Opinii Ce aveti cu Sobaru?

Miercuri, 29 Decembrie 2010, ora 23:48
3842 citiri
Opinii Ce aveti cu Sobaru?

Slava Domnului ca eroii Romaniei nu au trait astazi. Altminteri, ar fi venit cate un psihiatru sa le tranteasca o patologie de balamuc, pentru a compromite un gest sau altul, patriotic sa nu, de sange sau nu.

Intresanta manipularea indusa de directorul spitalului la care este internat Adrian Sobaru. Nu stim cat de politic sau nu a fost numit acest manager, medic de profesie, dar i-a reusit magistral incercarea de a pune gestul barbatului care s-a aruncat de la balconul Parlamentului pe seama unui dezechilibru psihic.

A enuntat, profesional, o parte a diagnosticului, fara sa uite sa citeze afectiunea psihica, "tulburare depresiva majora, cu idei interpretative si idei de culpabilizare", apoi a reusit sa transmita ca Adrian Sobaru regreta gestul, dupa care, afisand un impecabil comportament directorial, a conchis: "noi am cazut de acord cu domnul Sobaru ca sa facem publice doar acele date care intereseaza opinia publica. Alte lamuriri o sa va dea pacientul, la externare".

Directorul si-a facut treaba atat cat adevarata traire a omului, cea care l-a determinat sa se razvrateasca in felul in care a facut-o, sa fie anulata, stearsa, redusa la un moment de ratacire. Am mari indoieli ca Sobaru chiar a fost de acord cu felul de a comunica al directorului spitalului.

In rezumat, oamenii ar fi trebuit sa retina ca Sobaru s-a prabusit voluntar in gol din cauza ca are "tulburari depresive", probabil pe fondul unor dificultati personale si familiale de nedepasit, ci nu din pricina unor politici indelung viciate si partinitoare, a unor restrictii financiare impuse de-a valma, si pentru bolnav, si pentru omul sanatos, si pentru bogat, si pentru sarac, si pentru copil, si pentru adult, carora asa a gasit de cuviinta sa le raspunda, printr-un gest extrem de protest.

Aproape ca a devenit de nesuportat tendinta aceasta, de a cauta in fiecare intamplare motivatii politice, de aparat sau de acuzat, Putere contra Opozitie, ca si cum oamenii acestei tari ar fi, de la un capat la altul, cyborgi de partid.

Ei nu ar mai putea avea trairi si exprimari in afara politicii, nu s-ar mai putea razvrati pentru ca asa simt, pentru ca refuza sistemul, pentru ca nu mai vor sa i se supuna, pentru ca s-au saturat de acest fel naucitor si nebun de a face politica, pentru ca vor demnitate si respect in tara lor.

Adrian Sobaru este un astfel de om. Nu a vrut sa-si ia zilele ca sa pice Guvernul Boc, nici ca sa faca mare Opozitia, nu-l vrea suspendat nici pe Basescu, nu are drag nici de Crin Antonescu si nici de Victor Ponta. Mesajul de pe tricou, "ne-ati ucis viitorul", si locul unde a ales sa protesteze, Parlamentul Romaniei, sunt de neinterpretat. Au atata claritate, incat nu este nevoie de traducere.

Pur si simplu, Sobaru s-a saturat. S-a saturat de constrangeri, s-a saturat de minciuni, s-a saturat de nedreptate. Spre deosebire de altii, care intuiesc la fel de bine ca nu este in regula ceea ce s-a intamplat si se intampla in Romania, el a avut curajul sa protesteze. Pe viata lui, nu pe viata altuia.

De ce simte nevoia mediul politic sa murdareasca tot ceea ce este curat in Romania? Poate psihiatrii aici ar trebui sa caute diagnosticul, ci nu la un om care a concentrat furia celor multi si a exprimat-o intr-un fel care trebuia sa provoace doar mare respect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Adrian Sobaru diagnostic, #Adrian Sobaru probleme psihice, #Adrian Sobaru accident Parlament , #spitale