Un individ s-a ranit in autoizolare si a venit la spitalul din Harsova, unde a amenintat si scuipat medicii

Marti, 31 Martie 2020, ora 07:55
5865 citiri
Un individ s-a ranit in autoizolare si a venit la spitalul din Harsova, unde a amenintat si scuipat medicii
Foto: Facebook/Spitalul Orasenesc Harsova

Un barbat aflat in autoizolare s-a ranit singur si a ajuns la spitalul din Harsova (Constanta), unde a amenintat, a jignit si a scuipat cadrele medicale care interveneau pentru a-i salva viata.

Managerul Spitalului Orasenesc Harsova, Andrei-Bogdan Zidaru, a anuntat luni noapte ca solicita comandamentului pentru situatii de urgenta asigurarea pazei institutiei, dupa acest incident.

"Pe timp de pandemie, personalul medico-sanitar trebuie sa faca fata unor situatii extreme, neprevazute (...). Individul (...), aflat in a treisprezecea zi de autoizolare, s-a autoaccidentat, a patruns grav ranit in incinta spitalului amenintand, jignind si scuipand medici si asistente deopotriva, oameni care erau acolo pregatiti sa-i salveze viata.

Oameni care au continuat sa isi faca treaba, indiferent de amenintarile acestuia si de faptul ca se expun unui caz suspect de COVID-19", a postat Zidaru pe pagina de Facebook a Spitalului Orasenesc Harsova.

Conform sursei citate, individul a trebuit sa fie stabilizat din punct de vedere medical pe treptele spitalului, intrucat a fost imposibil sa fie tratat in alta parte, acesta pierzand mult sange si fiind intr-o stare critica.

Comportamentul iresponsabil al pacientului agresiv a dus la intrarea in autoizolare a sase angajati ai spitalului.

"Rezultatul? 6 angajati ai spitalului, nevinovati, care si-au facut treaba cu maxima daruire, aflati acum in autoizolare pana la sosirea vestilor (rezultatele testarii la COVID-19). Si, bineinteles, acest individ, stabilizat, teafar si izolat pana la aflarea rezultatelor", a scris managerul unitatii medicale.

Foto: Facebook/Spitalul Orasenesc Harsova

El a subliniat, totodata, "calmul si tactul" de care dau dovada cadrele medicale zi de zi, ajutand oamenii, indiferent de riscurile la care se expun.

"Acesti oameni sunt niste eroi si trebuie tratati ca atare! Nu injurati, nu scuipati, nu batjocoriti, nu umiliti, nu expusi la agenti patogeni fara echipamente de protectie, nu mintiti in dauna propriei sanatati.

De asemenea, multumim organelor competente pentru interventia rapida. (...) Solicitam public intocmirea unui dosar penal pentru acest individ care a riscat vietile oamenilor care l-au salvat astazi. Ne va fi din ce in ce mai greu sa continuam in aceste conditii. Este nevoie de mult calm si intelegere.

In cursul zilei de maine (marti - n.red.) va fi solicitata comandamentului pentru situatii de urgenta prezenta Armatei (sau a unei alte autoritati) pentru a asigura paza institutiei", a mentionat Andrei-Bogdan Zidaru.

Citeste si despre cazul unui pacient cu coronavirus de la Babes, care scuipa medicii pentru a-i infecta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#autoizolare scandal spital Harsova, #scuipat medici Harsova COVID , #spitale