Un pacient venit de la Suceava si operat la Spitalul de Arsi din Bucuresti are coronavirus - zeci de medici sunt izolati

Miercuri, 25 Martie 2020, ora 14:48

   

Un pacient venit de la Suceava si operat la Spitalul de Arsi din Bucuresti are coronavirus - zeci de medici sunt izolati
Un pacient de 43 de ani transferat in noaptea dintre 20 si 21 martie de la Spitalul Judetean Suceava la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri din Bucuresti a fost depistat pozitiv la COVID-19.

Pacientul, care nu a fost testat pentru COVID-19 la Suceava, a suferit doua interventii chirurgicale duminica si luni, in Spitalul de Arsi Bucuresti.

Luni, conducerea unitatii medicale din Bucuresti a decis testarea pacientului, avand in vedere ca acesta a fost transferat din Suceava, acolo unde exista un focar de infectie cu COVID-19 si, in paralel, au fost luate masuri suplimentare de protectie a personalului medical si pacientilor inainte de cunoasterea rezultatelor acestui test.

Marti seara, rezultatul testului a confirmat infectarea pacientului cu noul coronavirus.

Astfel, Ministerul Sanatatii anunta ca s-a demarat o ancheta epidemiologica de urgenta si au fost depistati 31 de contacti, 28 dintre acestia fiind cadre medicale.Toate cadrele medicale se afla de miercuri dimineata in izolare la domiciliu pentru 14 zile.

De asemenea, exista si 3 pacienti identificati ca si contacti indirecti si au fost izolati si ei.

Atat medicii, cat si pacientii vor fi testati pentru COVID-19.

Amintim ca miercuri numarul cazurilor de COVID-19 confirmate in Romania a ajuns la 906.

De asemenea, miercuri dimineata, a fost anuntat cel de-al 13-lea deces al unui pacient cu coronavirus.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

A.G.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8272 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Luca Doru
rank 5
Obisnuinta de a fi aproape de buzunarul pacientului...
...incepe sa imbolnaveasca personalul medical din Romania! Asa ca...mai rasfirati baieti si fete, mai rasfirati!
Acum puteti , stimati pacienti, sa vedeti de ce in Romania esti internat pentru o boala si esti externat cu mai multe. Si cand te gandesti ca 90% din bugetul spitalelor se duce pe salariile unor incapabili si ciubucari pe deasupra.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor