George Maior, seful SRI, demisioneaza dupa alegerile prezidentiale (Video)

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 14:22
15666 citiri
George Maior, seful SRI, demisioneaza dupa alegerile prezidentiale (Video)

George Maior, seful Serviciului Roman de Informatii, a anuntat vineri ca va demisiona din functie dupa alegerile prezidentiale din luna noiembrie. Acesta a explicat ca viitorul presedinte trebuie sa decida daca il mentine sau nu in fruntea SRI.

"Cred ca un lucru normal intr-un stat democratic este ca viitorul presedinte sa decida in ceea ce priveste serviciile de informatii. Din punctul meu de vedere, voi merge catre acest nou presedinte, imi voi prezenta demisia si ramane la latitudinea lui sa aprecieze daca activitatea mea in fruntea acestui serviciu a fost potrivita sau sa ia o alta decizie. Nu am nicio problema din acest punct de vedere", a declarat, la Timisoara, George Maior, relateaza tion.ro.

Seful SRI considera ca mediul politic nu ar trebui sa influenteze sub nicio forma activitatea Serviciului.

George Maior, despre candidatura la prezidentiale: SRI nu se implica in bataliile politice

"Din pacate, in contextul oricarei campanii electorale, mai ales la nivelul acesta cel mai inalt, strategic pentru presedintia statului, discursul politic aduce in atentie si serviciile de informatii. Din punct de vedere al SRI, va garantez ca acesta nu va face decat sa actioneze in parametrii de independenta si de neutralitate de a sta departe de aceasta lupta politica. Nu ne intereseaza rezultatul, ne intereseaza sa ne facem treaba bine", a adaugat Maior.

Acesta a subliniat ca nu i s-a propus niciodata functia de prim-ministru si nu a discutat acest lucru cu cineva.

Traian Basescu: George Maior este un pesedist luminat, poate aspira la orice functie

Cine ar trebui sa fie premierul lui Ponta: Isarescu si Maior, printre favoriti - sondaj INSCOP

"Adesea se vehiculeaza, dar niciodata nu a venit dinspre mine acest lucru, tot felul de intentii sau tot felul de prognoze in legatura cu evolutia mea politica. Nu este cazul de asa ceva, nu mi s-a propus niciodata si n-am discutat cu nimeni ideea de premier", a conchis Maior.

Melescanu a demisionat de la sefia SIE

Si Teodor Melescanu a demisionat, pe 22 septembrie, din functia de director al Serviciului de Informatii Externe. Melescanu s-a inschis, ca independent, in cursa pentru presedintia Romaniei.

Candidatii spun ca nu ar schimba sefii serviciilor

Klaus Iohannis, Victor Ponta si Elena Udrea, candidati la alegerile prezidentiale din luna noiembrie, au declarat in cadrul mai multor iesiri publice ca nu considera necesara schimbarea sefilor serviciilor de securitate dupa scrutinul prezidential. "Nu vad niciun motiv. Nici nu cred ca este o discutie de acest fel", a declarat Klaus Iohannis.

O pozitie similara a avut si prezidentiabilul PSD, Victor Ponta, care a mentionat ca nu crede in necesitatea inlocuirii sefilor serviciilor secrete. La randul sau, candidatul PMP pentru scaunul de la Cotroceni, Elena Udrea, intrebata daca l-ar schimba pe George Maior din functia de sef al SRI, a transmis ca nu, insa a precizat ca l-ar vedea si "in politica mare".

De altfel, numele lui George Maior a fost intens vehiculat pentru functia de premier in 2012, dupa demisia Guvernului Boc. Atunci a fost numit in fruntea Executivului Mihai Razvan Ungureanu, care si-a dat demisia de la conducerea Serviciului de Informatii Externe al Romaniei (SIE).

George Maior a fost numit director al SRI in octombrie 2006. Anterior a fost parlamentar al PSD. Anuntul demisiei sale dupa prezindentiale vine in contextul scandalului legat de ofiterii acoperiti, care a afectat reputatia Serviciilor. Robert Turcescu a publicat, in luna septembrie, pe site-ul sau o spovedanie-marturisire in care recunoaste ca este ofiter sub acoperire, cu functia de locotenent-colonel. El a postat si cativa fluturasi de salariu ca agent sub acoperire, in care apare cu suma de 2.400 de lei primiti pentru serviciile sale. Anterior, presedintele Traian Basescu declarase, chiar in emisiunea lui Turcescu, ca printre candidatii la presedintie exista si un ofiter acoperit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#George Maior demisie SRI, #Maior prezidentiale demisie SRI , #sri