Lovitura de teatru: Coldea il contrazice pe Manda si spune ca nu a cerut amanarea audierii din comisia SRI UPDATE

Luni, 05 Martie 2018, ora 23:15
28584 citiri
Lovitura de teatru: Coldea il contrazice pe Manda si spune ca nu a cerut amanarea audierii din comisia SRI UPDATE
Foto: Arhiva Hepta.ro

Generalul Florian Coldea dezminte categoric ca ar fi cerut amanarea audierii din comisia SRI pe motiv ca ar fi racit, asa cum a declarat Claudiu Manda.

Intr-o delcaratie pentru Ziare.com, fostul prim-adjunct al directorului Serviciului, Florian Coldea, spune ca decizia amanarii a fost luata unilateral de comisia SRI, pe motiv ca ora la care a fost programata audierea a fost 14.00 si s-a considerat ca lucrarile s-ar prelungi pana seara tarziu.

"Nu am nicio problema sa ma prezint oricand in fata comsiei SRI pentru a discuta orice subiect aflat in dezbatere", a declarat generalul Coldea pentru Ziare.com.

UPDATE 23:15 Claudiu Manda a confirmat la Antena 3 ca ceea ce a declarat Florian Coldea pentru Ziare.com este adevarat. "A precizat ca nu are nicio problema sa fuga de Comisie, ca vine la Comisie. A spus ca este racit", a spus Manda.

Apoi, el a dat insa vina pe presa, afirmand ca ar fi interpretat gresit declaratiile sale. Mai mult, el a spus ca a facut clarificari pe aceasta tema inainte ca Florian Coldea sa ne declare ca nu a cerut amanarea audierii in Comisia SRI.

Presedintele Comisiei de control al activitatii SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a anuntat luni ca audierea fostului prim-adjunct al directorului Serviciului, Florian Coldea, care ar fi trebuit sa aiba loc marti, se amana cu o saptamana, deoarece acesta a anuntat ca este racit.

Florian Coldea ar fi trebuit sa fie audiat maine, de la ora 14.00, dupa ce mai multe persoane care au fost audiate l-au invocat pe Coldea ca fiind principalul coordonator al implicarii Serviciului in activitatea altor institutii ale statului.

In cadrul comisiei au fost audiati pana acum presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, fostul sef al SRI, actual ambasador in Statele Unite, George Maior, urmand ca Florian Coldea si Traian Basescu sa fie si ei invitati in fata comisiei.

"Atat in ceea ce-l priveste pe domnul Tariceanu, cat si pe domnii Coldea, Maior si Basescu, sunt aspecte de lamurit, in ceea ce-i priveste pe domnii Coldea si Maior - perioada cat au condus SRI, functionarea SRI, chestiunile interne, inclusiv elemente punctuale in care invitatii la Comisie au spus chestiunile acestea punctuale, discutii avute, de interventii avute si sigur ca acest lucru ar trebui verifiat - daca s-au intamplat si in ce context s-au intamplat", declara Claudiu Manda in luna februarie.

Presedintele Comisiei de control al SRI declara la finalul luni octombrie 2017 ca Florian Coldea este in prezent ofiter in rezerva si angajat cu contract civil la Academia Nationala de Informatii, el precizand insa ca nu este clar in acest moment daca Florian Coldea a indeplinit toate criteriile pentru a fi cadru didactic la respectiva institutie de invatamant.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Florian Coldea comisie SRI , #sri
Comentarii