Proteste in spitale: Cerem spor sau stati voi in formol! Noi suntem scumpi? Nu stiti cat costa un incompetent!

Joi, 19 Aprilie 2018, ora 12:50
5172 citiri
Proteste in spitale: Cerem spor sau stati voi in formol! Noi suntem scumpi? Nu stiti cat costa un incompetent!
Foto: captura video Facebook/Emanuel Ungureanu

Protestele continua si joi la spitalele din tara, dupa ce promisiunile cu salarii "ca afara" s-au tradus pentru multe categorii in scaderi de multe sute de lei. Oamenii spun ca ceea ce au facut guvernantii este nedrept, nedemn, dar si ca ii aduce in situatia sa aiba probleme cu plata ratelor, multi spunand ca se vad nevoiti sa plece din tara.

In Cluj-Napoca, zeci de cadre medicale si medici solidari de la cinci spitale din oras au venit in fata Prefecturii Cluj pentru a-si cere drepturile.

"Daca nu ne dati, macar nu ne luati!" si "Cerem spor sau stati voi in formol!" sunt cateva dintre scandarile care rasuna la unison.

"Suntem toti profesionisti! Daca ei considera ca noi suntem scumpi ca si profesionisti inseamna ca nu stiu ce inseamna un incompetent", a spus un medic, intrebat de deputatul USR Emanuel Ungureanu despre numultumiri.

"Eu sunt anul 3, mai am un an si in ritmul acesta o sa plec din tara. Am venit sa-i sustinem pe asistentii cu care lucram, suntem o echipa, dar ne cerem si noi drepturile", a spus si o rezidenta la anatomo-patologie de la Spitalul Clinic Judetean din Cluj.

Un alt protestatar spune ca la Medicina Legala salariile au fost reduse cu 45% si ca explicatia primita a fost ca nu sunt bani.

Greva generala e ceruta de tot mai multi angajati din spitale. Dancila vrea solutii: Sa inchidem acest subiect!

Protest si la Sibiu: Nu cerem cresteri, ci sa nu ne scada salariile!

La Sibiu peste 50 de angajati ai Spitalului TBC au iesit in curtea unitatii medicale.

Asistente, infirmiere si personal TESA spun ca si-au primit fluturasii, iar veniturile le scad si cu 1.200 de lei.

"Vrem sporurile inapoi, nu va bateti joc de noi", "Renuntati la plafonul de 30 la suta" sau "Vrem drepturile inapoi" sunt mesajele transmise de protestatari.

"Incepand cu luna martie, pentru 40% din personalul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu salariile vor fi mai mici cu sume intre 100 si 1.200 lei, din cauza ca valoarea sporurilor de pericol a fost diminuata in conformitate cu noile prevederi legale. (...) Este esential ca legiuitorii si guvernantii sa inteleaga ca angajatii nostri nu solicita in acest moment mariri de salarii, ci doar sa nu le scada veniturile fata de anul precedent, din cauza problemelor ce au aparut odata cu aplicarea legii unitare a salarizarii", a spus managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, Cristian Vasile Roman.

Nu ne umiliti!

Joi dimineata la Institutul Inimii din Cluj peste 50 de asistente si infirmiere au amenintat, pentru a doua zi consecutiv, cu declansarea grevei generale.

Protestatarii au afisat mesaje precum "Nu vrem salarii 'speciale', dar meritam salarii normale", "Vrem spor maxim pentru efort maxim" si au scandat "Vrem dreptate", "Nu ne umiliti", "Sporuri cuvenite", "Week-end-uri platite".

Una dintre infirmiere, cu o vechime de 26 de ani, care lucreaza la Sectia de Terapie Intensiva, a reclamat faptul ca pierde circa 1.100 de lei la salariu.

Managerul Institutului Inimii Cluj-Napoca, Florin Crisan, a declarat, pentru Mediafax, ca actiunea de protest a angajatilor este indreptatita: "Acest regulament de sporuri este imposibil de aplicat in procentul acordat de Ministerul Sanatatii, de 21%".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#proteste Cluj spitale medici asistenti, #protest sanatate prefectura cluj, #salarii sporuri sanatate , #spitale