Ioan Niculae a fost urmarit de SRI mai mult de an

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 12:45
2687 citiri
Ioan Niculae a fost urmarit de SRI mai mult de an

Serviciul Roman de Informatii (SRI) l-a urmarit pe omul de afaceri Ioan Niculae mai mult de un an, pana in februarie 2010, in baza unui mandat dat de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pe legea sigurantei nationale.

Informatia apare in dosarul prin care patronul Interagro a fost trimis in judecata pentru finantarea campaniei electorale a lui Mircea Geoana, de la alegerile prezidentiale din 2009.

Documentul dat de instanta suprema a fost declasificat in 31 martie 2011, la cererea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Astfel, SRI a fost autorizat sa desfasoare mai multe activitati in ceea ce-l priveste pe Ioan Niculae, pornind de la interceptarea si inregistrarea comunicatiilor electronice efectuate de acesta, prin intermediul mijloacelor tehnice de comunicare la distanta, si pana la obtinerea unor informatii pentru care era necesar accesul la cartelele si aparatele telefonice mobile folosite de Niculae.

Potrivit mandatului dat de ICCJ, SRI a primit autorizatie si pentru a cauta informatii la locul de munca al patronului Interagro.

"Accesul la locul de munca al sus-numitului (Ioan Niculae - n.red.) (...) in scopul cautarii unor informatii, documente sau inscrisuri, ridicarii si repunerii la loc, examinarii acestora, extragerii informatiilor pe care le contin, inregistrarii, copierii ori obtinerii de extrase prin orice procedee, instalarii de obiecte, intretinerii si ridicarii acestora din locurile unde au fost depuse", se arata in documentul care se regaseste in dosarul lui Ioan Niculae.

De asemenea, SRI a primit acces la sistemele informatice utilizate de Niculae, instalate in biroul sau, in scopul extragerii datelor stocate in format electronic sau a datelor si informatiilor din posta electronica prin inregistrarea, copierea sau obtinerea de extrase.

In plus, SRI a mai fost autorizat sa intercepteze si sa inregistreze audio-video-foto pe orice tip de suport a comunicatiilor purtate de Niculae in mediul ambiental (incaperi, locuri de cazare, mijloace de transport, locuri publice, etc.).

Procesul lui Ioan Niculae va incepe pe 24 februarie la Judecatoria Sectorului 1.

Patronul firmei Interagro, Ioan Niculae, a fost trimis in judecata miercuri de DNA in dosarul privind finantarea campaniei electorale pentru sustinerea candidatului PSD de la alegerile prezidentiale din 2009.

Potrivit DNA, Niculae va fi judecat pentru infractiunea de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata si presedintele Organizatiei Judetene Braila a Partidului Social Democrat, Gheorghe Bunea Stancu, pentru infractiunea prevazuta de art.13 din Legea 78/2000 si anume folosirea influentei si autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid, pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite.

Totodata, vor mai fi judecati Gheorghe Teodorescu, actionar al SC INSOMAR SRL, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, Viorel Barac, director al SC INTERAGRO SA in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ioan Niculae urmarit SRI, #Niculae interceptari, #Niculae campanie 2009, #dosar Geona Niculae , #sri