Ziare.com

Exclusiv Seful SRI, despre legile Big Brother, puterea serviciilor si ofiteri acoperiti: "Sunt o arma exceptionala" Interviu (II)

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 07:08

   

Exclusiv Seful SRI, despre legile Big Brother, puterea serviciilor si ofiteri acoperiti: "Sunt o arma exceptionala" Interviu (II)
Legile "Big Brother" si cea privind cartelele prepay nu extind monitorizarea si nu permit accesul la continutul comunicatiilor telefonice sau electronice fara mandat de la judecator, da asigurari directorul SRI, George Maior.

Intr-un interviu acordat in exclusivitate Ziare.com, George Maior a explicat care sunt intentiile in privinta noii forme a legii retentiei datelor si a cartelelor prepay si la ce date va permite accesul fara mandat de la judecator legea securitatii cibernetice: "nu putem sa actionam in scop preventiv in aceasta era cu mijloacele lui Sherlock Holmes".

EXCLUSIV Vor mai fi atentate in Europa. Au fost dejucate atentate in Romania INTERVIU cu George Maior (I)

Directorul SRI a raspuns acuzatiilor potrivit carora serviciile secrete din Romania ar fi prea puternice si prea putin controlate si a facut clarificari in scandalul ofiterilor acoperiti: "exista un regim de incompatiblitati la care tinem foarte mult in operarea acestei arme exceptionale."

Dupa atentatele de la Paris in Romania a fost reluata intens discutia despre pachetul de legi numite generic "Big Brother" si cea a cartelelor prepay. Francezii au aceasta legislatie si la ce le-a folosit?

Le-a folosit in prevenirea multor atentate. Dar n-as folosi termenul "big brother". E vorba despre un pachet de legi absolut necesare. Legea privind retentia datelor exista si functioneaza in toate statele europene. Lipsa ei slabeste operational posibilitatea seviciului de a investiga, de a actiona preventiv.

Nu e un proiect de lege care sa extinda monitorizarea. El ne va da instrumente analitice de a corobora anumite date in situatia in care am avea in vedere asemenea evenimente in viitor pe teritorul Romaniei.

Nu am inceput acum dezbaterea pe aceste legi. Dezbaterea e de multa vreme, imediat ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala Legea retentiei datelor. Dar si Curtea Constitutionala spune ca e nevoie de aceasta lege.

Am inteles decizia CCR, considerentele pentru care a fost declarata neconstitutionala si incercam sa remediem aspectele avute in vedere de Curte. Este vorba de a avea o lege pusa in acord cu exigentele CCR, nu una care sa amplifice capacitatea de monitorizare, asa cum s-a spus. Este o lege democratica, utilizata in toate tarile europene.

Legea retentiei datelor exista in toate statele UE?

Bineinteles. Exista si o directiva europeana in acest sens.

Dar Directiva 24/2006 a fost invalidata de Curtea de Justitie a UE tocmai pe motiv ca reprezinta o imixtiune in viata privata si in confidentialitatea datelor personale.

In formula initiala. Dar necesitatea exista si statele au remediat problemele. Noi nu avem legea. Nu facem acum decat sa ne punem de acord si cu aceste exigente europene legate de problema securitatii europene in general.

Vad ca problema este pusa in termeni antitetici - securitate vs libertate. Nici vorba de asa ceva. Este vorba despre securitate pentru cetateni intr-un stat democratic. Si ea este o premisa fundamentala pentru exercitarea drepturilor si libertatilor intr-un stat european, inclusiv dreptul la intimitate si la libera exprimare.

Daca se va petrece un eveniment dramatic in Romania, cu pierderi de vieti omenesti, ce impact emotional, economic, politic va avea asupra functionarii statului roman? Vedeti asta si in Franta.

Teama e ca datele obtinute ar putea fi folosite si in alt scop decat garantarea securitatii cetatenilor in cadru democratic, in conditiile in care chiar fostul presedinte Traian Basescu spunea la final de mandat ca serviciile sunt prea puternice si prea putin controlate

Nu a existat, mai ales in istoria ultimilor 10 ani ai SRI, vreo problema legata de folosirea abuziva a unor date, informatii, de ilegalitati, si asta inclusiv datorita unui control juridic intern bine pus la punct.

Noi dorim, inclusiv pentru legitimitatea noastra, sa existe un control judecatoresc foarte clar pe actiunile noastre si el exista. As vrea sa subliniez ca nu exista riscul de folosire abuziva a acestor instrumente absolut necesare pentru orice serviciu de informatii.

Traim in era comunicatiilor, era electronica. Aceste instrumente sunt folosite de teroristi, de exponenti ai crimei organizate. Pentru ca oamenii sa traiasca in liniste, sa-si duca in siguranta copiii la scoala, nu putem sa actionam in scop preventiv in aceasta era cu mijloacele lui Sherlock Holmes. Chiar daca inteligenta detectivistica exista, ea trebuie coroborata cu instrumentele noi ale tehnologiei.

Pledez pentru aceasta lege inclusiv in numele libertatii si al drepturilor omului, evident avand in vedere ce a spus CCR. Punem lucrurile la punct sub aspectul exigentelor Curtii.

Nici legea cartelelor prepay nu reprezinta o extindere a monitorizarii?

Nu se extinde monitorizarea asupra convorbirilor private. Pur si simplu trebuie sa existe o evidenta a celor care cumpara aceste cartele anonimizate, asa cum exista in foarte multe state europene. N-as spune ca exista un standard, dar o practica exista. Mergeti in Germania, in Marea Britanie si incercati sa luati o asemenea cartela. Nu se poate fara un act de identitate.

Aceasta chestiune ne-ar ajuta mult in situatia unei amenintari la adresa securitatii nationale, ca sa avem viteza necesara ca sa intervenim rapid. Altfel actionam detectivistic, mult mai lent.

Oamenii se tem ca aceste legi, a retentiei datelor si a cartelelor prepay, v-ar da acces si la continutul convorbirilor.

Nu. Foarte clar, nu la continut. Ci la o istorie a datelor pe o perioada limitata care sa ne permita conexiuni in caz de criza, de amenintare terorista. Si politia e lipsita de un astfel de instrument vital. Pot estima ca va creste crima organizata in viitorul apropiat din cauza lipsei acestei legi, in ciuda eforturilor de a tine sub control acest fenomen, chiar in raport de state europene vecine.

In cazul legii securitatii cibernetice, atacata de PNL la CCR, exista marele repros ca veti avea acces la unele date fara a fi necesar un mandat de la judecator, ci doar in baza unei solicitari motivate.

Si aici este o confuzie. Nu exista o prevedere care sa elimine controlul judecatoresc din perchezitia informatica la nivel de cetatean. Noi vorbim la nivel de corporatii, in faza initiala. Daca ajungem la un computer individual, nu e posibila perchezitia fara mandat.

Corporatie inseamna servere?

Da. In momentul unui atac cibernetic din diverse ratiuni - fie din dorinta de a se culege date din institutii, adica spionaj in sens clasic cu mijloace moderne, fie in momentul unui atac pentru distrugerea unor retele de date ale statului roman - nu ai posibilitatea sa stii de unde vine acel atac si cum poti sa remediezi rapid situatia fara a discuta cu operatorul detalii legate de IP-uri. Cand ai un element concret, un IP concret, nu poti ajunge la perchezitie fara mandat judecatoresc.

Concret, ce date va da dreptul sa accesati fara mandat aceasta lege a securitatii cibernetice?

Doar date la nivel de operatori pentru a studia provenienta atacului si posibilitatea de a-l remedia.

Deci in prima faza mergeti doar pe urma IP-urilor?

Da. In prima faza. Dupa ce identificam provenienta sau un anumit computer de unde provin atacurile, deci cand e vorba de o persoana anume, atunci mergem cu mandat.

Aceste legi sunt importante si pentru sporirea capacitatii de analiza a statului roman in raport de unele interese strategice ale sale, inclusiv in perspectiva amenintarilor geopolitice din estul Europei, din perpectiva diplomatiei, a politicii economice a statului, pentru tratarea acestei vulnerabilitati interne legate de coruptie.

Eu un spectru mai larg de situatii care fac aceste legi necesare din perspectiva intereselor nationale.

Vorbeati de vulnerabilitatea statului legata de coruptie. Cat este ea de mare in acest moment?

Este mare in continuare. Desi s-au realizat progrese majore, ea persista ca element stategic de vulnerabilitate. Si are, dincolo de aspectele strict de legalitate, si efecte economice, si efecte asupra credibilitatii noastre in relatiile europene. Vedeti ca suntem in continuare cu MCV.

Colaborarea stransa dintre DNA si SRI a starnit unele suspiciuni. Au existat voci care au numit DNA "divizia penala a SRI", suspectand ca anchetele ar putea fi, cumva, dirijate in anumite directii in functie de informatiile pe care le livreaza SRI.

Nu e un concept corect. Suntem institutii separate ca misiune si identitate. Este normal ca din punctul de vedere al suportului informational pentru acest fenomen, definit oricum ca amenintare la adresa securitatii nationale, sa sprijinim cu informatii DNA in anumite anchete si situatii. Dar DNA are si propriile resurse si actioneaza inclusiv in lumina altor factori cauzali.

Adesea ni se cere sprijinul tehnic, ceea ce e normal, avand in vedere complexitatea unor acte de coruptie sau crima organizata. Ni-l cere si Politia. SRI si DNA trebuie sa colaboreze.

Pare o colaborare mai stransa ca oricand.

In lipsa ei, in mod cert, nu s-ar fi putut obtine progresele realizate.

Aminteam si mai devreme, fostul presedinte Traian Basescu spunea ca serviciile secrete din Romania sunt prea puternice. Este concluzia unui sef de stat dupa 10 ani de mandat, care a starnit mari discutii si temeri.

Nu comentez ce spune un presedinte sau un om politic. Din perspectiva noastra, sunt servicii puternice, recunoscute in comunitatea internationala a serviciilor, atat din punctul de vedere al modului in care realizeaza misiunea clasica de contraspionaj, privind amenintarea cibernetica, mai noua mai sofisticata, de contraterorism, cat si al capacitatii de a furniza informatii clare, utile partenerilor nostri.

Da, suntem servicii puternice, dar in limita trasata de cadrul legal. Niciodata nu s-a depasit aceasta limita. Suntem atat de puternice cat ne permite legea.

Fostul presedinte reprosa si controlul deficitar asupra serviciilor de informatii.

In privinta controlului, avem saptamanal inclusiv vizite inopinate de la comisia de control in unitati diverse, unele sensibile, de contraspionaj. Suntem printre putinele servicii din tara care merg la comisie si raspund la intrebari despre legalitatea actiunilor, prezentam rapoarte in Parlament.

Si anul trecut am prezentat rapoartele, au fost dezbatute, aprobate. Directorul este numit la propunerea presedintelui, de catre Parlament, ceea ce e o masura de control suplimentar.

Justitia are control asupra serviciului prin necesitatea de a autoriza mijloace exeptionale de actiune ale serviciului, cum sunt interceptarile. Nu cred ca suntem un serviciu necontrolat la cele mai inalte exigente.

A fost o campanie electorala in mare masura despre ofiteri acoperiti din presa, din politica. Totusi, care este totusi situatia din acest punct de vedere?

Ofiterii acoperiti sunt un mijloc exceptional al serviciilor de informatii, o arma specifica serviciilor de informatii, folosita de toate serviciile pentru cresterea capabilitatii de aparare a securitatii nationale. E pacat ca se discuta foarte mult de el. Nu facem nimic in afara unui cadru legal.

Exista o lege care defineste clar posibilitatea, exista un regim de incompatiblitati la care tinem foarte mult in operarea acestei arme exceptionale, suntem in cadru legal. E necesara pentru indeplinirea misiunii noastre.

A fost afectata imaginea serviciilor de acest scandal?

Intotdeauna cand este discutata politic o asemenea situatie apar intrebari. Legitime, de altfel. Vad insa ca nivelul de credibilitate a serviciilor este foarte ridicat la nivelul opiniei publice. Si acest lucru imi spune ceva.

Exista agenti ai unor servicii de informatii straine in presa si politica romaneasca?

As spune clar ca nu.

Ati lansat recent ideea fuziunii SRI si SIE. Nu s-ar crea astfel o structura cu mult prea puternica si greu de controlat?

A fost o abordare conceptuala, nu este o intentie, nici nu am posibilitatea sa realizez acest lucru. Tin mult la colegii din SIE, sunt foarte profesionisti si chiar intr-un asemenea context si-ar pastra identitatea si misiunea, bineinteles.

Evenimentele recente din Franta si altele, care din pacate vor veni, impun o colaborare foarte stransa intre serviciile interne si externe, pentru ca granita dintre intern si extern s-a estompat. Necesitatea unei colaborari mult mai structurate este o tema de discutie si la nivel european.

Exista state care opereaza in acest mod, Spania, Olanda. Vedeam critici in presa pe linia antidemocratica a acestei propuneri, dar banuiesc ca Spania, Olanda, statele nordice sunt tari cu traditie democratica. Nu reiau discutia, a fost o abordare conceptuala intr-o carte. Cred ca o carte nu dauneaza.

Inainte de campania electorala ati declarat ca va veti depune mandatul pe masa viitorului presedinte. Intentionati sa o faceti sau ati facut-o deja?

Daca am spus public acest lucru, mesajul meu a fost clar. Am vazut ce a declarat si presedintele Iohannis si nu vreau sa mai continui cu aceasta tema artificiala, cum a fost definita de presedinte.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 17641 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
33 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Paradoxul Schengen.Teroristii vin din Occident

La ora actuala Romania ar trebui sa faca un control riguros la migratia teroristilor din Occident.Occidentul a facut o falsa problema prin neadmiterea Romaniei in spatiul Schengen deoarece tara noastra nu este o furnizoare de terorism,ci de securitate pentru Occident filtrand migratia.Cei mai multi imigranti furnizori si de potentiali teroristi venind din Orient vin pe filiera Grecia,Franta,Italia,Spania etc.pe unde se infiltreaza zeci si sute de mii de imigranti din toate colturile Pamantului.Asa ca Romania trebuie sa se teama de cei veniti din Occident.Recent veneau din Occident in Romania ceceni si bosniaci nu se stie cu ce intentii dar oricum nu prietenioase.Seful SRI se da mare,insa este o falsa problema despre capacitatea SRI.Nu exista in primul rand o comunitate islamica la noi in tara precum in unele tari occidentale,si nici nu prezentam un interes prea mare pentru islamisti.Daca erau interesati de tara noastra fiti sigur ca SRI-ul nu le putea face fata.Sunt servicii mult mai puternice si cu fonduri foarte mari si tot au probleme.

 
 

 

Accesul la orice fel de date private

trebuie sa se faca numai in baza unui mandat emis de judecator. Ati vazut doar ca si in SRI sunt infractori, precum ofiterul acela care a primit mita jumatate de milion de euro. Si care culmea, lucra chiar in prevenirea terorismului.

 

@ george maior

tu ca sef al serviciului de informatii, te-ai gandit vreodata ca ponta ar fi criminalul , cel care la ucis pe procurorul panait?
Cum va permiteti voi ca serviciu de informatii sa lucrati cu un tip pe postul de prim ministru, care este banuit de crima?
domnule george maior, dumitale iti este indiferent daca un mare om in stat a comis o crima sau daca este doar banuit de crima?

Romania are nevoie de o lege "Big Brother"pura,fara

amendamente!Orice interpretare de genul violarii intimitatii este o utopie inventata de politicienii care jongleaza cu abuzuri,spaga,trafic de influenta,si care se tem de demascare!
....caci orice muritor cu un abonament de telefonie obisnuita,sau ...fara telefoane are deja datele personale...centralizate si oricand poate fi ...interceptat!
Cartelele prepay sunt antisociale intr-o lume bantuita de escroci!

Cat despre confruntarea Crestinism-Islamism,tema este tabuu pentru multi smecheri care se dau profesori la televiziuni,din motive de teama!
Ar trebui explicat oamenilor ca in timp ce Islamismul este religie,social si politica in acelasi timp,crestinismul este separat de stat(cu exceptia ortodoxismului care se baga in treburile politice si de aceea celelalte culte se simt discriminate); si ca lumea musulmana ar trebui sa dialogheze cu cea crestina s,sa isi asume scopul declarat sau nedeclarat de suprematie!
... la fel ar trebui sa se recurga urgent la dialog pe mapamod intre liderii credintelor monoteiste si de stabilit un consens de ...neagresiune religioasa,in contextul in care multi lideri musulmani se declara,si bine fac,aparatori ai iubirii si pacii!
...dar ce facem cu restul,grosul ...enoriasilor?

n'auzi bre,ca sri-ul nu se ocupa,da crime ? iel se

ocupa,de retrocedari.....ai ceva mostenire,de redobandit,te duci la iei ori la diicot,vinzi dreptul de proprietate cu 3% din valoare si te-ai rezolvat....

Nu sunt de acord cu eliminarea tuturor

amendamentelor. Daca prezentarea ID-ului la cumpararea cartelelor prepay este foarte buna, interceptarea fara mandat -deci inafara oricarui control- nu este la fel de buna.

Stimate domnule Sebastian Ghita, sa traiti!

Permiteti sa raportez:
Am reusit sa-l aburesc pe neamt, cel putin temporar.
Urmeaza etapa Best Big Brother, asa cum ati ordonat.
In prima faza iesim cu articole pe ziare.com, care are cei mai carcotasi comentatori. Daca-i aburim pe ei, ii aburim pe toti!
In faza a doua, serviciile de ascultare va vor pune la dispozitie toate stenogramele convorbirilor parlamentarilor PSD, ca sa va puteti alege membri santajabili pentru noul dv partid.
Traiasca Partidul Social Mafiot SRI-Ghitza!

datele personale sunt la indemana oricui, tovii de la "servicii"

fac fise oricarui roman care cat-de-cat ridica capul , il intercepteaza fara mandat si retinere ....
dupa care abuzeaza cu nesimtire .

Cetateanul e prea mic in fata lor , nu are cine sa-l apere .
Iar gogoasa cu terorismul ... pai primii teroristi sunt astia de la "servicii" .....

 

Poate ca o fac,

dar incalca legea si isi risca libertatea. Ceea ce nu este totuna.

dovedeste-i daca poti !

Ei intre ei nu-si fac rau .
Am reclamat o situatie si nici nu m-au bagat in seama .

nu va inteleg ce vreti sa spuneti cu...

interceptarile ilegale!!!!!!!
Cine si pentru ce sa faca interceptari aiurea?
...decat ...adolescenti teribilisti!
Desigur ca peste tot in institutii se fac ilegalitati,dar intr-un stat civilizat exista legi,iar o interceptare fara mandat se pedepseste!
Repet si acum si oricine,chiar fara prepay poate fi ascultat!
daca mereu suntem obsedati ca va cadea drobul de sare,nu se va ajunge la ordine in societate!

Din nefericire la noi micimea umana este cu mult

mai bine reprezentata decat interesul national!!

Mi-ar fi greu sa cred ca spionajul ptr rafuielile personale detin < 90% din timpul de investigatie a celor care lucreaza in service-urile din Ro!!

Cu certitudine noi suntem mai bine fisati decat orice terorist!!

Cu santajul fac miliarde!! Cu teroristii mor de foame...

ca sa ne demonstreze,ca nu le tremura izmana,primita de la

oprea,nu numai sa renunte,la tampenia asta,care vrea sa ne puna fiecaruia camere de supraveghere,la purtator,ci sa liberalizeze si piata de kalasnikoave,adica sa se vanda,la taraba in Obor !!!....abia atunci,ne-ar demonstra,ca se gandesc,la siguranta noastra !!!!

Liberalizarea cumpararii de arme ca in America

este o masura cu dublu-taish. Descurajeaza intr-o anumita masura si poate bloca uneori infractiunile cu violenta sau actele de terorism, dar ne putem trezi si cu masacre comise de psihopatzi.

 

Poate ma insel dar in Ro nu cred ca vreo unul se

angajeaza in politie, armata sau service-uri ptr a apara si a veghea la linistea poporului!! Salariile si afacerile sunt mult mai importante decat poporul.

In 2015 in Franta politia si lunetistii au fost aplaudati pe strazi de popor!! La noi in 1989 armata si securitatea a tras in popor!! Si probabil asta ar face si acum daca politicul ar cere-o!!

Alta-i problema

Nu ma intereseaza ca ma intercepteaza,la cit ii injur eu de mama,de fiecare data cind vb si se intrerupe legatura(probabil ca nu din vina lor,dar..).Problema este ca folosesc informatiile ca sa se imbogateasca ei,familiile lor,sefii lor,etc.Manipuleaza bursa(l-ati uitat pe tariceanu-moticicleanu cu Patriciu-petromodia-rompetril,draci,laci?,etc),stiu pe unde urmeaza sa se faca autostrazi,cumpara terenuri,pe care le vind la preturi nesimtite,bouarul ala de securist nenorocit(pleonasm) din Cta care a luat 1(un)milion euro de la CNADNR deoarece bagaboanda de fiesa si-a pierdut o mina in balustrada strazii,etc,etc.
Asta-i problema,datele le manipuleaza/folosesc in interes personal!!!

@Ghilotina

Poate ca aveti dreptate, dar stiti cum este asta cu doveditul? Totul e bine pana nu se sparge vreo buba. Si intre timp niciun faptas nu doarme bine... uneori oamenii se mai supara intre ei, se dau in vileag din razbunare, nicio fratzie nu este perfecta :)

 

Lasati Dr,ca daca nebunii nu au arme,au permis de conducere si

masini 4*4 !!!....aceiasi chestie !!!....cand mi-am luat eu permis,adevaratul examen,era ala psihologic ...

@adevar! dumneata,esti la fel ca militia,sau actuala politie,care

atunci cand cineva iti fura gainile,sa zicem,iti spune sa prinzi hotzul si sa-l duci,la ei ! ce contraargumente vrei,acte,desene,schitze ?...ce n-ai ochi sa vezi si urechi,ca sa auzi ???

 

un serviciu secret

este cu atat mai periculos cu cat activitatea lui este mai secreta. comentariile de presa si sourile televizate nu fac bine activitatii SRI. suntem intr-o perioada dificila in plan global asa ca, dorim mai putine vorbe si mai multe fapte. nu am auzit in ultimii 10 ani sa fie descoperiti prea multi spioni. acesta da, ar fi fost o stire publica.

 

Nu sunt de acord cu dvs.

Activitatea unui serviciu secret trebuie sa fie cat mai secreta cu putinta. Dar numai fata de dusmani, nu si fata de organismele proprii care exercita controlul democratic si impiedica orice abuz.

atac la siguranta cetateanului

se poate chema si recebtele majorari ale politelor de asigurarea auto. bancherii prin subsidiarele lor, au gasit o noua metoda de spoliere a romanilor. mai ales a celor tineri. au crescut prima der asigurare si de 10 ori. de ce??? nu mai au resurse finaciare cei de la ASF ca sa-si dea salarii de zeci de mii de euro ( Buzoianul, fostul sef incasa si 47.000 eeuro pe luna), sa-si cumpere masini scumpe sau sa-si utileze sediile supermoderna. de ce noi romanii trebuie sa fim zilnic uniliti de acesti bancheri. stim ca bancile din romania au 90% capital stain. si profitul se duce in tarile de origine. normele europene invocate in materie de asigurari nu pot fi aplicate. salariul minim in romania este de circa 200 euro. mai putin decat in Bulgaria. nu putem plati aceleasi prime ca cetateanu din monaco, anglia, olanda, norvegia, franta, germania unde salariul minim depaseste 800 euro. sri trebuie sa faca ceva pentru tinerii care reprezinta viitorul tarii.

 

Dorinta democratica a cetatenilor

In orice democratie, vointa cetatenilor este suverana. Acestia au votat o constitutie iar parlamentul ar trebui sa-i reprezinte. De ce nu se face un referendum pentru a intreba cetatenii? Care cetatean ar vrea sa fie ascultat? Si cum ramane cu dreptul de proprietate, in cazul acesta proprietate intelectuala, care a fost votat de cetateni si prezent in constitutie? Tara noastra nu a invadat nici un alt stat, si prin urmare nu exista nici o amenintare terorista la adresa noastra. Deci, daca motivul prezentat nu exista, care este adevaratul scop al masurii Big Brother?

 

Despre G. Maior "director" , sereist , sabotor si trădător de popor

Maior , gunoiul băseskar , vrea ca să slugărească pe la alte porți ? Porți de Johanisi ????
Ori vrea să sa incinuie mai sus , spre noi culmi de putere ??? Si de trădăre de romani , asa cum face de atația de ani . Mă-ntreb : a obținut deja sprijinul lui Ghiutănstain , zis impăratul neamurilor ? Pentru noile lui funcții ??? Si asta cat ne va costa pe noi , poporul ? Tot ca pană acum , sau de zece ori mai mult ???

 

"CONTROLUL" S.R.I-ului

si membrii Comisiei de control din Parlamentul Romaniei, ne spune totul despre INCOMPETENTA controlorului! Priviti, dragilor, politrucii care au "controlat" serviciile, de un sfert de veac incoace si, vom intelege de ce au ajuns la PUTEREA pe care o are George Maior, astazi! Cand il aud vorbind despre "controlul" parlamentar, nu pot sa nu vad chipurile politrucilor analfabeti ce s-au perindat prin comisii si comitete, in ultimul sfert de secol! Priviti-l pe Georgian Pop de la P.S.D., care este seful Comisiei! Si ne ajunge! Dar, mai bine, ascultatil!

 

FARA MANDAT LEGAL,

nici o actiune a serviciilor speciale NU are voie sa fie pusa in practica! Pentru ca, natura umana, de peste 2.000 de ani incoace, ne spune altceva! Si la romani, inteleptii cunoscatori ai naturii umane, este o vorba: "i-ai dat un deget, el ti-a luat mana!" Sa fim seriosi, dragilor, ca Maior si urmatorii se vor opri, dupa ce au mandat la liber in cazul corporatiilor, in revenirea la legalitate! Asta, sa i-o spuna Maior lui Mutu! P.S. Bine ca mai avem oameni cu creier in Curtea Constitutionala!

 

MAGISTRATII CURTII

Constitutionale sunt ultima bariera impotriva ABUZULUI acestor nesatui de PUTERE! Si este bine ca este asa! La cat analfabetism avem in Parlamentul Romaniei, astia ne-ar baga in toate razboaiele duse de corporatiile lumii pentru resurse! Maior este un sef de S.R.I care joaca activ pentru HOTII de la "Gold Corporation" si "americanii" cu gazele de sist!

 

NU AM INCREDERE

in acest om! Pur si simplu! Cand un sef al S.R.I-ului, numeste romanii ce nu doresc sa-si vada tara sfasiata de lupte fratricide si transformata in camp de lupta intre corporatiile lumii, "ecoteroristi", mie-mi spune ceva foarte grav despre capabilitatile si onestitatea acestui om! Iar George Maior si-a dat examenul in fata romanilor! Si in cazul "Gold Corporation" si in cazul actiunii de luare de ostatici a romanilor, la Pungesti! In ce tara europeana, democrata, ati vizionat actiunea de izolare si tinere in izolare, prin restrictionarea iesirii din curte a cetatenilor romani, a unei localitati de pe teritoriul national? Cu stirea S.R.I-ului!? Cu grija acestuia pentru interesele companiei straine? P.S. Acest om cere "instrumente" pentru gasca de afaceristi din care face parte, nicidecum pentru binele romanilor!

 

"TERORISMUL" PRETEXT,

Adeptii globalizarii si vectorii lor in societatile noastre, incep sa grabeasca pasul! Sunt la capatul capitalismului de rit salbatic si sunt speriati de moarte de INCONTROLABILELE popoare LUCIDE! Din fericire pentru Europa, popoarele ei NU inghit prostiile cu care sunt hraniti americanii! Pentru ca, sa fim seriosi, Nu de instrumente noi au ei nevoie, pentru ca, cu ele lucreaza de ani, deja! Ci de intrarea in legalitate, intr-o forma sau alta, a abuzurilor facute in acest sfert de secol! Cum spuneam, Melescanu cu plagiatorul mitoman i-a legalizat pe baietii din S.I.E si colaboratorii lor! Acum, se chinuie si S.R.I-ul sa-si legalizeze actiunile! Mai ales acelea care au intrat in viata politica a Romaniei!

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor