Ofiteri acoperiti in politica, justitie si presa? Ce spune fostul sef SRI

Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 14:55
4882 citiri
Ofiteri acoperiti in politica, justitie si presa? Ce spune fostul sef SRI
Foto: Hepta.ro

Fostul sef al SRI, George Maior, sustine ca in presa sau in magistratura nu exista ofiteri acoperiti.

"Din perspectiva incompatibilitati legale, nu exista nicio incompatibilitate: niciun ofiter acoperit in magistratura sau politia. Orice afirmatie a directorului are valoare juridica in raport de terti in Comisia de control. Nu as face asemenea afirmatii, fara ca ele sa fie acoperite", a declarat Maior, intr-un interviu pentru Adevarul.

Exclusiv Seful SRI, despre legile Big Brother, puterea serviciilor si ofiteri acoperiti: "Sunt o arma exceptionala" Interviu (II)

Referindu-se la ofiterii acoperiti din presa, Maior spune ca "Romania procedeaza la fel ca celelalte tari europene".

"In ceea ce priveste aspectul legat de presa, in ultimul meu interviu, in calitate de director SRI, ea a fost foarte clara. Nu am spus ca sunt ofiteri acoperiti in presa, ci ca Romania procedeaza la fel ca celelalte tari din aceasta perspectiva", a declarat Maior.

In ultimul sau interviu acordat din functia de presedinte al SRI, acordat la emisiunea "Lumini si umbre", George Maior a declarat ca in presa exista ofiteri acoperiti ai SRI.

"In presa sunt ofiteri acoperiti ai SRI, ca si in alte state democratice europene", a marturisit acesta. In opinia directorului SRI, ofiterul acoperit este o arma a oricarui serviciu secret. "Misiunea lor (a ofiterilor acoperiti - n.red.) este sa aduca informatii de securitate nationala pentru stat", spunea directorul SRI.

In urma cu o saptamana, fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca a cerut, imediat dupa ce si-a preluat mandatelor, serviciilor secrete sa renunte la agentii acoperiti din justitie, dar nu stie care a fost rezultatul. Acesta a precizat, la Realitatea TV, ca a fost incalcata Constitutia din 1991, care le-a interzis magistratilor sa fie ofiteri acoperiti.

"Sustin categoric ca nu s-a respectat Constitutia Romaniei din '91, care interzicea magistratilor, deci procurori, judecatori, sa fie ofiteri acoperiti, ei au fost recrutati. Dupa ce am venit in functia de presedinte, am cerut serviciilor sa renunte imediat la ofiterii acoperiti din justitie. Da, este un adevar", a spus Basescu.

La insistentele moderatorului, care a reluat intrebarea privind existenta ofiterilor acoperiti, Basescu a raspuns: "Eu nu spun ca exista, eu spun ca au fost recrutati si am cerut sa nu mai existe niciunul. Ce s-a intamplat, nu stiu".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Maior ofiteri acoperiti presa, #ofiteri SRI magistratura , #sri