Ziare.com

Scandalul de la Spitalul de Arsi - Anchetatori: Medicii au transformat unitatea in propria lor clinica de chirurgie

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 20:09

   

Scandalul de la Spitalul de Arsi - Anchetatori: Medicii au transformat unitatea in propria lor clinica de chirurgie
Medicii de la Spitalul de Arsi "au deturnat complet scopul si functionalitatea" unitatii - singura de acest fel din Romania, in care au fost investite sume importante pentru modernizare si dotare -, transformand-o practic in propria lor clinica de chirurgie plastica, arata procurorii.

"Pericolul social al faptelor comise de inculpati este cu atat mai ridicat cu cat se are in vedere faptul ca disciplina medicala chirurgie estetica practicata in sistemul privat este aducatoare de beneficii materiale semnificative, atat pentru medici, cat si pentru unitatile sanitare, in conditii nerestrictive financiar pentru pacientii doritori de astfel de interventii", se arata in referatul cu propunerea arestarii preventive in cazul medicilor anchetati in dosarul operatiilor estetice.

Interceptari in dosarul silicoanelor: Las' ca factura nu le dau nici eu, stai linistita

Procurorii noteaza, in documentul citat, ca "inculpatii si suspectii au deturnat complet scopul si functionalitatea Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, singurul de aceasta specializare din Romania, unitate in care au fost investite sume importante pentru modernizare si dotare, transformandu-l practic in propria lor clinica de chirurgie plastica din care unii dintre medici efectuau numai operatii estetice".

"De retinut este faptul ca spitalul este structurat pe mai multe sectii, avand un personal medical suficient ca sa asigure continuitatea serviciilor medicale, chiar si in conditiile in care o parte din medici sunt indisponibili. Aceasta afirmatie este sustinuta si de situatia din spital, conform careia o parte din medici nu efectuau decat operatii estetice voluptuarii, in interes propriu, necontribuind la realizarea obiectului legal de activitate al spitalului", mai noteaza anchetatorii, in referat.

Anchetatorii sustin si ca pericolul social al celor cercetati in acest dosar rezulta si din "discrepantele evidente dintre veniturile legale ale inculpatilor si sumele mari de bani gasite cu ocazia perchezitiilor domiciliare sau aflate in conturile bancare ale acestora".

Averile gasite in casele medicilor de la Spitalul de Arsi - procurorii au cerut o masina de numarat banii

De exemplu, la Cristina Elena Isac, arestata in acest dosar, au fost gasite sumele de 106.820 de euro, 10.100 de dolari, 180 de lire sterline si 287.070 de lei, iar in conturile bancare ale acesteia, in jur de 700.000 de euro, reiese din acelasi document.

Managerul spitalului, Vitalie Stan, seful Sectei de Chirurgie Plastica, Nicolae Antohi, medicii Aurelia Isac, Florica Gusa, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costica Ghita Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vatamanescu si Elena Cristina Isac, precum si o angajata a unei clinici private au fost retinuti vineri, in dosarul operatiilor estetice.

Vitalie Stan, Nicolae Antohi si Elena Cristina Isac au fost arestati preventiv, duminica, in urma unei decizii a Tribunalul Bucuresti.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2445 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toata Jilava asteapta niste operatii estetice

si de schimbare de sex gratuite :)

 

Lasa că-i scapă Ponta pe toti daca ajunge la Cotroceni, ca doar el e

... tata infractorilor!

lehamite

Descopeririel de la acest spital pot fi extinse lejer!peste tot in Romania-Chirurgia Plastica face ce se face peste tot in Romania:abuz!nesimtire imoralitate!
Cautati si veti descoperi similar peste tot!=Romania de azi!
(chirurgia estetica insa "opereaza"in general oameni cu posibiliati materiale mai bune(cei car eisi permit o operatie)dar imoralitatea este ca au dublat inselind buna credinta a Casei de asigurare.etc..

 

La Spitalul de Arsi_ce a fost JAF, orice s-ar zice!

Dar, cam peste tot, la fel sta treaba, Nene Ionel!!
Totzi chirurgii si anestezistii iau bani pentru operatzii, ce sa mai facem mishkulatzii?! Nu stiu cum este treaba pentru sarantoci, care n-au de unde da! Eu unul, am dat de fiecare data, de ce sa vorbesc cu pacat?! Si nimeni nu m-a obligat! Dar, cunoscand obiceiul pamantului, potzi sa te faci ca ploua?! Mai ales cand e vorba de sanatate, de viatza, chiar!

 

de ce nu se sufla o vorba despre cuplaraia infractoare?

retinutii menajerul spitalului vitalie stan si seful sectiei de chirurgie plastica sunt basaabeni nascuti in Moldova de la est de Prut.
retinutele medicale aurelia isac si elena cristina isac sunt mamica - respectiv fatuca mamicii.

 

dar ceilalti?

Cei care au furat cu acte in regula nu doar 700 000 de euro,au jefuit toata tara ,fabrici ,banci,vapoare,terenuri,paduri,tot ce se putea fura.Lor cand le vine randul?,dar cu confiscarea a tot ceea ce se mai poate recupera,nu cu trimitere in inchisoare unde devin bolnavi rau de tot si cer clementa.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor