Radu Timofte a murit

Luni, 19 Octombrie 2009, ora 09:46
22335 citiri
Radu Timofte a murit

Radu Timofte, fost sef al SRI in perioada 2001-2006, a murit luni dimineata, in jurul orei 6.30, la varsta de 60 de ani. Se pare ca era bolnav de mai mult timp de leucemie.

Radu Timofte a fost internat recent la spitalul SRI. Fostul sef al SRI va fi inmormantat miercuri, la Roman.

"Era un om extrem de modest si care punea pe primul plan munca. Daca ar fi avut o boala, ar fi ascuns-o. Mi-a fost foarte apropiat, eram colegi, si de multe ori m-am bizuit pe el in promovarea actelor legislative (...) A fost un om deosebit", a declarat Doru Ioan Taracila la Antena 3.

Senatorul PSD Serban Nicolae a spus despre Radu Timofte ca "era un om care si-a cladit o reputatie de profesionist in perioada de dupa 1990".

"Sa ne aducem aminte de lucrurile bune pe care le-a facut si sa ne rugam ca familia lui sa aiba parte de cat mai putina suferinta si sa treaca cu bine de incercarea asta", a spus si Adrian Nastase, aflat la sediul PSD.

Si Ion Iliescu a reactionat la aflarea vestii ca Radu Timofte a murit: "Sunt trist de o stire pe care am aflat-o ca a murit domnul Timofte. Un om decent, un om la locul lui, un om pertinent. Dar boala a fost mai rea".

Cine a fost Radu Timofte

Radu Timofte s-a nascut la data de 7 aprilie 1949, in comuna Horia (judetul Neamt. In perioada Revolutiei din decembrie 1989, Radu Timofte a facut parte din conducerea comitetului FSN din municipiul Roman.

In legislaturile 1990-2004, el a fost ales ca senator de Neamt pe listele FSN, FDSN si PDSR.

La data de 7 februarie 2001, a fost numit in functia de director al Serviciului Roman de Informatii, nominalizarea sa de catre Ion Iliescu fiind confirmata prin votul camerelor reunite ale Parlamentului.

La data de 20 iulie 2006, Alexandru Radu Timofte si-a prezentat demisia din functia de director al SRI, ca urmare a situatiei create de eliberarea si disparitia lui Omar Hayssam (acuzat de terorism), impreuna cu el demisionand si Gheorghe Fulga, directorul SIE si chestorul Virgil Ardelean, directorul Directiei generale de informatii si protectie interna a Ministerului Administratiei si Internelor.

A obtinut titlul de doctor in securitatea nationala la Academia de Politie din Bucuresti la data de 25 august 2004, cu teza de doctorat intitulata Originile si marirea, declinul si renasterea lumii informationale secrete, elaborata sub coordonarea stiintifica a chestorului prof. univ. dr. Costica Voicu, rectorul Academiei de Politie.

Alexandru-Radu Timofte avea trei copii.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Radu Timofte murit , #sri
Comentarii
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
Corbu1,Corbu 2 ca un refren macabru "cancerul" lucrează parcă la comandă în SISTEMUL TICĂLOŞIT, despre morţi numai de bine ,s-a dus lângă O.Muşetescu