Spitalul Judetean Arad da in judecata un pacient, pentru defaimare. O tanara a acuzat pe pagina sa de socializare ca medicii au vrut sa o interneze cu COVID-19, desi ea nu avea

Miercuri, 08 Iulie 2020, ora 12:22
4009 citiri
Spitalul Judetean Arad da in judecata un pacient, pentru defaimare. O tanara a acuzat pe pagina sa de socializare ca medicii au vrut sa o interneze cu COVID-19, desi ea nu avea
Foto: Facebook/Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad

Spitalul Judetean de Urgenta Arad da judecata pentru defaimare o pacienta in varsta 18 ani, care sustine ca medicii au vrut sa o interneze cu diagnosticul Covid-19, inainte sa fie gata rezultatele analizelor.

Tanara, Maria Andreea Brosteanu, a facut aceasta acuzatie pe pagina ei personala de Facebook, informeaza site-ul Banatul Azi

"Cu ameteala si dureri de cap, am avut si febra, 37,4. Am ajuns acolo, m-a pus pe pat, mi-a bagat perfuzie, mi-a luat sange si m-a lasat acolo, nu mi-a mai spus nimic. Am tot asteptat, am intrebat-o pe una dintre asistente daca mai dureaza mult si a zis ca da, pana vin analizele. Am mai stat vreo patru ore, a zis ca trebuie sa ma duc la film la plamani.

Am asteptat, am intrebat cat dureaza pana vin rezultatele. A zis ca o ora, o ora si ceva. M-a dus pe pat, m-au asezat si a spus doamna asistenta ca vine sa-mi aseze patul pentru ca ar putea sa dureze pana la sase ore, sase ore si ceva. Am spus ca daca pot sa plec acasa pe propria raspundere si a zis ca da, pe propria raspundere. Doamna doctor scria reteta si a spus ca daca vreau sa fiu internata de COVID. Am spus ca nu. M-a intrebat Sigur nu vrei?. Am spus ca nu", povesteste tanara in postarea de pe pagina sa de socializare.

Medici: "Simptomele tinerei erau suspecte"

Doctorii de la Spitalul Judetean de Urgenta Arad au insa o cu totul alta varianta.

Medicul primar UPU Aurelia Aconi spune ca: "Simptomele tinerei erau suspecte, asa ca trebuia eliminata suspiciunea de COVID".

"Pacienta prezentandu-se in UPU pentru o febra, 37,3, frisoane si dureri de cap care puteau fi din cauza febrei, la inceput i s-a explicat ca ar putea fi suspiciune de infectie COVID, dar trebuie sa se faca investigatiile necesare", a precizat medicul.

"Nimeni din Urgente nu spune ca cineva are COVID, pentru ca nu se pune diagnostic de infectie cu COVID in UPU. La noi cel mult se recolteaza probe PCR. Dupa investigatiile efectuate, am concluzionat ca pacienta are alt diagnostic, se infirma suspiciunea de infectie COVID si a plecat acasa cu tratament, fara niciun altfel de acuze", a mai adaugat medicul UPU, AUrelia Aconi, care s-a ocupat de pacienta.

Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad a anuntat ca va depune "o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Arad, deoarece distribuirea acestei postari in spatiul public aduce prejudicii de imagine unitatii noastre", noteaza sursa citata.

"Conducerea spitalului a luat aceasta decizie petru a-i proteja pe medicii din prima linie in lupta cu COVID si care sunt acuzati pe nedrept de pacientii care nu accepta procedurile legale din spital", explica directorul interimar al unitatii medicale, Florina Ionescu.

Eveniment Quarterly Report

Medicii care își fac datoria și sunt agresați la locul de muncă pot apela gratuit la consiliere juridică
Medicii care își fac datoria și sunt agresați la locul de muncă pot apela gratuit la consiliere juridică
Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) anunţă că va oferi consiliere juridică gratuită tuturor cazurilor care se confirmă, în care medici, membri ai CMMB, care îşi fac datoria...
Anca Serea a ajuns de urgență la spital. Ar putea fi operată în scurt timp
Anca Serea a ajuns de urgență la spital. Ar putea fi operată în scurt timp
Anca Serea a avut o duminică agitată, în care a ajuns pe patul de spital, la Urgență, acuzând dureri mari în zona abdominală. Ea este suspectă de apendicită, dar speră să nu fie...
#coronavirus, #pandemie, #epidemie, #spital, #urgenta, #acuzatii, #tanara, #medici, #defaimare , #spitale