se vor recolta probele biologice. Tot aici se vor face foile de anamneza, inclusiv acel triaj si ancheta epidemiologica pentru depistarea contactilor. Multumim Guvernului Romaniei si Primariei Municipiului Timisoara pentru acest ajutor acordat in triajul pacientilor infectati cu SARS COV 2", a declarat si prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara.

Cele sase constructii modulare vor fi predate Primariei Timisoara, care administreaza Spitalul de Boli Infectioase Timisoara, in cursul zilei de luni. Primii pacienti vor putea fi consultati aici chiar din aceasta seara.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
#Timisoara, #triaj, #covid, #coronavirus, #pandemie, #Containere, #eveniment, #spital judetean , #spitale