Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iohannis, la bilantul SRI: Am incredere ca Hellvig va contribui la lupta anticoruptie (Video)

Marti, 24 Martie 2015, ora 14:04
2544 citiri
Iohannis, la bilantul SRI: Am incredere ca Hellvig va contribui la lupta anticoruptie (Video)
Foto: SRI

Presedintele Klaus Iohannis a participat, marti, la prezentarea bilantului privind activitatea Serviciului Roman de Informatii (SRI) din anul 2014.

Klaus Iohannis a precizat, intr-o declaratie de presa sustinuta la finalul prezentarii activitatii pe 2014, ca SRI a contribuit la lupta anticoruptie.

"Am pe deplin incredere ca directorul SRI, Eduard Hellvig, o persoana care cunoaste bine rigorile cerute de calitatea Romaniei de stat membru al Uniunii Europene, va contribui la acest proces", a declarat seful statului.

Iohannis a mai spus ca SRI trebuie sa colaboreze bine atat cu institutiile care vegheaza asupra activitatii sale si cu partenerii, cat si cu societatea civila in ansamblul sau. De asemenea, presedintele a mentionat ca se asteapta la o "buna conduita" a Serviciului.

Totodata, presedintele a mentionat ca Romania a fost lipsita de surprize de ordin strategic, in mare masura datorita Serviciului Roman de Informatii.

"Romania a fost lipsita de surprize de ordin strategic, iar aceasta este in buna masura meritul SRI. In pofida unor evolutii regionale si internationale ingrijoratoare pentru Romania, (SRI) a ramas in anul 2014 un reper de stabilitate al constructiei euroatlantice", a precizat acesta.

Seful statului a subliniat "recunoasterea clara a valorii Serviciului in comunitatea euro-atlantica", precizand ca se bucura sa constate ca SRI e "considerat un partener serios si eficient".

"Sunt domenii importante, precum antiterorismul, contraspionajul, combaterea criminalitatii organizate, in care rolul SRI este puternic apreciat de partenerii strategici", a spus Iohannis.

"Am multumit SRI, care a actionat pana acum in mod profesionist si si-a indeplinit foarte bine actiunile desfasurate. Ii felicit pentru rezultatele din 2014 si le doresc succes in continuare", a conchis Klaus Iohannis.

Prezentarea bilantului pe 2014 marcheaza implinirea a 25 de ani de existenta a Serviciului Roman de Informatii, care are de anul acesta un nou director, pe Eduard Hellvig.

Ce spune George Maior despre succesorul sau la conducerea SRI

Aniversarea propriu-zisa a activitatii de un sfert de deceniu a SRI va avea loc joi, 26 martie, dupa cum au anuntat reprezentantii Serviciului intr-un comunicat de presa.

Pe langa Klaus Iohannis, la eveniment au participat ministrul de interne Gabriel Oprea, consilierul prezidential pe probleme de securitate nationala Ion Oprisor, precum si presedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Georgian Pop, si membri ai acestei comisii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#bilant 2014 SRI, #bilant 2014 SRI Iohannis, #aniversare SRI 25 ani , #sri