Maior, despre proiectul cu ofiterii SRI-organe penale: Respingerea, absolut stupida

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 22:46
2333 citiri
Maior, despre proiectul cu ofiterii SRI-organe penale: Respingerea, absolut stupida
Foto:Antena 3

Directorul SRI, George Maior, a declarat, vineri, ca o eventuala respingere a proiectului de lege al deputatului PDL Cezar Preda, privind ofiterii SRI care sa fie organe de cercetare penala ar fi "absolut stupida".

"S-ar putea sa nu treaca acest lucru, ar fi un lucru absolut stupid. Ar permite inclusiv informarea celui monitorizat ca a fost urmarit, dupa ce s-a incetat operatiunea, cum prevede si Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

In domeniul spionajului si contraterorismului, actiunea e legata de aceste servicii. (...) Ar trebui sa fie explicata mai bine - nu e vorba de reinvierea Securitatii. E vorba de terorism si contraspionaj, e vorba de a lucra sub umbrela procurorului sub acest caz", a spus Maior la Antena 3.

Cezar Preda lamureste legea cu ofiterii SRI organe penale

Deputatul PDL Cezar Preda a explicat pentru Ziare.com propunerile din legea pe care a propus-o si in care se vorbeste despre ofiterii SRI care au dreptul sa devina organe de cercetare penala.

"Eu nu inventez nici roata, nici apa calda. Sunt ofiteri SRI care sunt organe de cercetare penala speciala, cum sunt si ofiteri in cadrul MAI, cum sunt si in cadrul MApN, pentru ca e vorba de tribunalele militare. E prevazut in Codul de Procedura Penala din 1968, nu numai asta nou, aprobat in 2010.

Aceasta chestiune a fost preluata de la niste ignoranti si nu a fost urmarita, nu a fost analizata. Proiectul meu de lege nu se refera la acest aspect decat in articolul 13, cand trebuie sa ma pun in acord cu articolul 55, cu Codul de Procedura Penala, sa reactualizez asta, pentru ca e prevazuta in noul Cod.

Proiectul meu de lege se refera la cu totul alte lucruri, mult mai importante, acelea referitoare la restrangerea drepturilor si libertatilor omului si ceea ce inseamna restrangerea datelor personale, care sunt cerute de CEDO si de Consiliul Europei", ne-a declarat Preda.

#Maior ofiteri organe urmariei, #Maior proiect Preda , #sri
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Cel mai tare argument ca nu este o revenire la vechea securitate: