Spitalul de copii din Iasi, executat silit dupa ce un medic a ars penisul unui bebelus

Sambata, 07 Martie 2020, ora 10:33
7830 citiri
Spitalul de copii din Iasi, executat silit dupa ce un medic a ars penisul unui bebelus
Foto: Facebook/Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Sfanta Maria" - Iasi

Spitalul de Copii Sfanta Maria din Iasi este executat silit de familia unui baiat operat aici si caruia un medic i-a ars penisul.

Executarea silita se face dupa ce Curtea de Apel Iasi a decis in noiembrie 2019 ca spitalul si medicul gasit vinovat de malpraxis, Bogdan Savu, trebuie sa achite daune morale de 200.000 de euro si materiale de 16.000 de euro.

Spitalul a cazut de acord cu executorul sa plateasca suma aceasta in 6 rate si, in plus, l-a dat in judecata pe medicpentru a-si acoperi paguba.

"Este o suma importanta, mai ales pentru perioada aceasta. Orice ban este important, trebuie sa avem grija de banul public si de acea ne-am indreptat impotriva doctorului, pentru a ne recupera prejudiciu", e precizat managerul spitalului, Corneliu Mihai, pentru Adevarul.

Parintii baietelului mutilat au nevoie de acesti bani pentru a plati viitoare interventii chirurgicale.

"Stim ca a inceput executarea silita impotriva spitalului, durata pe care o avem in vedere este de 6 luni. Din pacate, clientul va mai suporta doua interventii pentru recuperarea totala", a explicat avocatul Siana Stefancu, pentru sursa citata.

Istoria unui malpraxis

In noiembrie 2008, mama copilului s-a dus cu baietelul de doar 27 saptamani la Spitalul de Copii Sfanta Maria, pentru ca avea o inflamatie in zona penisului.

Copilului i s-a pus diagnostic de fimoza congenitala si s-a intervenit chirurgical prin electrocauterizare. Doar ca, in timpul interventiei, electrocauterul i-a provocat arsuri de gradul I si II in partea dorsala a penisului.

Ancheta ulterioara a aratat ca vina o poarta medicul Bogdan Savu. Parintii au depus plangere la Parchet abia in 2013.

Procesul civil a stabilit daunele de mai sus, insa, pe latura penala, medicul Savu a scapat pentru ca, desi a fost judecat pentru neglijenta in serviciu, fapta s-a prescris, relateaza Ziarul de Iasi.

Bogdan Savu a sustinut, in timpul audierii de la Parchet, ca nu este vinovat si ca bebelusul ar fi fost ranit din cauza unei defectiuni a electrocauterului.

Savu a mai spus ca, in timpul interventiei, a initiat procedura utilizand aparatul la intensitatea sa minima, insa, cand a observat ca acesta nu produce efectele asteptate, a setat treapta urmatoare, moment in care instrumentul a produs un curent de o intensitate excesiva, ceea ce a dus la provocarea arsurilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#spital copii Iasi executat silit penis , #spitale
Comentarii