Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Spitalul din Fagaras refuza sa preia pacienti cu COVID-19: Va fi introdus virusul intr-o comunitate in care acesta nu exista!

Miercuri, 01 Aprilie 2020, ora 14:17
10928 citiri
Spitalul din Fagaras refuza sa preia pacienti cu COVID-19: Va fi introdus virusul intr-o comunitate in care acesta nu exista!
Foto: caprura video videoconferinta

Conducerea Spitalului Municipal Fagaras "Dr. Aurel Tulbure" refuza preluarea pacientilor cu COVID-19, transferati de alte spitale din judetul Brasov, si face un apel la ministrul Sanatatii sa revina asupra deciziei.

Spitalul este unitate suport pentru tratarea cauzelor de pentru COVID-19.

"Va fi introdus virusul intr-o comunitate in care acesta nu exista," arata Spitalul Municipal Fagaras, intr-un comunicat de presa transmis Ziare.com.

"Conducerea unitatii spitalicesti solicita medicilor sa ramana la locul de munca si cere ministrului Sanatatii sa revina asupra deciziei. De asemenea, ii cere prim-ministrului Ludovic Orban sa opreasca incompetenta conducerii judetene, care se face responsabila de acte cu caracter criminogen.

Pana atunci, Spitalul Dr. Aurel Tulbure nu va accepta niciun pacient infectat cu acest virus, de la niciun spital din Brasov," este mesajul unitatii medicale.

Videoconferinta de presa

Mariana Caju (foto), presedintele Consiliului de Administratie al unitatii spitalicesti, a sustinut, intr-o o videoconferinta de presa, miercuri, ca a primit cu stupoare vestea ca Ministerul Sanatatii a inclus spitalul "Dr. Aurel Tulbure" pe lista spitalelor suport.

"Aceasta decizie contravine spiritului Ordonantei militare nr. 6, care izoleaza municipiul Suceava si localitatile limitrofe. Virusul trebuie izolat, nu diseminat!

Nu intelegem de ce acest virus trebuie importat de la Brasov la Fagaras, unde nu exista pacienti confirmati cu acest virus," afirma Caju.

Aceasta cere ministrului Sanatatii sa revina asupra deciziei. "Acest mesaj este adresat prim-ministrului Romaniei, pentru a opri acele persoane din conducerea judeteana care au luat aceasta decizie si l-au indus in eroare pe ministrul Sanatatii.

Cer sa opreasca aceasta incompetenta si iresponsabilitatea acestor domni - presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian Vestea, si prefectul judetului, Catalin Vasii - care se fac responsabili de acte cu caracter criminogen, daca acest ordin va fi aplicat la Fagaras," sustine managerul.

Potrivit acesteia, spitalul nu va mai primi niciun pacient infectat cu acest virus transferat de la niciun spital din Brasov.

"Vom trata in continuare toti pacientii care se vor prezenta la Unitatea de Primiri Urgente. De asemenea, vom putea trata pacienti care vin din Brasov, dar nu au virusul. De asemenea, le solicit angajatilor Spitalului Fagaras sa ramana la locul de munca", declara Mariana Caju.

Citeste si Medicii de la spitalul din Rosiorii de Vede refuza sa devina unitate pentru COVID-19 si ameninta cu plangere penala: Nu avem oameni, nu avem dotari!

I.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Spital Faragas coronavirus, #Spital Fagars Covid, #spital Fagaras , #spitale