Presedintele CNAS: Spitalele nu vor mai avea probleme cu plata salariilor

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 09:53

   

Presedintele CNAS: Spitalele nu vor mai avea probleme cu plata salariilor
Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, da asigurari ca spitalele nu vor mai avea probleme cu plata salariilor pana la finele anului. Totodata, a precizat el, numarul de internari va fi redus cu 10%.

"De luni, 29 noiembrie, banii vor pleca spre spitale. Li se vor face acte aditionale la fiecare spital. Va garantez ca nu va fi spital care va ramane fara resurse pentru plata salariilor pana la sfarsitul anului", a spus Lucian Duta pentru Realitatea TV.

Seful Casei a explicat si cum se risipesc banii din sanatate. "Exista un numar foarte mare de internari fictive care sunt clasificate de urgenta, dar care nu sunt de urgenta. Internari pe care multe dintre spitale le fac ca sa ia bani de la Casa de Asigurari. In sistemul sanitar au loc niste procese care pot fi asigurate fraudelor", a adugat presedintele CNAS.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1232 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
dr_mengele
rank 5
foarte interesant
presedintele cnas ne asigura ca nu vor lipsi banii de salarii pana la sfarsitul anului...dar la anu'? din ce stiu eu, salariile si alte plati se fac la ora actuala pe datorie, in contul bugetului anului viitor...care buget, am auzit ca ar fi cu 38% mai mic! mai bine ar da asigurari seful cnas ca salariile vor fi platite anul viitor pana inclusiv in luna februarie cand bugetul sanatatii se va termina! daca bugetul sanatatii scade cu 38% vom ajunge la o performanta de aproximativ 2 % din PIB...Somalia cred ca aloca mai mult!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor