Revista "Intelligence" a SRI va avea o rubrica literara si una de critica de film

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 17:27
2643 citiri
Revista "Intelligence" a SRI va avea o rubrica literara si una de critica de film
Foto: Facebook/ SRI

Revista "Intelligence" a Serviciului Roman de Informatii a implinit cinci ani de la aparitie, iar redactorii sai intentioneaza sa lanseze o rubrica literara si una de critica de film.

In numarul aniversar sunt inserate directii si strategii concrete ale Serviciului, reliefate de directorul SRI, ambasadorul George Cristian Maior, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul SRI.

Redactorul-sef al publicatiei, Flaviu George Predescu, noteaza in editorialul numarului aniversar, "Povestea revistei 'Intelligence'", ca se impune crearea unei rubrici literare si a uneia de critica de film.

"Dupa scrierea proiectului, in care introdusesem si pasaje aparent utopice, precum realizarea unei rubrici literare, pe care ulterior le-am eliminat, am mers sa-l prezint domnului director, care la citit cu atentie si l-a aprobat.

Acum, la mai bine de cinci ani de activitate, am ajuns, impreuna cu colegii din redactie, la concluzia ca se impune si crearea unei astfel de rubrici si, in plus, a uneia de critica de film, ambele, desigur, specializate pe intelligence. Ma gandesc la recenziile care au fost facute in acesti ani si care au dat savoare revistei. Apoi, ma intreb, cate filme bune din domeniul de profil al Serviciului ar fi putut fi recomandate sau comentate in paginile revistei noastre", a scris Predescu.

"Din punct de vedere al colaborarii cu mediul extern SRI, s-a realizat performanta de a avea ca semnatari de articole autori precum: Iulian Fota, Sergiu Medar, Cristian Tabara, Radu Tudor, Cristian Parvulescu, Vasile Dancu si multi alti exponenti ai societatii civile sau ai presei.

Efortul nostru a fost recompensat cu o statistica pe masura, in acesti ani tiparindu-se peste 70.000 de exemplare, 260 de autori, din interiorul si din exteriorul Serviciului, publicand aproximativ 350 de articole. 'Intelligence' a fost citata in presa centrala sau locala, de multe ori preluandu-se articole sau pasaje din scrierile autorilor nostri. O rubrica de maxim interes este cea istorica, coordonata de Cristian Troncota si apoi de Tiberiu Tanase, de unde s-au preluat cele mai multe articole in mass-media", mai noteaza redactorul-sef al revistei.

Numarul aniversar al revistei oficiale a SRI poate fi gasit si pe contul de Facebook, SRI - Serviciul Roman de Informatii. Cristian Tabara, Iulian Fota, Vasile Dancu precum si directorul SRI, George Maior, sunt printre cei care semneaza editoriale in cele peste 150 de pagini ale ultimului numar al publicatiei.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministrul Finanțelor susține că cota unică e cea mai bună alegere pentru România: ”Nu există motive pentru adoptarea impozitării progresive”
Ministrul Finanțelor susține că cota unică e cea mai bună alegere pentru România: ”Nu există motive pentru adoptarea impozitării progresive”
Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, transmite vineri despre cota unică că este cea mai bună alegere pentru România şi nu există niciun motiv pentru care ţara noastră să adopte un sistem...
Patru ONG-uri vor demisia lui Cioroianu de la Biblioteca Națională. Îl acuză că a încălcat GDPR și codul de conduită etică
Patru ONG-uri vor demisia lui Cioroianu de la Biblioteca Națională. Îl acuză că a încălcat GDPR și codul de conduită etică
ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet - ApTI şi CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică solicită, într-o scrisoare deschisă...
#revista oficiala SRI, #aniversare revista Intelligence, #rubrici revista SRI , #sri