Situatie critica la un spital din Bucuresti: Din iulie, nu s-au mai platit contributiile la pensii si somaj. Cu banii medicilor s-au platit furnizorii

Duminica, 11 Februarie 2018, ora 11:25

   

Situatie critica la un spital din Bucuresti: Din iulie, nu s-au mai platit contributiile la pensii si somaj. Cu banii medicilor s-au platit furnizorii
Medicul Camelia Roiu de la Spitalul de Arsi din Capitala sustine ca unitatea medicala la care lucreaza nu i-ar fi platit contributiile la sanatate si pensii, din luna iulie. Descoperirea ar fi facut-o intamplator, iar din declaratiile sefilor ar fi inteles ca acesti bani au fost folositi pentru plata furnizorilor.

Camelia Roiu, medicul care a filmat viermii de pe ceafa pacientului de la Spitalul de Arsi si a facut mai multe dezvaluiri despre mizeria si prostul management din aceasta unitate medicala a revenit cu o noua postare pe facebook, intitulata "Alta intrebare".

"Ce faci cind descoperi, intimplator, ca spitalul la care lucrezi nu ti-a platit contributiile la sanatate si pensii, din luna iulie. Din declaratiile actualei directiuni am inteles ca acesti bani au fost folositi pentru plata furnizorilor", arata medicul.Cadrul medical a pus mai multe intrebari retorice."Ma tot intreb cum a fost posibil asa ceva la o institutie a statului, in conditiile in care privatii sint sanctionati imediat pentru acelasi lucru".

"Si ma mai intreb cum e posibil ca, acum o luna, spitalul sa figureze cu datorii pe site- ul ANAF, iar acum nu mai apare deloc. Poate pentru ca statul hot si impotent s-a hotarit sa stearga iarasi urmele marilor datornici".

"Ma mai intreb cum o sa fie in eventualitatea in care o sa ajung pe o targa, intr-un spital. O sa ma lase acolo, pentru ca nu sint asigurata, desi mie mi s-au oprit banii din salariu".

"Si, in final, ma intreb cum e posibil sa te duci sa intrebi angajatii Curtii de Conturi, aflati in control in spital, unde poti verifica daca spitalul a platit contributiile si sa ti se raspunda ca nu intra in atributiile lor". "Ma gindesc ca e noua politica a sistemului de sanatate si a statului falimentar", a concluzionat Camelia Roiu.

Reactii: Nu s-a platit, nu este asiguratPresedintele Asociatiei pentru Protectia Pacientilor din Romania, Vasile Barbu, a aratat la Realitatea TV ca spitalul are datorii la ANAF de 3 milioane de lei. "Daca la Spitalul de Arsuri nu se intervine, datorile cresc. Sunt probleme de management. Si noi pacientii avem probleme, nu se mai poate apela la servici medicale de calitate", arata acesta. Practic, pacientul caruia angajatorul nu i-a platit asigurarile nu este asigurat, a punctat Vasile Barbu.

Florin Buicu, presedintele Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor a intervenit la Realitatea TV si a explicat ca spitalul a intrat intr-o stare de reorganizare. "Spitalul are posibilitatea de a trimite catre ANAF o reesalonare de plata. Angajatii sunt oricum asigurati la Sanatate, doamna doctor sa stea linistita. Nu este vorba numai de Spitalul de Arsuri, sunt si alte unitati medicale care au beneficiat de o finantare redusa", a declarat parlamentarul.

Buicu a precizat ca este vorba de o disfunctionalitate, deoarece Spitalul de Arsi este in proceduri de reoganizare si se fac lucrari.

Buicu nu a explicat insa de ce considera ca doctorii beneficiaza de asigurare de sanatate, in conditiile in care legea prevede clar ca un cetatean beneficiaza de asigurare de sanatate valabila, respectiv de servicii medicale, doar 90 de zile de la ultima plata. In cazul personalului de la Spitalul de Arsi, cele 90 de zile au trecut de mult.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6079 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
nashpa
rank 2
Astai statul romanesc!
Intr-o tara care-si schimba guvernul de trei ori in ceva mai mult de un an, asta e realitatea!
Comparati vinovatia acestui evazionist fiscal - aflat in....ograda statului - si SC Saracia SRL Adancata, cel care pentru 100 de lei restante fiscale e bombardat cu amenintari conforme legilor fiscale, in ultima istanta blocandu-i-se contul curent!!
D'aia am ajuns aici!
Cate companii bugetare nu au datorii foarte mari de ani de zile!....
Utilizator sters
Adevarul
Daca statul nu plateste contributiile angajatilor va dati seama ce se intampla la privat? E stiut ca romanii de rand (pulimea muncitoare) sunt inselati de patroni pe fata si nimeni nu pedepseste asa ceva.Politicienii hoti si spagari dau din umeri , frati romani oare atat de milogi , cersetori, oameni fara coloana vertebrala puteti fi ? Oare poporul asta de doi lei nu poate s-a se uneasca odata sa faca ceva ?Ce vor face copii nostri ba nenorocitilor, ce fc de fapt? De ce nu gandim putin in viitor milogilor? Nu ma intereseaza politica , toti sunt hoti cand ajung la putere, de ce nu incercam s-a facem altceva decat sa ii alegem pe aceeasi hoti? Se spune in rromanika ca ....nu avem pe cine alege...., nu e asa, putem anula voturile si atunci s-a vedem ce fac politicienii nostri spagari si hoti .
ostapbender
rank 2
curiozitate ...
domnu'/doamna dela ziare.com care ati redactat materialul, daca tot va intereseaza subiectul, pe Grivei nu merita sa il intrebati despre ce si cum? Grivei fiind directiunea Spitalului de arsi? vai de capul nostru de ziaristii lui peste ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor