Ultimele date despre bebelusii infectati - ce masuri se vor lua dupa ancheta

Duminica, 21 Februarie 2016, ora 13:18
2843 citiri
Ultimele date despre bebelusii infectati - ce masuri se vor lua dupa ancheta

Toti copiii internati la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) sunt in stare mai buna, doar unul singur mai fiind pe Sectia de Terapie Intensiva, a anuntat, duminica, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu.

"Din fericire, avem vesti bune. S-a pornit diureza la doi dintre ei, mai bine decat in zilele precedente. Dar toti sunt intr-o stare mai buna. Ramane un micut in Terapie. Ne concentram asupra lui, ca si asupra tuturor. Dar vizibil sunt mai bine decat ieri", a spus ministrul, prezent la Spitalul "Marie Curie".

De asemenea, seful Sectiei de Nefrologie, dr. Mihaela Balgradean, a anuntat ca in cursul saptamanii urmatoare doi copii ar putea fi externati.

Bebelusi infectati cu o bacterie mortala: Cati mai sunt in stare grava

Achimas-Cadariu: In momentul finalizarii anchetei vom lua masurile care se impun

Patriciu Achimas-Cadariu a declarat duminica, la Pro Tv, ca in momentul finalizarii anchetelor in cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic de la Spitalul "Marie Curie" se vor lua masurile care se impun, iar MS va face recomandari pentru schimbarea unor manageri.

Bebelusi infectati cu o bacterie mortala: Dilemele lui Dacian Ciolos dupa vizita la spitalul din Pitesti

"In momentul in care vom avea finalizata ancheta Corpului de control si intreaga ancheta epidemiologica atunci vom lua exact masurile care se vor impune sau le vom recomanda vizavi de schimbarea unor persoane. Asa cum va spuneam in spitalele care nu tin de MS nu avem decat calitatea de a face recomandari vizavi de pastrarea sau inlaturarea unor manageri. Banuim ca in cursul saptamanii viitoare vom avea niste concluzii ale anchetei", a spus demnitarul.

Potrivit acestuia, conducerea spitalului din Pitesti nu a raportat DSP Arges situatia imbolnavirii copiilor.

El a precizat ca intentioneaza sa intareasca pozitia Directiilor de Sanatate Publica din tara.

Potrivit acestuia, exista posibilitatea ca si in urma anchetelor in curs de derulare cauza imbolnavirii sa nu fie gasita niciodata.

In ceea ce priveste cazul copilului de la Bacau transferat la Iasi, ministrul a spus ca, potrivit informatiilor pe care le are, nu se impune dializa peritoneala, iar micutul este stabil.

Criza bebelusilor infectati se extinde: Copil din Bacau, transferat de urgenta la Spitalul de Pediatrie din Iasi

Citeste si:
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Congresul în urma căruia s-a ales noul președinte al PNL a blocat de luni bune mai multe reforme importante promise de către partide înaintea alegerilor parlamentare și a dinamitat...
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
După patru luni în care principalii lideri din PNL s-au războit intern pentru propria tabără dinamitând coaliția de guvernare și principalele reforme promise în campania electorală, totul...
Sursa: AGERPRES