Pana de curent la Spitalul Colentina: Pacienti resuscitati manual in sala de operatie

Marti, 11 Aprilie 2017, ora 12:49
4801 citiri
Pana de curent la Spitalul Colentina: Pacienti resuscitati manual in sala de operatie
Foto: Arhiva Ziare.com

O pana de curent care a durat aproximativ o ora a creat probleme grave la Spitalul Colentina din Bucuresti.

Doi pacienti se aflau in sala de operatie si au fost resuscitati manual de catre medici, informeaza Digi 24. Alti doi pacienti de la Sectia de Terapie Intensiva au fost ventilati mecanic la balon.

Medicii spun ca a fost o situatie foarte grava.

Reprezentantii E-Distributie Muntenia au declarat pentru Realitatea TV ca spitalele in mod normal ar trebui sa fie sustinute de generatoare.

Sefa Sectiei ATI de la Colentina, Lelia Iliescu, a precizat insa ca generatorul spitalului nu a pornit.

"De la ora 11:32, s-a inrerupt curentul. Au fost multe incercari de intrare in functiune a generatorului. Noi eram cu doua interventii neurochirugicale in sala. Din fericire, aparatele au circulat pe baza acumulatorilor. La Terapie Intensiva aveam cinci pacienti ventilati mecanic, doi i-am ventilat mecanic la balon. Acum a revenit curentul. E totul in regula", a spus medicul Iliescu, la Digi 24.

Intrebat despe cauza nefunctionarii generatorului, medicul a raspuns ca nu isi explica.

"Nu stiu cum s-a intamplat in acest moment. Stiam ca generatoarele sunt in functiune. Anul trecut am avut o simulare pentru acreditare. Stiam ca totul este in regula. Nu stiu cat de vechi este generatorul. Cred ca este achizitionat de doi-trei ani", a adaugat Lelia Iliescu.

Aceasta a precizat ca starea pacientilor este foarte buna si ca nu au avut de suferit nicio secunda.

Reprezentantii E-Distributie Muntenia au declarat pentru News.ro ca alimentarea cu energie electrica a fost intrerupta la ora 11:35, in urma unei avarii pe un cablu de medie tensiune din zona bulevardului Stefan cel Mare din Capitala.

Potrivit sursei citate, echipele E-Distributie Muntenia au intervenit si au restabilit alimentarea integrala cu energie electrica la ora 12.22, inclusiv pentru Spitalul Colentina.

Amintim ca la inceputul lunii ianuarie primarul general, Gabriela Firea, l-a demis pe managerul Spitalului Colentina, Bogdan Andreescu, "pentru nerespectarea contractului de managemenet, adica asigurararea conditiilor normale pentru toti pacientii".

Dupa cateva zile, directorul medical al Spitalului Clinic Colentina, Dana Gabriela Ionescu, care a preluat atributiile managerului Bogdan Andreescu, a declarat ca saloanele nu au fost incalzite din cauza unei avarii a RADET si ca acest lucru nu a tinut de ei.

#spital Colentina pana curent, #Colentina pana curent generatoare , #spitale