Deputat USR, despre protocolul publicat de Valcov: Toader se va folosi de el pentru a incerca sa-l demita pe procurorul general

Vineri, 24 August 2018, ora 16:43
6720 citiri
Deputat USR, despre protocolul publicat de Valcov: Toader se va folosi de el pentru a incerca sa-l demita pe procurorul general

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, se va folosi de protocolul publicat pe Facebook de Darius Valcov pentru a incerca sa il demita pe procurorul general al Romaniei, crede deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu, precizand ca legalitatea documentului poate fi stabilita doar de un judecator.

"As dori sa nu ma grabesc cu o concluzie definitiva, pentru ca nu pot stabili eu legalitatea dupa imagini aparute online. Asta o poate face doar un judecator.

Sper ca domnul Hellvig sau un adjunct al SRI sa vina si sa ne dea mai multe detalii, daca se considera ca este nevoie de explicatii suplimentare.

Cum am spus si in raportul privind activitatea Comisiei de Control SRI, pe care l-am prezentat public la inceputul acestei veri, astfel de acte se prezuma a fi legale. Poate parea ciudat ca au fost semnate doua protocoale in aceeasi zi. Pe de alta parte, pot intelege ca elemente ce tin de lupta antiterorista nu pot fi facute publice.

Din pacate, sunt sigur ca Tudorel Toader se va folosi de acest protocol pentru a incerca sa demita procurorul general al Romaniei si sa puna acolo un procuror fidel. Am vazut aceasta strategie si la DNA", a declarat pentru Ziare.com deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu, membru al Comisiei de Control SRI.

Totodata, acesta spera ca abordarea presedintelui comisiei, Claudiu Manda (PSD), va fi "macar de aceasta data una profesionista si nu una care sa provoace scandal si spectacol la televiziuni cu scopul de a acoperi ancheta procurorilor pe macelul populatiei civile din 10 august".

"Deja Dragnea a venit cu o poveste halucinanta in care niste oameni au incercat sa-l asasineze cu privirea, riscand sa fie chiar el considerat instabil psihic. As remarca aici insa si ipocrizia celor de la PSD, care refuza de la inceputul anului sa faca publice stenogramele sedintelor de guvern, pentru a vedea si noi cine conduce de fapt sedintele.

Si, daca tot discutam de ipocrizie, zic sa ne uitam si la domnul Dragnea, care a pus-o pe doamna Shaiddeh sa semneze in locul lui un protocol cu SRI cand era ministrul Dezvoltarii. Sa ne uitam si la domnul Dragnea care a recunoscut public ca a semnat un astfel de protocol cu SRI, protocol secretizat de minister!

Ca o concluzie, cred ca este bine ca discutam public despre aceste protocoale. Din pacate, aceasta tema este folosita in razboiul hibrid pe care il poarta actuala majoritate PSD-ALDE cu institutiile statului roman. Din acest punct de vedere, putem spune ca interesele acestora coincid cu cele ale Rusiei", afirma deputatul USR.

Citeste si:
Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă. Modificarea Statutului, pe ordinea de zi
Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă. Modificarea Statutului, pe ordinea de zi
Biroul Politic Naţional al PNL a fost convocat pentru sâmbătă, la Palatul Parlamentului, de liberalii care îl susţin pe premierul Florin Cîţu la şefia partidului. BPN al PNL a fost...
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
La finalul celei de-a treia săptămâni parlamentare, aleșii nu dau semne că se vor porni prea curând de numeroasele restanțe din legislatura trecută precum desființarea Secției Speciale,...
Sursa: Ziare.com