Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un copil in varsta de 1 an si 3 luni s-a vindecat de COVID-19 la spitalul din Alba Iulia

Autor: N.G.
Sambata, 04 Iulie 2020, ora 18:50
2474 citiri
Un copil in varsta de 1 an si 3 luni s-a vindecat de COVID-19 la spitalul din Alba Iulia
Foto: Facebook/ Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia

De la inceputul evolutiei pandemiei de coronavirus si pana in prezent, la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia s-au vindecat un numar de 108 pacienti.

Cel mai recent caz declarat vindecat - o femeie in varsta de 46 de ani din municipiul Sebes - a fost externat vineri, 3 iulie 2020. Cel mai tanar pacient vindecat a fost un baietel de 1 an si 3 luni, iar cel mai varstnic, o femeie de 74 ani. O parte dintre pacientii tratati de COVID-19 sufereau si de alte afectiuni precum: insuficienta renala cronica, hipertensiune arteriala, boli cardiace sau diabet zaharat.

Pe langa cei 108 pacienti declarati vindecati, de la inceputul pandemiei si pana in prezent, la sectia de boli infectioase a SJU Alba Iulia au mai fost internati si au primit ingrijiri medicale de specialitate alti 43 de pacienti pozitivi. In cazul acestora s-a luat decizia transferului la alte unitati sanitare, unde s-au continuat ingrijirile medicale. In majoritatea cazurilor aceasta hotarare a fost luata pentru a evita supraaglomerarea si pentru a avea locuri disponibile pentru internarea noilor cazuri.

La aceasta ora, la SJU Alba Iulia mai sunt internati un numar de 20 de pacienti COVID-19, toti in cadrul sectiei de Boli infectioase, special amenajata pentru a trata astfel de cazuri.

"O atentie deosebita a fost acordata, pe timpul evolutiei pandemiei, si pacientilor suspecti, ale caror probe biologice au fost recoltate si urmau sa fie analizate la laborator. Totodata, pentru a evita aparitia unor focare, toti pacientii care se prezinta la Unitatea de Primiri Urgente, indiferent de afectiune, sunt testati pentru COVID-19, iar pana la primirea rezultatelor primesc ingrijiri medicale de specialitate in izolator (corp de cladire cu circuite separate). Din 11 aprilie, de la punerea in functiune a liniei de diagnosticare a cazurilor de COVID-19, in laboratorul SJU Alba Iulia, au fost efectuate peste 9.000 de teste: circa 8.000 pentru propriii pacienti, iar circa 1.000 de teste pentru pacienti ai altor spitale (efectuate in zilele de weekend).

In prima parte a pandemiei, la SJU Alba Iulia au fost internate, cu preponderenta, forme usoare si medii de COVID-19, iar in a doua parte si cazuri severe, inclusiv cu patologii asociate. Din fericire, la aceasta ora, nu exista nici un pacient pozitiv la Anestezie si terapie intensiva. Toate paturile ATI sunt dotate cu ventilatoare mecanice", a transmis Spitalul Judetean Alba

Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul Judeţean Târgu-Jiu anunţă, miercuri, 24 aprilie, că numărul de paturi în secţiile de Chirurgie a fost redus pentru reabilitarea energetică a Secţiei Chirurgie Generală 1 şi a...
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Un accident în care au fost implicate o ambulanță și un tramvai a avut loc miercuri, 24 aprilie, în București. Ambulanța transporta un pacient de la spitalul din Călărași la spitalul...
#spital, #alba iulia, #covid, #vindecati, #externare , #spitale