Rezidentiat 2011: mai multi promovati decat locuri si posturi disponibile (Video)

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 15:21
5369 citiri
Rezidentiat 2011: mai multi promovati decat locuri si posturi disponibile (Video)

Numarul absolventilor de medicina si farmacie care au promovat rezidentiatul in Capitala este mai mare decat cel al locurilor si posturile scoase la concurs de Ministerul Sanatatii.

O parte dintre acestia vor fi nevoiti sa participe din nou la examen in 2012, a declarat prof. dr. Florian Popa.

"La medicina, punctajul minim obtinut a fost 536, iar cel maxim 896, in acest interval incadrandu-se 1.095 de candidati. La medicina dentara, punctajul minim a fost 513, iar cel maxim 856, aici incadrandu-se 229 de candidati, iar la farmacie, punctajul minim a fost 495 si cel maxim 826, interval in care s-au situat 70 de candidati", a precizat prof. dr. Florian Popa, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti.

In Capitala, absolventii de medicina generala au concurat pe 650 de locuri si 170 de posturi. Cei de la medicina dentara au avut la dispozitie 53 de locuri si posturi.

Rectorul UMF Carol Davila a mai spus ca, in urma concursului de rezidentiat din Bucuresti, au fost inregistrate peste 100 de contestatii, cele mai multe dintre ele vizand rescanarea grilei de concurs.

Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

Peste 5.000 de absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie au participat, duminica, la concursul de rezidentiat, organizat in premiera, in acest an, in sase centre universitare din tara.

Pentru rezidentiatul din 2011 au fost scoase la concurs 3.810 locuri si posturi. Dintre cele 2.998 de locuri, 2.600 sunt pentru medicina generala, 290 pentru medicina dentara si 108 pentru farmacie. Candidatii care vor castiga un loc in urma acestui concurs nu vor avea post asigurat la sfarsitul rezidentiatului.

Candidatii care vor castiga un loc in urma acestui concurs nu vor avea post asigurat la sfarsitul rezidentiatului.

Posturile scoase la concurs sunt, in principal, pentru medicina de urgenta, ATI, neonatologie, oncologie medicala, farmacie clinica, specialitati unde nu exista in prezent o acoperire suficienta cu personal calificat, spun reprezentantii ministerului.

Cei mai multi candidati au optat pentru a sustine concursul in centrele din Bucuresti (1.775), Cluj Napoca (820) si Iasi (774).

Spre deosebire de anii precedenti, anul acesta, concursul s-a desfasurat, descentralizat, in centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Tg. Mures si Timisoara.

Ocuparea locurilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul respectiv, mai spun cei de la Ministerul Sanatatii.

Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidati inscrisi si cele pentru care candidatii nu au obtinut punctajul minim de promovare nu vor putea fi alese de alti candidati.

Vineri, 25 noiembrie 2011, cele sase centre universitare in care s-a organizat concursul vor afisa listele finale, iar duminica, 27 noiembrie 2011, in intervalul orar 9.00-21.00, se va realiza repartitia pentru alegerea locurilor si a centrelor de pregatire in rezidentiat a candidatilor care au obtinut punctaj de promovare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#concurs rezidentiat, #promovare concurs rezidentiat , #spitale