Manda recunoaste ca a avut intalniri cu persoane ce urmau sa fie audiate de Comisia SRI: M-am pus la punct

Miercuri, 04 Octombrie 2017, ora 17:31
4273 citiri
Manda recunoaste ca a avut intalniri cu persoane ce urmau sa fie audiate de Comisia SRI: M-am pus la punct

Presedintele Comisiei de Control SRI, Cladiu Manda, a admis ca a avut intalniri cu persoane care urmau sa fi audiate in comisie, sustinand ca acest lucru a fost necesar pentru a se pune la punct, el fiind recent numit in functie.

Reactia vine dupa ce, marti seara, deputatul PNL Cezar Preda, membru al comisiei, l-a acuzat pe Manda ca s-a intalnit singur, inainte de audieri, cu fostul colonel SRI Daniel Dragomir.

"A avut intalniri cu domnul Dragomir timp de o jumatate de ora inainte de a incepe comisia. Din punct de vedere al functionarii unei comisii de o asemenea importanta, aceasta este o chestiune impardonabila. Eu nu pot sa stau de vorba cu cineva care se cere la comisie, in particular, o jumatate de ora.

Eu am fost presedintele acestei comisii si stau cu un om care imi solicita audiente si atunci cand imi solicita audiente este o a treia persoana care noteaza ce mi-a spus respectivul. I-am si spus in comisie: 'Domnul presedinte, asa ceva nu mi s-a mai intamplat. Dumneavoastra nu puteti sa aveti o convorbire cu dansul, care a cerut sa vina la comisie, si apoi sa spuneti noua ce sa-l intrebam'", a declarat Cezar Preda la Digi24.

Intrebat daca sunt adevarate acuzatiile potrivit carora ar avea intalniri prealabile cu persoanele audiate in comisia SRI, Claudiu Manda a raspuns: "Da, am vorbit cu domnul Sorin Strutinsky inainte de a veni la comisie".

"Este o chestiune pe care am discutat-o in comisie, dar domnul Preda nu venise la momentul acela si am si spus ca, inainte de a intra in comisie as vrea sa ma pun la punct cu anumite lucruri. Sunt totusi de 14 de zile in cadrul comisiei si sunt tot felul de spete noi", a mai sustinut social-democratul.

Comisia de Control SRI l-a audiat, miercuri, pe omul de afaceri Sorin Strutinsky in legatura cu acuzatiile pe care le aduce serviciului secret.

"Am un set de documente pe care vreau sa le depun astazi in Comisia SRI referitor la toata perioada aceasta 2009-2015 in care am fost supus unor masuri de supraveghere din partea binomului SRI-DNA. (...) Probabil, s-au identificat martori vulnerabili...Timp de cinci ani de zile m-au interceptat zi de zi, audio, video, foto, e-mailuri, absolut tot si, dupa care, mi-a inventat niste dosare, DNA-ul cu ajutorul unor martori vulnerabili sau chiar cu oameni sub acoperire", a sustinut omul de afaceri.

El a precizat ca nu a avut niciodata vreo calitate intr-un dosar de siguranta nationala.

"Nu stiu sa fi facut fapte care sa aiba legatura cu atingerea acestui drept al Romaniei, de siguranta nationala, nu mi s-a comunicat nimic. Am constatat ca am fost urmarit din dosare publice deja si cer Comisiei care e singura care poate interveni intr-o forma sau alta sa clarifice implicarea SRI-ului in aceasta activitate de urmarire penala pe care eu o consider evidenta", a spus Strutinsky.

Acesta a mai precizat ca "probele" aflate in posesia sa sunt din dosare publice.

Omul de afaceri a sustinut ca nu stie ce a declarat Daniel Dragomir la Comisia SRI.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...