Directorul SRI a avut o intrevedere cu adjuncta directorului CIA

Luni, 12 Mai 2014, ora 21:07
1970 citiri
Directorul SRI a avut o intrevedere cu adjuncta directorului CIA

Directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, a avut o intrevedere, luni, cu directorul adjunct al Agentiei Centrale de Informatii (CIA) a Statelor Unite ale Americii, Avril Haines.

Potrivit SRI, in cadrul acestei intrevederi, la care a participat si conducerea Serviciului, a fost abordata evolutia deosebita a parteneriatului dintre cele doua servicii de informatii cu accent pe dezvoltarea unor domenii de interes reciproc precum prevenirea si combaterea terorismului, contracararea amenintarilor transfrontaliere, contraspionaj si securitatea cibernetica.

De asemenea, au fost abordate elemente privind securitatea regionala si internationala in actualul mediu geostrategic precum si evolutia serviciilor de informatii in lumea secolului XXI.

Presedintele Traian Basescu a primit-o, luni, la Palatul Cotroceni, pe Avril D. Haines, adjuncta directorului Agentiei Centrale de Informatii (CIA), in cadrul intalnirii fiind discutate situatia din regiune si buna colaborare dintre serviciile de securitate ale celor doua tari, conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale.

Si Guvernul a transmis un comunicat in care a precizat ca premierul Victor Ponta s-a intalnit, la randul sau, luni, cu Avril Haines, adjunct al directorului Agentiei Centrale de Informatii, prilej cu care "s-au discutat aspecte ale evolutiilor din regiune si a fost evidentiata excelenta colaborare intre serviciile de informatii din Romania si SUA".

Intalnirea lui Ponta cu oficialul CIA a avut loc la Palatul Victoria.

Avril Dannica Haines a fost numita adjunct al directorului CIA la 9 august 2013. Intre 2010 si 2013, Haines a lucrat la Casa Alba, unde a fost consilier pe probleme de securitate. Inainte de a se alatura echipei de la Casa Alba, Haines, de profesie avocat, a fost consilier juridic la Departamentul de Stat.

In perioada 2007-2008, a fost consilier adjunct in cadrul Comitetului pentru relatii externe al Senatului SUA. A studiat fizica la Universitatea din Chicago si dreptul Georgetown University Law Center.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#seful Maior director CIA, #George Maior intalnire adjunct CIA , #sri