Incepe renovarea la sectia de ATI a Spitalului de Arsi - cand va fi gata, cat costa si cine plateste

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 11:26
3358 citiri
Incepe renovarea la sectia de ATI a Spitalului de Arsi - cand va fi gata, cat costa si cine plateste
Foto: Captura video Digi 24

Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului de Arsi din Bucuresti va intra in renovare, iar lucrarile vor fi finantate de Primaria Sectorului 1.

Anuntul a fost facut de primarul Dan Tudorache, dupa ce, joi, spusese ca "nu ar fi fair" ca primaria sa plateasca pentru o cladire noua a spitalului care este unul national.

Vineri dimineata, insa, social-democratul a spus ca renovarea celor 5 camere ale sectiei ATI va scoate din bugetul primariei 250.000 de euro, si spera ca lucrarile sa fie incheiate pana pe 15 septembrie.

"250.000 de euro fara TVA ar costa - pentru cele 5 camere de ATI de la sectia da arsi plus acea baie, vor fi grup de climatizare, pereti de inox, usi batante de inox. De saptamana viitoare incepe.

Managerul a spus ca ar dori sa terminam in 45 de zile, eu am luat o marja de doua luni. Speram ca vom rezolva pana pe 15 septembrie", a spus Dan Tudorache, adaugand va fi refacuta si instalatia de climatizare.

Acesta s-a intrebat si de ce nu s-a facut pana acum renovarea si a dat singur raspunsul.

"Pentru ca trebuie inchisa sectia da arsi. Trebuie sa inchida ATI, asta a fost problema. Noi, primaria, puteam sa le facem din 2014, dar n-au vrut dansii sa le inchida, pentru ca e singurul spital din tara si e greu...", a precizat primarul.

De asemenea, acesta a fost intrebat cum considera ca este nivelul sectiei de ATI in prezent.

"As prefera sa nu vorbesc cum le-as descrie. Nu arata atat de rau, dar e mai bine sa le vedeti la inaugurare. Trebuie sa dam drumul cat mai repede. E treaba Primariei Sectorului 1, noi avem finantarea. Se face prin licitatie. E o firma care a mai lucrat in 2014, care cunoaste. Este un contract-cadru si automat intram pe acel contract-cadru din 2014", a mai spus Tudorache.

La observatia ca, astfel, sectia de ATI va trebui inchisa, desi ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, anuntase inca din 14 iulie acest lucru, dupa ce doi pacienti internati si tratati necorespunzator au murit, primarul a precizat: "Acum nu mai avem incotro, exista un timp, un moment zero cand trebuie sa o facem".

Rugat sa explice declaratiile facute cu o zi inainte, cand spunea ca nu ar fi in regula ca primaria sa dea bani, dupa ce, in urma cu o saptamana, spunea ca exista buget pentru reabilitari la Spitalul de Arsi si primaria are toata disponibilitatea, Dan Tudorache a facut precizari.

"Spusesem ca nu ar fi corect sa construim de la zero un spital national. Putem construi de la zero spitale care sunt ale primariei. E un spital national, dar ar trebui guvernul sa se implice.

Pot participa impreuna cu Ministerul Sanatatii, dar nu vreau sa primesc de la Ministerul Sanatatii singur sa construiesc. Daca exista un parteneriat cu Primaria Sectorului 1..., dar sa luam noi primaria cap-coada e foarte costisitor", a mai spus primarul.

Saptamana trecuta, pe langa anuntul ministrului Sanatatii, Inspectia Sanitara a amendat spitalul. Masurile au fost luate ca urmare a doua cazuri: cel al unui barbat pe ranile caruia se plimbau larve de musca si al unei femei careia i s-a facut transfuzie cu o grupa gresita de sange. Ambii pacienti si-au pierdut viata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#renovare sectie ATI Spitalul de Arsi, #Dan Tudorache renovare ATI Arsi, #Primaria Sectorului 1 ATI Arsi , #Spitalul de Arsi
Comentarii