Ponta si ofiterii acoperiti din PSD: Cei care au detalii, invitati in Comisia de control al SRI

Luni, 25 Aprilie 2016, ora 12:27
4167 citiri
Ponta si ofiterii acoperiti din PSD: Cei care au detalii, invitati in Comisia de control al SRI
Foto: SRI

Presedintele comisiei parlamentare de control a SRI, Georgian Pop, invita la comisie toate persoanele care au informatii legate de ilegalitati comise de catre Serviciu, dar atrage atentia ca politicienii ar trebui sa nu atraga serviciile in campania electorala.

Reactia lui Pop vine dupa ce Victor Ponta a spus ca PSD nu ar trebui sa permita unui "ofiter acoperit" sa preia conducerea partidului.

"Orice politician sau orice cetatean, daca are elemente concrete privind posibile ilegalitati referitoare la activitatea SRI, este asteptat la Comisie pentru a sesiza personal orice astfel de fapta si, in consecinta, controlul de legalitate va fi declansat imediat", a afirmat Georgian Pop, intr-un comunicat de presa dat publicitatii luni, scrie News.ro.

Deputatul precizeaza ca, pe durata mandatului sau ca presedinte al Comisiei, nu au aparut probe potrivit carora Serviciul Roman de Informatii ar avea ofiteri acoperiti in Parlament, Guvern sau partide politice.

"Totusi, daca cineva are elemente concrete ca intre timp au aparut incalcari ale legii in aceasta privinta in ceea ce priveste activitatea SRI, este invitat la Comisie pentru a prezenta datele pe care le detine si a aduce toate clarificarile necesare", se arata in comunicat.

Chiar daca Pop ii invita la comisie pe cei care au date legate de ilegalitati comise de catre SRI, el atrage atentia politicienilor sa nu implice serviciile secrete in disputele politice din campania electorala.

"Sunt consecvent cu un indemn pe care l-am facut politicienilor in fiecare campanie electorala din anii precedenti: este profund gresit sa invocam si sa atragem serviciile secrete in campania electorala. Serviciile secrete trebuie tinute in afara jocurilor politico-electorale, conform legii", a conchis Pop.

Victor Ponta a afirmat, vineri, ca Liviu Dragnea trebuie sa ramana la conducerea PSD astfel incat aceasta sa nu fie preluata de "ofiteri acoperiti sau descoperiti".

Furtuna in PSD dupa condamnarea lui Dragnea: Se cer demisii, Ponta acuza ca sunt ofiteri acoperiti in partid. Cine se simte?

"Ca sa raspund tuturor celor care ma intreaba: cred ca Liviu Dragnea NU trebuie sa isi dea demisia din functia de Presedinte al PSD! Trebuie sa tina Partidul unit, sa castige alegerile locale si parlamentare si sa fereasca PSD de toti 'ofiterii' acoperiti sau descoperiti care vor sa il preia! Clar?", a scris Victor Ponta vineri pe Facebook.

Ulterior, Ponta a precizat ca, atunci cand a scris despre "ofiterii" care vor sa preia puterea in PSD, nu se referea la Valeriu Zgonea, ci la un vicepresedinte al partidului, fost ministru, mentionand ca, daca va fi nevoie, la va spune colegilor sai despre cine este vorba.

Ponta da detalii despre "ofiterul" din conducerea PSD

Rovana Plumb, Nicolae Banicioiu, Ioan Vulpescu, Mihai Tudose, Ecaterina Andronescu si Doina Pana sunt vicepresedinti PSD care au fost si ministri.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#comisie SRI ofiteri acoperiti, #ofiteri acoperiti PSD , #sri