"Stegarul dac" de la Universitate, internat la Psihiatrie

Luni, 15 Iunie 2015, ora 06:53
5795 citiri
"Stegarul dac" de la Universitate, internat la Psihiatrie

Cezar Avramuta, cunoscut ca omul cu steag, a fost internat la Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia", dupa ce vineri a stat 7 ore pe Casa Radio, amenintand ca se sinucide, specialistii urmand sa stabileasca daca barbatul are o suferinta psihica.

Cezar Avramuta s-a urcat vineri pe Casa Radio, unde au fost trimise o ambulanta si un echipaj de politie, potrivit reprezentantilor Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov (SABI).

Dupa 7 ore in care s-au purtat negocieri, Avramuta a acceptat sa coboare, intrucat o rafala de vant i-a luat steagul. Era insa foarte agitat si ameninta ca se va urca din nou pe Casa Radio si se va arunca daca nu-i va fi dat steagul.

Pana la urma, barbatul a acceptat sa urce in ambulanta si sa-i fie facute niste analize minime.

Asistenta de pe ambulanta a cerut sprijinul Politiei sa il duca la spital tinand cont de starea de agitatie a acestuia. Avramuta a refuzat internarea, explicandu-i-se ca este in avantajul lui sa fie evaluat medical, mai ales dupa ce a stat pe Casa Radio mai bine de sapte ore.

Atunci, el nu s-a opus si a fost dus la Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia", fara a fi imobilizat. Avea la picior o rana mai veche, potrivit asistentei de la ambulanta.

"Stegarul dac" ameninta ca se sinucide in fata Parchetului General

Legea sanatatii mentale (487/2002) stabileste ca orice persoana care are manifestari care ii pot face rau ei sau celor din jur trebuie prezentata unei comisii de specialitate care va stabili daca persoana respectiva prezinta sau nu tulburari psihice.

"In cazul de fata, barbatul s-a urcat pe Casa Radio. Putea sa-si faca rau lui sau celor din jur. De aceea, barbatul este supus unei expertize a unei comisii de specilitate, formata din trei medici, care va stabili daca sufera sau nu de tulburari psihice. Comisia stabileste si daca barbatul ramane internat impotriva vointei sale, prin procedura internarii nevoluntare stabilita de lege pentru astfel de cazuri.

Daca o persoana se urca pe o macara, pe o cladire si-si pune viata in pericol, este dus obligatoriu la comisia medicala care decide oportunitatea internarii nevoluntare sau voluntare dupa caz", a explicat purtatorul de cuvant al Spitalului Obregia, Rodica Nastase.

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
PSD va prezenta în fața Parlamentului, joi, de la ora 18.00, bilanţul primelor 6 luni de guvernare. Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a afirmat că bilanţul va fi unul cinstit şi realist,...