SRI a deschis o ancheta interna si cere Comisiei parlamentare de control probele oferite de Dragomir

Vineri, 20 Octombrie 2017, ora 21:00
4935 citiri
SRI a deschis o ancheta interna si cere Comisiei parlamentare de control probele oferite de Dragomir

SRI a trimis in aceasta saptamana trei comunicari catre Comisia parlamentara de control, cu privire la informatiile lansate in spatiul public in ultima vreme in legatura cu activitatea serviciului si a solicitat la randul sau toate "elementele concrete" puse la dispozitia comisiei de fostul ofiter Daniel Dragomir.

Intr-un comunicat remis presei vineri seara de SRI, se precizeaza ca directorul serviciului, Eduard Hellvig, a fost cel care a dispus trimiterea celor trei comunicari catre comisia de control.

Prima dintre ele se refera la o solicitare adresata de comisia de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009.

"In aceasta comunicare, SRI a motivat caracterul clasificat al documentelor trimise anterior si a adus completari cu elemente neclasificate care pot fi transmise de catre Comisia de control al SRI catre Comisia speciala", se arata in comunicatul citat.

Cea de-a doua comunicare se refera la afirmatiile din spatiul public privind gestionarea arhivei SIPA, in legatura cu care SRI a trimis Comisiei "o informare completa".

Citeste mai multe despre: Toader: Cand am venit la minister am fost avertizat ca acolo exista o bomba cu ceas - arhiva SIPA

"Ultima comunicare se refera la expunerile publice cu legatura la declaratiile lt.col. (r) DRAGOMIR DANIEL. In acest caz, SRI a solicitat Comisiei de control transmiterea oricaror elemente concrete detinute, in vederea derularii investigatiilor si cercetarilor aprofundate in cadrul unei comisii interne de verificare care a fost dispusa anterior de directorul SRI, domnul Eduard Hellvig", se mai arata in comunicatul citat.

Reactia SRI vine la o luna de la prima audiere a lui Daniel Dragomir in comisia parlamentara de control, dupa mai multe articole publicate de el pe blog si interviuri acordate in presa.

Citeste si:
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Încă 7 miniştri mai au diplome de doctori, în afara premierului Nicolae Ciucă: Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, Alexandru Rafila, Virgil Popescu, Lucian Bode, Vasile Dîncu şi Sorin...
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...