S-au finalizat verificarile la Spitalul Sf. Maria: Iata ce au descoperit inspectorii

Duminica, 11 Decembrie 2016, ora 20:21
5968 citiri
S-au finalizat verificarile la Spitalul Sf. Maria: Iata ce au descoperit inspectorii
Foto: Arhiva Ziare.com

Corpul de control al premierului a finalizat controlul la Spitalul Clinic Sfanta Maria din Capitala, iar in urma acestuia a decis ca sunt necesare verificarea unor contracte si recuperarea sumei de 2,8 milioane de lei (servicii medicale prestate si nedecontate in 2015 de catre Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti - CASMB).

Verificarile au fost facute in contextul investigatiilor facute in ultima perioada de Ministerul Sanatatii in activitatea de transplant din tara noastra.

Corpul de control al prim-ministrului a verificat daca s-au respectat prevederile legale in legatura cu organizarea, functionarea si indeplinirea atributiilor de catre Spitalul Clinic Sfanta Maria Bucuresti.

Inspectorii au mai controlat contractele de management, gestionarea resurselor umane si financiare, activitatea de contractare, dar si alte lucruri considerate relevante.

In urma controlului s-a constatat ca procesul de acreditare a unitatii spitalicesti a fost intarziat cu doi ani, la solicitarea spitalului, prin replanificarea vizitei de evaluare din anul 2014 pana in 2016.

Totodata, spitalul a fost clasificat provizoriu, intre 2011 si 2013, in categoria II cu program de conformare, pentru a putea obtine finantarea corespunzatoare clasificarii.

Inspectorii au mai descoperit ca contractul managerului unitatii sanitare, Narcis Copca, a fost prelungit ilegal in anul 2009, printr-un ordin al ministrului interimar al Sanatatii. Amintim ca, in 2009, ministrul interimar la Sanatate era Adriean Videanu.

Printre altele, Corpul de control a mai gasit nereguli si in ceea ce priveste contractele de achizitii cu societatea Med-As.

Acum, Ministerul Sanatatii si Primaria Municipiului Bucuresti trebuie sa verifice incheierea si derularea contractelor si a actelor aditionale cu societatea Med-As si sa renegocieze clauzelor contractuale.

Precizam ca verificarile la Spitalul Sfanta Maria au inceput fara participarea expertilor din strainatate, dupa cum se dorea initial, pentru ca acestia au fost amenintati de managerul unitatii ca vor fi dati in judecata.

Citeste mai multe despre scandalul de la Spitalul Sfanta Maria:

Ancheta la centrele de transplant: Spitalul Sfanta Maria a depus plangere penala impotriva ministrului Sanatatii

Scandalul transplaturilor Managerul spitalului Sf Maria le-a transmis expertilor straini sa nu vina in control: Nu sunteti bineveniti

Ancheta la centrele de transplant: Spitalul Sfanta Maria a depus plangere penala impotriva ministrului Sanatatii

#verificari spital Sfanta Maria, #nereguli spital Sfanta Maria , #spitale
Comentarii