Cartele pre-pay doar cu buletinul - proiect de lege

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 11:46
3597 citiri
Cartele pre-pay doar cu buletinul - proiect de lege

Deputatul PDL Petru Movila a propus, pentru a doua oara, legea prin care romanii isi vor putea cumpara cartele pentru telefonul mobil doar pe baza unui act de identitate, aratandu-se increzator ca de data asta va fi adoptata, in conditiile in care si seful comisiei pentru controlul SRI, Georgian Pop (PSD), sustine o asemenea initiativa.

"Am citit interviul pe care l-ati publicat cu dl. Georgian Pop, seful comisiei comune a Parlamentului pentru controlul activitatii SRI, si vreau sa subliniez faptul ca exista deja o astfel de propunere legislativa - de achizitionare a cartelor pre-pay pe baza unui act de identitate. Prima data propunerea legislativa am depus-o in mandatul trecut, insa a fost respinsa. In acest mandat a fost prima propunere legislativa pe care am initiat-o personal", a precizat Movila pentru Ziare.com.

Seful comisiei SRI, despre stenogramele PNL, cazul Birsan si pericolul cartelelor pre-pay - Interviu

"Ma bucur sa vad ca astazi seful comisiei comune a Parlamentului pentru controlul activitatii SRI vede aceasta modificare ca fiind una necesara si de interes pentru siguranta nationala si individuala a romanilor", a completat deputatul PDL.

Luni, seful comisiei parlamentare pentru controlul activitatilor Serviciului Roman de Informatii, Georgian Pop (PSD) a declarat, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca trebuie rezolvata problema cartelelor pre-pay, care pot fi achizitionate de oricine.

"Cea mai mare provocare pe care o avem e ca in urma lectiei pe care am invatat-o in urma atentatului de la Burgas, din Bulgaria, e sa decidem ce facem cu cartelele pre-pay din Romania.

Am schimbat o pereche de pantofi, mi s-a cerut si CNP-ul, dar daca iti cumperi o cartela de telefon pre-pay nu-ti cere nimeni nimic.

(...) Exista un risc - de facilitatea de a-ti cumpara o asemenea cartela pre-pay fara sa-ti lasi datele nu beneficiaza doar cetatenii onesti, ci si teroristii, cei care au intentia de fraudare a banului public sau cei care fac operatiuni de crima organizata", ne-a declarat Pop.

In prezent, in Romania oricine isi poate cumpara cartele pre-pay pentru telefonul mobil, fara sa dea absolut niciun fel de date. Situatia e diferita in multe state din Uniunea Europeana, unde nicio cartela telefonica nu se poate cumpara fara precizarea datelor personale.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#cartele prepay buletin, #lege cartele prepay buletin , #sri
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Inca o dovada ca va trebui sa vorbim in soapta ca pe vremea lui
Poza kickk227
kickk227
rank 5
Stimate cetatean rus,asa e in lumea civilizata,iti asumi identitatea