Romani furnizori de arme pentru teroristi, arestati de fortele SUA - Maior: Si SRI a ajutat

Joi, 18 Decembrie 2014, ora 13:31
4241 citiri
Romani furnizori de arme pentru teroristi, arestati de fortele SUA - Maior: Si SRI a ajutat
Foto: Politicaromaneasca.ro

Serviciul Roman de Informatii (SRI) a contribuit, in colaborare cu structuri din Statele Unite, la operatiunea antiterorista din Muntenegru, a declarat joi seful SRI, George Maior, actiune in urma careia au fost arestati trei barbati, doi fiind romani, care planuiau livrarea de armament catre o organizatie terorista.

"Vreau sa va precizez ca, in cooperare cu structuri din SUA, si SRI a contribuit la aceasta operatiune, care se desfasoara de mai mult timp. Este tot ce pot sa va spun in acest moment. Alte precizari operationale sau de alta natura juridica vor fi facute ulterior", a declarat Maior, prezent la depunerea de coroane de flori la Monumentul Luptatorului Antiterorist din Capitala.

Operatiune DIICOT - SUA, pentru arestarea unei grupari cu legaturi cu organizatia terorista FARC

In ceea ce priveste tema unor posibile inchisori CIA in Romania, seful SRI a spus ca in raportul SUA nu este mentionat numele tarii noastre. Dosarul pe acest subiect este in curs de solutionare la Sectia de Urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, conform procurorului general Tiberiu Nitu.

Romani arestati in Muntenegru

Procurorii DIICOT au participat, impreuna cu autoritatile judiciare din Statele Unite ale Americii si Muntenegru, la o operatiune de amploare in urma careia s-a reusit arestarea pe teritoriul statului muntenegrean a membrilor unei grupari care planuiau livrarea de armament catre o organizatie terorista, doi fiind romani.

Trei barbati, printre care doi romani, au fost arestati in Europa in aceasta saptamana, fiind acuzati in Statele Unite ca au conspirat sa vanda arme pentru a fi utilizate impotriva americanilor in Columbia.

Furnizori de arme pentru teroristi, arestati: Noi detalii despre romanii implicati

Toti trei au fost acuzati de conspiratie pentru a ucide ofiteri si angajati ai Statelor Unite si de conspiratie pentru a oferi sprijin material sau resurse unui grup rebel columbian, potrivit actului de acuzare, au anuntat procurori federali din New York miercuri.

Procurorii i-au acuzat pe Cristian Vintila, 44 de ani, din Romania; Massimo Romagnoli, 43 de ani, din Grecia; si Virgil Flaviu Georgescu, 42 de ani, din Romania.

Cei trei ar fi vrut sa vanda arme anti-aeronave, arme de foc si alte elemente grupului rebel columbian FARC pentru utilizarea lor impotriva Statelor Unite, dar afirmatiile lor au fost facute de fapt unor surse confidentiale care lucreaza in Administratia SUA Antidrog, potrivit unui comunicat.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#romani arme teroristi SRI, #romani arme teroristi Maior, #romani arme teroristi , #sri
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Nu inteleg ce poate fi in capul acestor romani!
Poza MeAgain
MeAgain
rank 5
Oare cand o sa-i aresteze si p-aia de la Pentagon!?...