Ziare.com

SRI a publicat protocolul de colaborare cu Parchetul General. Care sunt principalele prevederi

de Ionel Stoica
Vineri, 30 Martie 2018, ora 13:40

   

SRI a publicat protocolul de colaborare cu Parchetul General. Care sunt principalele prevederi
Serviciul Roman de Informatii (SRI) a publicat, vineri dimineata, pe site, protocolul de colaborare incheiat cu Parchetul General, asa cum promisese joi seara purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea.

Protocolul are 18 pagini si este datat 4 aprilie 2009. El este semnat de procurorul Tiberiu Nitu, care ocupa functia de prim-adjunct al procurorului general al Romaniei, si de generalul Florian Coldea, care ocupa functia de prim-adjunct al directorului SRI. Documentul este aprobat de Laura Codruta Kovesi, care ocupa functia de procuror general al Romaniei, si de George Maior, care era atunci director SRI.

Puteti vedea aici documentul integral:Principalele prevederi

Potrivit documentului, acest protocol a fost semnat in conformitate cu Constitutia si mai multe legi, ordonante de urgenta, hotarari de guvern si hotarari ale Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

"Partile coopereaza potrivit competentelor si atributiilor prevazute de lege, in activitatea de valorificare a informatiilor din domeniul prevenirii si combaterii infractiunilor impotriva securitatii nationale, a actelor de terorism, infractiunilor ce au corespondent in amenintarile la adresa securitatii nationale si a altor infractiuni grave, potrivit legii"- se arata in sectiunea "Domeniul cooperarii".

Obiectivele cooperarii

Obiectivele cooperarii au 13 subpuncte.

Primul din acestea: "valorificarea eficienta a capacitatilor specifice detinute de cele doua institutii in scopul cunoasterii, prevenirii si contracararii vulnerabilitatilor si a factorilor de risc externi si interni la adresa securitatii nationale, care pot genera sau favoriza savarsirea infractiunilor prevazute la art.2 ("Domeniul cooperarii"- n.red.) "- litera a.

"Asigurarea indeplinirii atributiilor ce revin Parchetului in vederea punerii in aplicare a actelor de autorizare emise potrivit prevederilor art.91-1 - 91-5 si art.98 din Codul de Procedura Penala"- litera e. Aceasta prevedere priveste cine face interceptarile telefonice, ambientale sau filajul.

"Constituirea de echipe operative comune care sa actioneze in baza unor planuri de actiune pentru exercitarea competentelor specifice ale partilor, in vederea documentarii faptelor prevazute la art.2"- litera g. Este vorba de constituirea unor echipe formate din ofiteri SRI si procurori, in vederea documentarii unor infractiuni.

Care erau responsabilitatile Parchetului

"Asigura, prin procurorii specializati, valorificarea informatiilor, datelor, documentelor si materialelor, referitoare la initierea/savarsirea de infractiuni, transmise de catre Serviciu, obtinute ca urmare a punerii in aplicare a mandatului, in masura in care cunoasterea acestora este necesara pentru constituirea sau finalizarea unei cauze penale si nu afecteaza derularea activitatilor specifice pentru contracararea amenintarilor la adresa securitatii nationale" - articolul 5.

" (1) Pune la dispozitia Serviciului, la cerere sau din oficiu, date si informatii care prin natura lor prezinta interes operativ pentru contracararea sau prevenirea unor amenintari la adresa securitatii nationale.

(2) Pune la dispozitia Serviciului, datele si informatiile referitoare la implicarea unor cadre militare sau salariati civili ai acestuia in pregatirea sau savarsirea de infractiuni, daca apreciaza ca, prin aceasta, nu se impiedica sau ingreuneaza aflarea adevarului in cauza" - articolul 7.

"Desemneaza, prin Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, procurorul in prezenta caruia se executa interventia contraterorista"- articolul 10.

Care erau responsabilitatile SRI

"Efectueaza, in conditiile legii, la cererea Parchetului, activitati specifice in vederea obtinerii datelor si informatiilor privind pregatirea sau savarsirea unor infractiuni prevazute Ia art.2."- articolul 12.

"Pune la dispozitia Parchetului date, informatii si documente, cu respectarea prevederilor legale referitoare la accesul la informatii clasificate, care pot sprijini documentarea cauzelor aflate in lucru. Aceste informatii trebuie sa cuprinda suficiente elemente de identificare pentru adoptarea unor masuri specifice si pentru a putea fi valorificate in cadrul urmaririi penale" - articolul 13.

" (1) Acorda sprijin, prin compartimentele specializate, pentru completarea informatiilor in cauzele complexe dintre cele prevazute de art.2, aflate pe rolul Parchetului, scop in care desfasoara activitati de investigatii si supraveghere operativa.

(2) Acorda sprijin tehnic, prin compartimentele specializate pentru activitati necesare punerii in aplicare a prevederilor art. 91 1 - 91 5 si art.98 Cod Procedura Penala, care implica utilizarea mijloacelor tehnice specifice" - articolul 14. Este vorba de activitati de monitorizare si filaj.

" (1) Comunica Parchetului, la cerere sau din oficiu, informatiile obtinute din derularea activitatilor operative de realizare a securitatii nationale, care prezinta relevanta si pot fi valorificate in cadrul procesului penal.

(2) Informatiile destinate potrivit legii structurilor centrale ale Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si Directiei Nationale Anticoruptie se comunica exclusiv procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie" - articolul 15. Este vorba de informatii privind savarsirea de infractiuni, care au fost obtinute in timpul monitorizarii unui caz de securitate nationala

"Efectueaza, prin lucratori operativi anume desemnati, activitatile prevazute in art.224, alin.2 din Codul de Procedura Penala, in cazurile prevazute la art.2" - articolul 16. Este vorba de prevederea potrivit careia: "in vederea strangerii datelor necesare organelor de urmarire penala pentru inceperea urmaririi penale, pot efectua acte premergatoare si lucratorii operativi din Ministerul de Interne, precum si din celelalte organe de stat cu atributii in domeniul sigurantei nationale, anume desemnati in acest scop, pentru fapte care constituie, potrivit legii, amenintari la adresa sigurantei nationale".

" (1) Acorda sprijin, in conditiile legii, la solicitarea scrisa a Parchetului, pentru clarificarea aspectelor referitoare la infractiunile prevazute in art.2, prin activitati specifice, potrivit competentei, precum si prin efectuarea de expertize sau constatari tehnico-stiintifice;

(2) La solicitarea scrisa a Parchetului, acorda sprijin tehnic, in conditiile prevazute de art.91 1 - 91 5 din Codul de Procedura Penala, in vederea constatarii savarsirii infractiunilor prevazute in art.2, in conditiile prevazute de art.465 din Codul de Procedura Penala, in baza unui plan comun de actiune;

(3) La solicitarea scrisa a Parchetului, pune la dispozitie, in termen de 15 zile de la data obtinerii, informatiile provenite din bazele de date la care are acces in virtutea protocoalelor incheiate cu alte institutii" - articolul 17.

Regulile de cooperare

Conform documentului, schimbul de informatii, date, documente si materiale se efectueaza de procurori si ofiteri anume desemnati, cu aprobarea conducerii Serviciului, respectiv a conducatorului structurii/unitatii de Parchet.

In situatii exceptionale, pentru valorificarea unor oportunitati operative, schimbul de informatii se poate face si la nivelul de executie, cu incunostintarea, de indata, a conducerii Serviciului, respectiv a conducatorului structurii/unitatii de Parchet, arata News.ro.

Schimbul se realizeaza la sediul unitatilor centrale sau teritoriale ale Serviciului sau in locuri anume stabilite de sefii acestor unitati si conducatorii structurii/unitatii de Parchet (centrale sau teritoriale).

In cauze complexe, cooperarea efectiva se realizeaza pe baza unor planuri comune, aprobate de conducerile celor doua institutii, cu precizarea sarcinilor ce revin fiecarei parti.

Protocolul prevede ca se poate solicita Serviciului, prin unitatea specializata, respectiv prin directiile judetene de informatii, efectuarea unor verificari tehnice, cu privire la identitatea titularului postului telefonic propus a fi interceptat, starea de functiune a postului, precum si la existenta conditiilor tehnice necesare ducerii la indeplinire a prevederilor autorizatiei.

La solicitare, Serviciul va efectua verificari in evidentele specifice ale unor date aparute in procesul de realizare a interceptarilor efectuate in baza actelor de autorizare.

Cum se faceau inregistrarile

Documentul stabileste ca Serviciul va asigura inregistrarea comunicarilor sau convorbirilor rezultate din interceptare pe suporti de date inseriati, pusi la dispozitie de procuror, precum si trimiterea acestora Parchetului sau parchetelor teritoriale.

In vederea sprijinirii activitatilor specifice desfasurate de Parchet sau parchetele teritoriale, Serviciul va asigura transcrierea comunicarilor sau convorbirilor considerate relevante in cauza.

Ulterior, la solicitarea scrisa a procurorului, Serviciul poate asigura redarea altor convorbiri, selectate din traficul inregistrat.

Solicitarea trebuie sa contina numarul actului de autorizare, criteriul de interceptare (numar post telefonic, serie IMEI a terminalului mobil, adresa IP, frecventa radio), data si ora efectuarii convorbirii sau comunicarii.

Parchetul sau parchetele teritoriale pot solicita, in scris, Serviciului stabilirea istoricului pozitiei geografice si caracteristicele tehnice (IMSI, IMEI) ale terminalului mobil, in conditiile legii speciale.

Colaborarea SRI-DNA

Protocolul are un capitol referitor la colaborarea specifica dintre SRI si DNA, care prevede ca, "in conditiile legii, Serviciul acorda sprijin tehnic pentru asigurarea indeplinirii sarcinilor ce revin Directiei Nationale Anticoruptie - structura centrala, denumita in continuare Directia - cu privire la punerea in aplicare a actelor de autorizare eliberate in temeiul art. 91 indice 1 - 91 indice 5 din Codul de Procedura Penala".

"Sprijinul tehnic consta in transmiterea semnalului, managementul si intretinerea echipamentelor de transmitere a semnalului, de la centrele de interceptare ale Serviciului spre spatiile destinate Directiei. Receptionarea semnalului si transcrierea continutului comunicatiilor interceptate se efectueaza de catre Directie. Implementarea aplicatiilor specifice pe terminalele de exploatare tehnica aflate in proprietatea/administrarea Directiei, intretinerea si depanarea echipamentelor de criptare se efectueaza de Serviciu, prin unitatea specializata.

Retelele LAN aferente spatiilor destinate beneficiarului vor fi implementate de catre Serviciu, cu suportarea cheltuielilor de catre Directie. Sunt interzise orice interventii software constand in testari de aplicatii, modificarea softului existent si altele asemenea, asupra sistemului informatic.

Tentativele de intruziune in bazele de date ale sistemului, dincolo de limita admisa prin drepturile de acces, atrage dupa sine decuplarea de la sistem", prevede documentul.

Despre expulzarea cetatenilor straini

Un alt capitol prevede ca Serviciul Roman de lnformatii, prin U.M. 0198 Bucuresti, comunica Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, prin cerere scrisa si motivata, date si indicii temeinice cu privire la cetatenii straini aflati pe teritoriul tarii noastre, care au desfasurat, desfasoara ori intentioneaza sa desfasoare activitati de natura sa puna in pericol securitatea nationala, necesare pentru declararea acestora ca persoane indezirabile.

Aceste cereri, insotite de argumentele SRI, se judeca in regim de urgenta.

In final se precizeaza ca, odata cu intrarea in vigoare a protocolului, isi inceteaza aplicabilitatea protocolul dintre SRI si Parchetul General incheiat in 2005-2006, protocolul dintre SRI si PNA datand din ianuarie 2003, care a avut si o anexa in 2004, precum si protocolul dintre SRI si Curtea de Apel Bucuresti, incheiat in 2007.

Solicitarea premierului

Amintim ca premierul Viorica Dancila a solicitat desecretizarea protocoalelor incheiate intre SRI si alte institutii ale statului, "avand in vedere interesul public privind clarificarea unor chestiuni extrem de importante pentru functionarea Romaniei ca stat democratic in care functioneaza separatia puterilor in stat, precum si pozitia oficiala exprimata astazi de Administratia Prezidentiala".

Ulterior, in 19 martie, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, i-a cerut oficial procurorului general Augustin Lazar inceperea procedurii legale de desecretizare a protocoalelor incheiate intre Ministerul Public, DNA, DIICOT si SRI.

Iar marti Ministerul Public a transmis ca sunt indeplinite toate conditiile prevazute de lege pentru declasificarea protocolului incheiat intre Parchetul General si SRI.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre protocol colaborare SRI Parchet
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 15843 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
49 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si Basescu unde era?

Statul ticalosit mafiot si securist isi consfintea apogeul. Intereseaza cine au fost ticalosii care au gandit si apoi si-au asumat paternitatea unor astfel de grozavii. La fel de important este ca romanii sa afle si listele complete cu numele 'coabitacilor' care au aplicat 'constructiv' instructiunile distrugand vietile a mii de romani. Scoaterea lor din sistem ar fi o pedeapsa mult prea usoara.

 

OK, aceste conventii bilaterale au fost desecretizate. Sper ca

le-ati citit. Este descris cadrul legal al colaborarii intre cele doua institutii, modul si maniera de transmitere de informatii si de protectie a acestora. Nu mi se pare absolut nimic ilegal, nedefinit de lege sau aleatoriu.

Facilitatile de interceptie oferite gratuit de catre SRI Justitiei vor fi acoperite acum pe propriile mijloace tehnice ale Justitiei. In acealeasi conditii legale ca si colaborarea cu SRI !

Nu vad de ce se bucura sobolanii rosii si asociatii lor! Nu au obtinut nici o informatie sau avantaj prin aceasta desecretizare. Mai mult, s-au umplut de jegul murdariilor pe care le prolifereaza pentru a isi masca incompetenta si gradul de coruptie inimaginabil intr-un stat de drept european si occidental.

Inca odata, proverbul "Cine sapa groapa cuiva, cade singur in ea" se adevereste perfect valabil. Sobolanii rosii au cazut in propria capcana. Transparenta le este daunatoare. Justitia si Dreptul vor invinge aceasta adunatura de misei.

 

Trebuiau sa fie complici cu borfasii ?

Ce este mai bine pentru Romania ?

 

NU,sa-si ie ei caimacul.......cum au si facut-o

.....

Luați din față ...., nu stați la rand!

#IatăIncălcareaDeLege
Desi cercetarea penală e secretă, PG/DNA trebuia să dea raportul la SRI cu ce făcea in dosar pe notele SRI. Si majoritatea erau pe note SRI.

Ce incalcale de lege visezi?

"Desi cercetarea penală e secretă, PG/DNA trebuia să dea raportul la SRI cu ce făcea in dosar pe notele SRI"

E vorba de o colaborare intre doua institutii si fiecare avea responsabilitati fata de cealalta.

Cum ar fi fost ca procurorii sa solicite informatii de la SRI pe care apoi sa le tina ascunse? Sa nu fie utilizate in niciun dosar? Sa fie utilizate de exemplu pentru operatiuni de santaj in nume privat? Nu-i asa ca ai sari 3 metri in sus?

Si SRI trebuia sa se asigure cumva ca informatiile furnizate sunt utilizate pentru dosare penale si nu pentru altceva.

Am găsit

Corpul delict pe care il căutau toți postacii. El suna cam așa “ exploatare tehnica aflate in proprietatea/administrarea Directiei, intretinerea si depanare“ . Asta e un motiv de revocare a codrutei și a tot Dna, plus suspendarea președintelui, impreuna cu toți de la ce și a poporului german care a votat cu gliter. Nu prea e clar ce e atat de nociv in cuvintele astea, dar intrucat George 2, impreuna cu colectivul lui de experți, s-a ingrozit la citirea textului trebuie infierat cu manie proletara.

Ziare.Com by DNA via Cipru

Cum a zis doamna Kovesi pe 27 Ianuarie 2017?
Citez de pe siteul DNA:
"Nu există și nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA și nici protocol secret Coldea/Kövesi.
Nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori intalniri intre procurori și ofițerii de informații in case conspirative.
Dosarele penale sunt instrumentate strict prin raportare la Codul penal, Codul de procedură penal și Legea 78/2000."
Nu, dansa a făcut un protocol PESTE capul DNA, cu incălcarea legii si CPP.

 

au desecretizat numai un protocol, cel mai nesemnificativ, desi s-a

cerut oficial desecretizarea tuturor protocoalelor secrete dintre Ministerul Public, DNA, DIICOT si SRI.
Ce dezastru o fi in celelalte, de nu le dau drumul?

"odata cu intrarea in vigoare a protocolului, isi inceteaza aplicabilitatea protocolul dintre SRI si Parchetul General incheiat in 2005-2006, protocolul dintre SRI si PNA datand din ianuarie 2003, care a avut si o anexa in 2004, precum si protocolul dintre SRI si Curtea de Apel Bucuresti, incheiat in 2007..."

DECI SUNT MAI MULTE PROTOCOALE ILEGALE...

Amintim ca premierul Viorica Dancila a solicitat desecretizarea PROTOCOALELOR incheiate intre SRI si alte institutii ale statului, "avand in vedere interesul public privind clarificarea unor chestiuni extrem de importante pentru functionarea Romaniei ca stat democratic in care functioneaza separatia puterilor in stat, precum si pozitia oficiala exprimata astazi de Administratia Prezidentiala".

La 19 martie, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, i-a cerut oficial procurorului general Augustin Lazar inceperea procedurii legale de desecretizare a PROTOCOALELOR incheiate intre Ministerul Public, DNA, DIICOT si SRI.

Iar marti Ministerul Public a transmis ca sunt indeplinite toate conditiile prevazute de lege pentru declasificarea UNUI PROTOCOL incheiat intre Parchetul General si SRI.

Cu celelalte ce se intampla? ...................................................................

Postacii s-au pregătit

Și-au schimbat obielele ca alea vechi puteau al *** și n-au găsit nimic suspect intr-un text normal pt colaborarea inter departamentala. Așa ca sa-și justifice banii primiți au inceput sa haleasca....
Oricum un fiasco cumplit.

@MacGigi Rank user: x5 30.03.2018, 12:08

1. Protocolul este 100% ILEGAL si intr-o "tara civilizata" multi ar face poteca catre puscarie, adica ar fi paraditi;

2. Sunt alte acte semnate in baza acestui protocol care acte duc si mai mult catre puscarie, catre paradeala cum ar spune niste clasici in viata;

3. Absolut nimic nu se schimba in Romania fara demilitarizarea SRI, raman la aceeiasi parere...

Pai tu sef SRI Helvig te duci cu Petrache la Coldea pentru a negocia pro Iohannis la prezidentiale si acum te dai mare aparator al dreptatii... bleah

Apropo, iti mai faci vacantele cu Rares Bogdan si Gusa?

Daca PSD-ul + ALDE demilitarizeaza SRI-ul si peste 15 ani sunt tot ei la guvernare...

Mama lor de securisti si procurori ceausisti...

Am o ura cronica pe securisti, lachei si tradatori de tara si de neam...

Android,iar vorbesti de dragul de a vorbi, dar

nimic nu spui concret!Ce rau a facut DNA ca a colaborat cu SRI?. Sa stii ca daca DNA nu colabora cu SRI in anihilarea celor mai mari dusmani ai romanilor, adica politrucii corupti, care ne-au furat avutia nationala si au transferat-o in strainatate, Romania era acolo unde se afla Albania. Traiasca DNA ca ne scapa de Mafia. Shalom

acuma, cand primul protocol a fost desecretizat,

isi mai sustine Johannis micinoasa lui pupila? Nu spunea Kövesi ca nu exista protocoale secrete? iaca ca exista! nu spunea ca nu colaboreaza cu SRI? iaca ca colaboreaza!
nu spunea ca procurorii n-au ce cauta in sufrageriile politicienilor? iaca ca au!

@Pensula mea 13.50

"protocolul dintre SRI si PNA datand din ianuarie 2003"

- pensulo! pna-u' era a lu' bombo si-al pesedistei care era ministru' justitiei !"Rodica-Mihaela Stănoiu (28 decembrie 2000 - 10 martie 2004)" ! :o(((

"SRI a publicat protocolul de colaborare cu Parchetul General. Care sunt principalele prevederi"

george!!

plantoanele de ciuda te voteaza cu 1!!
disperare maxima!

 

Cum e vremea la Moskova ?

.

Scoate capul pe fereastra si vei vedea!

Oricum aerul Moscovei iti prieste1

Așa ceva ...

Protocolul mai scoate in evidenta nu doar existenta unor “echipe mixte operative", dar faptul ca activitatea procurorilor era coordonata cu cea a agentilor SRI in baza unor “planuri comune de actiune" facute, de la caz la caz, de sefii parchetelor impreuna cu sefii SRI.
Astfel, printre obiectivele Protocolului era si “constituirea de echipe operative comune care sa actioneze in baza unor planuri de actiune pentru exercitarea competentelor specifice ale partilor, in vederea documentarii faptelor prevazute Ia art.2", se prevedea la art. 3 lit. g).
De asemenea, la art. 22 se prevedea ca “in cauze complexe, cooperarea efectiva se realizeaza pe baza unor planuri comune, aprobate de conducerile celor doua institutii, cu precizarea sarcinilor ce revin fiecarei parti".
P.S. Doamna Dogioiu ne tot spunea că avem de a face numai cu tehnica interceptărilor. SERIOS?

Ha ha ha! Cu Romania in NATO, SRI este sucursala

CIA. Dovada?

Romania este pe lista tarilor care au avut site-uri NEGRE folosite de CIA pt torturarea suspectilor de terorism, a prapaditilor rapiti de prin Afghanistan cu recompense si torturati in grosolana incalcare a ACORDURILOR GENEVA, legilor SUA, legilor UE si drepturilor omului in general la care SUA este semnatoare.

Daca ar fi existat un GRAM de dreptate in UE/SUA, Bush, Blair, Obama, Gonzales si Trump ar fi cu totii inchisi la NUREMBERG pt crime impotriva umanitatii, genocid de peste 1 milion de civili in 7-11 tari in ultimii 15 ani dupa atacul facut de CIA/Mossad 9/11, atac permis exact cu scopul de a ataca apoi 7 tari nesupuse dupa cum generalul SUA Wesley Clark clar spune in acest video - cum ca Pentagonul planuia invadarea celor 7 tari inainte de evenimentul 9/11. Vedeti pelicula:

https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

cam nasol ahmete:

"http://www.jpost.com/Middle-East/Report-Israeli-stealth-fighters-fly-over-Iran-547421"

Judecatorul Dana Garbovan sterge pe jos (limbajul Propagandei)

..cu protocolul Noii Securitati!
"Judecătoarea Dana Girbovan, presedintele Uniunii Nationale a Judecătorilor din Romania, realizează o primă analiză dură a protocolului de colaborare dintre SRI si Parchetul General, publicat vineri, 30 martie, după desecretizare. Potrivit judecătoarei, documentul incalcă normele constitutionale si internationale."

Sub Marin

Judecătoarea Garbova și-a adunat cei 2 ibovnici care reprezentau Uniunea Naționala și au citit actul incriminat. Au ajuns la o concluzie f negativă. Pe urma au observat ca citeau documentele Congresului 14 și au ajuns la o concluzie f pozitivă. Onoare muncii tovarăși!

Wow! Ceausescu se intoarce in mormant d-lor!

Deci criminalii internationali CIA/FMI/KGB care i-au pus capat lui Ceausescu cu ajutorul poporului pe care tot ei l-au infometat deoarece disperatul patriot CEAUSESCU intelesese ca trebuia platita toata datoria integral si rapid altfel i-ar fi furat ei resursele tarii din exterior - acesti criminali au ajuns sa controleze SRI si alte servicii din cauza lingailor serviciilor straine care s-au ridicat la conducere dupa '89.

N-avem si noi pe cineva ferm sa le puna la toti piciorul in prag si sa spuna NU.

 

niculaeda Rank user: x5 30.03.2018, 15:43

pe atunci lucuta Porcuror General si semnatura ei se afla pe act, nu mai bate campiile patriei

2dorel 2der tot la nivel de Panciu a ramas!

================
"In 19 martie, Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, i-a cerut procurorului general Augustin Lazar inceperea procedurii legale de desecretizare a protocoalelor incheiate intre Ministerul Public, Directia Nationala Anticoruptie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si Serviciul Roman de Informatii."
======================
Inca o dovada a incompetentei si lipsei de profesionalism din partea ecselentzei sale pruni daskkal dottore rekktore 2dorel 2der- logofatu' direptatii si pravilelor romanisataneze in gobernu' aldepesederast condus de Foarte Bine cunoscatoarea de ienglieza vorbita, scrisa, conversata, citita si comunicata vasilica viorica F. dancila:

============
"Noi nu avem un protocol semnat cu DNA, avem cu Parchetul General, unde e inclusa si DNA", a afirmat, la B1 TV, Ovidiu Marincea (purtatorul de cuvant al SRI n.n.)
=====================
carevasazica ca numitul pruni daskkal dottore 2dorel 2der cerea insistent sa fie fakkute PROTOCOALELE care, de fapt, SUNT UN SINGUR PROTOCOL incheiat intre SRI si Parchetul General !!!!!!!!
Se dovedeste inca odata ca marilii kkremenalist pruni dottore logofat 2dorel 2der TOT la nivelul de simplu prokkuror kkomunist de Panciu a ramas. QED

 

@Pensula 17.07

- semneaza in calitatea de procuror general al parchetului de pe langa inalta curte de casatie si justitie ! ce treaba are cu dna ? te-ai obisnuit cu gargara antenista ! :o(((

"SRI a publicat protocolul de colaborare cu Parchetul General. Care sunt principalele prevederi"

Noua Securitate pusa la cale de Statul Toxic Basist!

Cei care detineau catusele si care si-au creat o retea de slugi in media, justitie, afaceri! Scopul? Cand Basescu nu va mai fi presedinte, devine premier! Cu Udrea presedinte! Asa erau aranjate jocurile! De aia a fost impins Iohannis, penal arhicunoscut! Ca sa fie eliminat usor, cu ANI, din fata Udrei!

Ghinion, basistii au luat-o in barba! Maior si Coldea i-au "injunghiat" in spate si au facut front cu Iohannis la dorinta "aliatului strategic"! Udrea, din viitoare presedinta a devenit exilata in Costa Rica! Basescu mai "respira" doar pentru ca si-a cumparat libertatea!
Culmea tradatorilor basisti = sa fie la randul lor tradati!

 

@Marin2134 11.47

- marineee ! va hotarati odata cu statu' ala fantoma !? e paralel , e toxic , e circumscris ... !? sa stim si noi ! :o(((

"SRI a publicat protocolul de colaborare cu Parchetul General"

e circumcis......

....ca la Belina.....

Secu

Da! Și cu Scufița roșie ce s-a intamplat. L-a mancat pe lup? Sau bunicuța s-a ocupat de treaba asta? Mai spune povesti ca ai imaginație, ce nu s-ar crede de la un Secu.

Ei, și ?

Absolut normal ca instituțiile statului să lupte impotriva borfașilor ! Forza justiția !

 

@copilu/sanatescu/psderie 12.53

- toti trei !?

"SRI a publicat protocolul de colaborare cu Parchetul General. Care sunt principalele prevederi"

Protocoalele astea au fost in acord cu legea europeana?

Trebuie intrebata Comisia Europeana!
Opozitia va intreba Comisia de la Venetia, nu?

 

Domnu Marin vorbiti aiurea domne, din nou

Toate tarile democratice au exact acelasi format de protocol intre urmarirea judiciara si servicilile de colectare a informatiilor. Sectiunea I, Capitolul 2, Articolul 4, stipuleaza ca urmarirea se poate efectua numai cu aprobarea presedintelui iccj.
De aceea comentariile dvs sint ale unui “bad loser" sau al unei pesoane cu carente morale.

What?

Habar nu ai ce vorbesti !!! Traiesti intr-o lume paralela !!!

 

 

S-a bifat,

george si marin sunt la post, isi merita bonusul pe azi. Adica fara sa comenteze continutul protocolului in vreun fel (pe care probabil unii nici nu se vor obosi sa-l citeasca), arunca cu afirmatii. Lui George ii dau eu un nume, Voiculescu. Din pacate e bagat inca tare in sistem. In rest le propun la amandoi sa incerce cu un CV la KGB. E nevoie de facatori de fake news, Cambridge Analytica este deasemenea o optiune!

 

Ba, dar voi nu va mai saturate de cite suturi in dos

luati. Trebuie sa va fie foamed rau de tot bai, ca sa mai aveti tupeul sa apareti pe aici, dupa ce tot circul facut de stapinii voastre sa dovedit un fis mare si umed, exact ca si celelate creatii insalubre izvorite din creierul lui Voiculescu, si preluate cu un entuziasm demn de un pudel de catre Dragnea, Putorel, si Dancila, ca sa-i numesc in ordinea inversa a prostiei. Luati din fata cum va indeamna tovarasul vostru intru timpenii, bengosul.

 
 

Se pare ca poporul romanesc

este sado-maso in aceasta privinta-iubeste ascultarea ,sa toarne si sa fie turnat la Secu astazi SRI.Poate nu ati fost atenti la ce a spus circopitecul care poarta vorbele SRI-avem protocoale de colaborare cu toate ministerele,cu toate institutiile,cu toate fabricile si uzinele,etc.Practic s-a revenit la situatia din anul 89 inainte de decembrie cand fiecare roman avea turnatorul sau si la randul sau era turnatorul altuia.Dupa aceasta desecretizare ,asa de secreta ca o stia toata lumea,este clar cine sunt artizanii distrugerii economice si financiare a Romaniei-SRI care a urmarit si stiut tot ce misca in tara.De la data intrarii in vigoare ,adica a legalizarii urmaririi totale,tot ce s-a furat in Romania este opera securistilor.

 

@Hamurabi

Juridic, Protocolul din 2009 este impecabil, nu vad nicio fisura.
Chiar nu stiu de ce a fost calificat ca strict secret (OO)!
Poate un >Secret< era abs. suficient.

Sigur, datorita unei campanii mediatice care a profitat de specificul activitatii de informatii, discreta prin excelenta precum si de incapacitatea si lipsa de flexibilitate ptr. o comunicare publica inteligenta din partea DNA si a Parchetului in general, asteptarile erau foarte mari in sensul unor dezvaluiri senzationale.
Dezamagirea celor care gandesc in sabloane este mare, as zice imensa si se reflecta zgomotos pe site.
Protocolul prezentat azi demonstreaza foarte limpede ca institutiile vizate si-au luat, cel putin la nivel strict formal ,toate masurile pentru a asigura o conlucrare legala si eficienta.
Este la fel de limpede si faptul ca procurorii nu (prea) au reusit conf. obligatiilor de serviciu prevazute in mod repetat in Protocol, sa transforme in PROBE informatiile clasificate furnizate de Serviciu, context care a generat discutii justificate privind nonaccesul/ accesul greoi al partilor la materialul probatoriu in diverse faze procesuale, cu precadere in UP.

Domnule dumneata poti intelege

vreodata ca SRI,adica Gestapoul politic,nu are ce cauta in cercetarea penala care este in toate statele apanajul Politiei si a procurorilor.Pe langa faptul ca toti procurorii si judecatorii sunt turnatori la ei,unii chiar angajati,acum trebuiau sa se bage si ca paduchii in frunte sa decida si pedepsele.Au avut nevoie de aceste contracte ca sa bage spaima in populatie,ca si asa faceau ce doreau.

Hamurabi, tu ca fost securist, dupa cum singur ai recunoscut

ar trebui sa poti face diferenta intre urmarirea politica si urmarirea pentru fapte penale. Protocolul este strict intre procuratura generala si dna, iar supravegerea se putea face numai cu aprobarea iccj. Exagerarile si comparatiile cu gestapo denota numai disperarea ca alta petarda a explodat sub fundul celor ce au aruncat-o

Eu am o singură nedumerire!

Dacă protocoalele erau legale de ce erau secrete? Trebuiau publicate in Monitorul Oficial la legile de cooperare a Justiției cu serviciile! Ceva normal nu? Dar nimeni pană nu e strans de C-o.a.e nu recunoaște nimic! Așadar, ce nu e bine?
Rog răspuns de la cunoscători!

 

Secretizarea a avut rostul in faptul ca multi din cei corupti

sint plasati in esaloanele superioare ale statului, pozitie de unde isi pot creea contra masuri, ceea ce s-a si intimplat de fapt. Din pacate, efortul combinat psd-alde a terminat si secretul si adunarea probelor prin “electronic surveillance".

@Hamurabi 17:19

Inteleg destule chiar foarte bine dar nu pe toate,ce-i drept!
1. Politia secreta de stat - Geheime Staatpolizei- Gestapo- nu a fost altceva decat politie Politica.
Cand spui Gestapo-ul politic este o tautologie iar punerea SRI pe acelasi plan cu G. este o impertinenta( cu blandete spus!).
2. In "toate tarile" la care te gandesti in postare, exista cumva o cultura / educatie a sigurantei publice, a celei de Stat si implicit a prezervarii atributelor Statului ??
Exista o legislatie in domeniul respectiv??
Se ocupa cineva de contracararea amenintarilor ce vizeaza Statul respectiv ? CINE ?
Acest cineva CE FACE cu informatiile din zona respectiva ??
Eu banuiesc, de buna credinta fiind, ca acele informatii sunt valorificate la Procuratura Statului si la autoritatile de ordine publica ( sa le zicem Politie) ptr. instrumentarea dosarului prin acte procesuale si proceduri penale.
Este legitima si legala aceasta solutie ?
Sau nu este asa ? Ceva exemple se poate ??

Hamu, ce-i cu tine ? Sincer, am remarcat de la primele tale aparitii o vehementa tintita asupra "securistilor gestapovisti " ce nu prea se potrivea cu discursul tau , altfel destul de pertinent pe alte subiecte.
Ai un frate geaman ( de idei ) care se prezinta drept @ George 2 ?
Ar fi o explicatie !

 

protocoale

Daca va uitati spre final, se face trimitere la protocoale anterioare, inca de infiintarea PNA (Parchetul National Anticoruptie) in 2003. Prin urmare, acest protocol, este actualizarea altora anterioare. Vorbind despre informatii, CCR a luat munitia DNA, parlamentul da legi care ii scapa pe corupti de acuzatii. Romania va deveni o tara furata fara infractori; singura infractiune va fi delictul de opinie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor