Cartele pre-pay doar cu buletinul - proiect de lege

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 11:46
3496 citiri
Cartele pre-pay doar cu buletinul - proiect de lege

Deputatul PDL Petru Movila a propus, pentru a doua oara, legea prin care romanii isi vor putea cumpara cartele pentru telefonul mobil doar pe baza unui act de identitate, aratandu-se increzator ca de data asta va fi adoptata, in conditiile in care si seful comisiei pentru controlul SRI, Georgian Pop (PSD), sustine o asemenea initiativa.

"Am citit interviul pe care l-ati publicat cu dl. Georgian Pop, seful comisiei comune a Parlamentului pentru controlul activitatii SRI, si vreau sa subliniez faptul ca exista deja o astfel de propunere legislativa - de achizitionare a cartelor pre-pay pe baza unui act de identitate. Prima data propunerea legislativa am depus-o in mandatul trecut, insa a fost respinsa. In acest mandat a fost prima propunere legislativa pe care am initiat-o personal", a precizat Movila pentru Ziare.com.

Seful comisiei SRI, despre stenogramele PNL, cazul Birsan si pericolul cartelelor pre-pay - Interviu

"Ma bucur sa vad ca astazi seful comisiei comune a Parlamentului pentru controlul activitatii SRI vede aceasta modificare ca fiind una necesara si de interes pentru siguranta nationala si individuala a romanilor", a completat deputatul PDL.

Luni, seful comisiei parlamentare pentru controlul activitatilor Serviciului Roman de Informatii, Georgian Pop (PSD) a declarat, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca trebuie rezolvata problema cartelelor pre-pay, care pot fi achizitionate de oricine.

"Cea mai mare provocare pe care o avem e ca in urma lectiei pe care am invatat-o in urma atentatului de la Burgas, din Bulgaria, e sa decidem ce facem cu cartelele pre-pay din Romania.

Am schimbat o pereche de pantofi, mi s-a cerut si CNP-ul, dar daca iti cumperi o cartela de telefon pre-pay nu-ti cere nimeni nimic.

(...) Exista un risc - de facilitatea de a-ti cumpara o asemenea cartela pre-pay fara sa-ti lasi datele nu beneficiaza doar cetatenii onesti, ci si teroristii, cei care au intentia de fraudare a banului public sau cei care fac operatiuni de crima organizata", ne-a declarat Pop.

In prezent, in Romania oricine isi poate cumpara cartele pre-pay pentru telefonul mobil, fara sa dea absolut niciun fel de date. Situatia e diferita in multe state din Uniunea Europeana, unde nicio cartela telefonica nu se poate cumpara fara precizarea datelor personale.

Citeste si:
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
În contextul în care România se apropie din ce în ce mai mult către o criză economică, numărul angajaților la stat crește de la lună la lună. Totodată, deși premierul Nicolae Ciucă a...
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...