O tanara de 21 de ani insarcinata a murit in maternitatea Polizu (Video)

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 23:57
14418 citiri
O tanara de 21 de ani insarcinata a murit in maternitatea Polizu (Video)

O tanara de 21 de ani, insarcinata in luna a saptea, a murit, joi seara, in maternitate, la Spitalul Polizu din Capitala.

Familia acesteia acuza medicii de neglijenta. Rudele spun ca tanara a murit joi noaptea, in jurul orei 2,00. Ea a fost gasita de catre colega de salon, care a semnalat imediat medicilor, iar acestia au incercat, fara succes, resuscitarea femeii, informeaza Realitatea Tv.

Potrivit familiei, tanara a fost internata la Polizu in urma cu doua saptamani deoarece exista riscul sa nasca prematur. Medicii nu au fost de acord cu provocarea nasterii deoarece copilul avea o greutate mult prea mica.

Rudele sustin ca tinerei nu i s-a acordat toata atentia necesara pentru starea in care se afla. Ministerul Sanatatii a declansat o ancheta in acest caz.

Pe de alta parte, surse medicale citate de Mediafax sustin ca femeia a fost internata cu iminenta de nastere prematura, fiind insarcinata in 30 - 31 de saptamani. De trei saptamani urma tratament pentru a nu pierde sarcina.

Din primele informatii se pare ca femeia a fost vazuta ultima oara de personalul medical inainte de miezul noptii, starea ei fiind buna. Ulterior, tanara a intrat in stop cardio respirator. Fatul a fost extras prin cezariana si s-a incercat resuscitarea ambilor pacienti, insa niciunul nu a supravietuit.

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat la Realitatea Tv ca inca de vineri dimineata a fost numita o comisie mixta la nivelul ministerului formata din specialisti in obstretica-ginecologie, un reprezentant al Colegiului Medicilor si reprezentanti ai Ministerului Sanatatii.

"Pana ce nu avem toate informatiile, este greu sa spunem ce s-a intamplat, sunt anumite situatii care nu pot fi depistate prin analize. Un raspuns vom avea doar dupa ce vor fi facute toate examenele, inclusiv autopsia femeii si a fatului", a spus Raed Arafat.

Cazul a fost semnalat ministerului de catre reprezentantii spitalului Polizu, deoarece, potrivit procedurilor, "orice deces cu suspiciune care se intampla in spitale este anuntat la Ministerul Sanatatii", a mai spus Raed Arafat, care mai sustine ca, din cate stie, starea femeii se stabilizase si urma sa fie externata.

In cazul in care se va constata ca este neglijenta medicala, masurile urmeaza sa fie luate de Colegiul medicilor, dupa o ancheta proprie, iar daca este vorba de o neglijenta de natura administrativa, ministerul este cel care va stabili sanctiunile.

Acesta este un nou caz socant care se adauga celor dezvaluite in ultimele saptamani de presa in sistemul sanitar romanesc.

Reamintim ca, in urma cu numai cateva zile, s-a descoperit ca cinci femei din Bucuresti erau in stare grava din cauza unei infectii pe care au contractat-o dupa ce au fost internate in sectia de ginecologie a spitalului CFR 2 din Bucuresti.

Spitalul CFR 2: cinci femei in stare grava din cauza unei infectii

Doua dintre paciente fusesera transferate in coma profunda de la CF2 la Spitalul Universitar din Capitala. Una dintre cele doua femei in coma era prim-solista Teatrului National de Opereta, Amelia Antoniu, in varsta de 36 de ani.

Astarastoae: Romania e un rai, avem cele mai putine infectii intraspitalicesti

Alte trei femei, in afara celor doua internate in coma la Spitalul Universitar, erau intubate, in stare grava, la alte unitati sanitare din Bucuresti, toate fiind infectate dupa ce au fost la sectia ginecologie a Spitalului CFR 2.

Directorul spitalului CFR 2 a fost demis

Directorul spitalului CFR 2, Constantin Tanase, a fost demis de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#tanara deces maternitate, #tanara insarcinata deces spital , #spitale