Ziare.com

Revista "Intelligence" a SRI va avea o rubrica literara si una de critica de film

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 17:27

   

Revista "Intelligence" a SRI va avea o rubrica literara si una de critica de film
Revista "Intelligence" a Serviciului Roman de Informatii a implinit cinci ani de la aparitie, iar redactorii sai intentioneaza sa lanseze o rubrica literara si una de critica de film.

In numarul aniversar sunt inserate directii si strategii concrete ale Serviciului, reliefate de directorul SRI, ambasadorul George Cristian Maior, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul SRI.

Redactorul-sef al publicatiei, Flaviu George Predescu, noteaza in editorialul numarului aniversar, "Povestea revistei 'Intelligence'", ca se impune crearea unei rubrici literare si a uneia de critica de film.

"Dupa scrierea proiectului, in care introdusesem si pasaje aparent utopice, precum realizarea unei rubrici literare, pe care ulterior le-am eliminat, am mers sa-l prezint domnului director, care la citit cu atentie si l-a aprobat.

Acum, la mai bine de cinci ani de activitate, am ajuns, impreuna cu colegii din redactie, la concluzia ca se impune si crearea unei astfel de rubrici si, in plus, a uneia de critica de film, ambele, desigur, specializate pe intelligence. Ma gandesc la recenziile care au fost facute in acesti ani si care au dat savoare revistei. Apoi, ma intreb, cate filme bune din domeniul de profil al Serviciului ar fi putut fi recomandate sau comentate in paginile revistei noastre", a scris Predescu.

"Din punct de vedere al colaborarii cu mediul extern SRI, s-a realizat performanta de a avea ca semnatari de articole autori precum: Iulian Fota, Sergiu Medar, Cristian Tabara, Radu Tudor, Cristian Parvulescu, Vasile Dancu si multi alti exponenti ai societatii civile sau ai presei.

Efortul nostru a fost recompensat cu o statistica pe masura, in acesti ani tiparindu-se peste 70.000 de exemplare, 260 de autori, din interiorul si din exteriorul Serviciului, publicand aproximativ 350 de articole. 'Intelligence' a fost citata in presa centrala sau locala, de multe ori preluandu-se articole sau pasaje din scrierile autorilor nostri. O rubrica de maxim interes este cea istorica, coordonata de Cristian Troncota si apoi de Tiberiu Tanase, de unde s-au preluat cele mai multe articole in mass-media", mai noteaza redactorul-sef al revistei.

Numarul aniversar al revistei oficiale a SRI poate fi gasit si pe contul de Facebook, SRI - Serviciul Roman de Informatii. Cristian Tabara, Iulian Fota, Vasile Dancu precum si directorul SRI, George Maior, sunt printre cei care semneaza editoriale in cele peste 150 de pagini ale ultimului numar al publicatiei.

F.N.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2197 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

la

- critica de film e ulieru bineinteles !

 

mai ne platim turnatorii

cu te miri ce

 

Daca uriashu' de

Radu Tudor shi-a publicat in Intelligence panseurile, am dubii in ce priveshte calitatea lui...Intelligence.

 

Da' poze nud

pe cand!!Vrem si noi ...transparentă,dom' comisar Semaca!Nu de alta,dar unele arată bine in uniformă,cel putin cele de la mine din cartier.Oare cum or fi fără!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor