Dan Tudorache s-a sucit. Zice ca n-ar fi fair sa dea Primaria Sectorului 1 bani pentru Spitalul de Arsi

Joi, 21 Iulie 2016, ora 17:52
3082 citiri
Dan Tudorache s-a sucit. Zice ca n-ar fi fair sa dea Primaria Sectorului 1 bani pentru Spitalul de Arsi

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat ca nu ar fi corect ca Sectia de terapie intensiva a Spitalului de Arsi sa fie reconstruita din banii locuitorilor Sectorului 1, pentru ca spitalul este unul "national", "pentru toata Romania".

Spitalul de Arsi, a carui sectie de ATI a fost inchisa de Ministerul Sanatatii saptamana trecuta, din cauza conditiilor neigienice si lipsei unui sistem de climatizare, este in administrarea Primariei Sectorului 1.

Totusi, Tudorache se intreaba daca e "fair" ca acesta sa fie reabilitat de primaria pe care o conduce.

"Noi am face o cladire noua pentru un spital al Sectorului 1, nu pentru un spital national. Sunt banii locuitorilor Sectorului 1 si trebuie sa ii folosim in primul rand pentru locuitorii Sectorului 1, si cand spun ca e un spital national, spitalul national este pentru toata Romania. Nu stiu daca e fair, ca sa zic asa, pentru locuitorii Sectorului 1 sa folosim banii locuitorilor pentru toata Romania", a declarat Dan Tudorache, intr-un interviu acordat Mediafax.

Declaratiile edilului au fost taxate pe Facebook de Clotilde Armand, care i-a fost contracandidata in alegerile din iunie si este acum consilier local in Sectorul 1.

"Afirmatia domnului primar mi se pare inacceptabila, cu atat mai mult cu cat stiu ca Primaria Sectorului 1 are in prezent 80 de milioane de euro in buget, bani care stau nefolositi. Aceasta si pentru ca o parte din investitiile din sector au fost blocate dupa suspendarea din functie a domnului Chiliman si a altor functionari din primarie, ca urmare a problemelor penale", scrie pe Facebook Clotilde Armand.

Ea aminteste si ca administratia din sector aloca 1 milion de euro pentru o sculptura "cu un gust indoielnic", care va fi amplasata in Parcul Kiseleff.

Sculptura la care face referire a fost comandata in mandatul lui Andrei Chiliman artistului Ioan Nemtoi, cu care Administratia Domeniului Public (ADP) Sector 1 a incheiat un contract de aproximativ 1,53 de milioane de euro, 6.765.440 lei cu TVA (5.456.000 de lei fara TVA), relata la vremea respectiva site-ul B365, care prezinta si imagini ale lucrarii.

Pe de alta parte, Clotilde Armand spune ca si "autoritatile centrale ar trebui sa contribuie cu o parte din suma necesara" pentru reabilitarea sectiei de la Spitalul de Arsi si "trebuie explorate toate oportunitatile de accesare a fondurilor europene".

In urma cu o saptamana, Dan Tudorache declara ca exista buget pentru reabilitari la Spitalul de Arsi si primaria are toata disponibilitatea.

Citeste si:
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
În contextul confruntării extrem de disputate dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru șefia PNL, care, conform unor voci liberale, ar putea duce la scindarea partidului după congresul de...
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 despre congresul PNL ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia va fi ales președintele PNL. „Am și un...
Sursa: Ziare.com