SRI: Unul dintre cetatenii straini afiliati al Qaida stia sa fabrice o bomba

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 14:42
2837 citiri
SRI: Unul dintre cetatenii straini afiliati al Qaida stia sa fabrice o bomba

Unul dintre cei doi cetateni straini afiliati al Qaida, retinuti pentru ca pregateau comiterea unei actiuni teroriste pe teritoriul Romaniei in perioada sarbatorilor de iarna, detine cunostinte cu privire la confectionarea unor dispozitive explozive improvizate, potrivit unui comunicat al SRI.

In 5 decembrie, la solicitarea Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, o instanta de judecata i-a declarat persoane indezirabile, in Romania, pe cetatenii pakistanezi Ramzan Muhammad (30 de ani) si Adeel Muhammad (19 ani), pentru ratiuni de securitate nationala pe o perioada de 15 ani.

"Admite sesizarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti in contradictoriu cu intimatii Ramzan Muhammad, Adeel Muhammad si Inspectoratul General pentru Imigrari. Declara pe numitii Ramzan Muhammad, cetatean pakistanez, nascut la data de 1.01.1982 in Layyah - Pakistan, fiul lui Muhammad Yousaf si Salma Bibi, si Adeel Muhammd, cetatean pakistanez, nascut la data de 4.04.1993 in Layyah - Pakistan, fiul lui Muhammad Khalil si Asia, ca persoana indezirabila pentru ratiuni de securitate nationala pe o perioada de 15 ani.

Dispune luarea in custodie publica a strainilor pana la indepartarea de pe teritoriul Romaniei in temeiul art. 97 alin.(3) OUG nr. 194/2002. Cu drept de recurs in termen de 10 zile de la comunicare", a decis Curtea de Apel Bucuresti, care urmeaza sa-si motiveze solutia.

Atentat terorist in Romania, dejucat de SRI (Video)

Potrivit comunicatului Serviciul Roman de Informatii (SRI), cetatenii straini Ramzan Muhammad si Adeel Muhammad pregateau comiterea unei actiuni teroriste pe teritoriul Romaniei in perioada sarbatorilor de iarna de catre o structura extremista afiliata ideologic organizatiei al Qaida.

In acest sens, SRI si celelalte institutii din cadrul Sistemului National pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului (SNPCT), au monitorizat "actiunile intreprinse de catre membrii structurii aflati in tara noastra, considerati 'puncte de sprijin', ce se aflau sub coordonare externa, in conditii de conspirativitate".

"S-a stabilit ca acestia urmau sa asigure suport pentru desfasurarea intregii operatiuni, relevant fiind si faptul ca unul dintre cei in cauza detine cunostinte cu privire la confectionarea unor dispozitive explozive improvizate", mentioneaza comunicatul SRI.

De asemenea, s-au obtinut informatii potrivit carora, pentru punerea in aplicare a actiunii preconizate, s-a incercat cooptarea unor persoane cunoscute ca sustinatori ai unor grupari jihadiste, care sa actioneze impreuna cu "punctele de sprijin" din Romania.

Datele si informatiile relevante obtinute in caz au fost valorificate, potrivit legii, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, care a sustinut in fata instantei competente propunerea SRI de declarare ca indezirabili a cetatenilor straini Ramzan Muhammad si Adeel Muhammad implicati in activitati de natura a afecta grav securitatea nationala pe profil antiterorist, evidentiaza comunicatul SRI.

Curtea de Apel Bucuresti a emis miercuri, 5 decembrie, decizia nr. 6.906, prin care cetatenii straini R.M. si A.M. au fost declarati indezirabili pentru o perioada de 15 ani.

Urmare a Sentintei Curtii de Apel Bucuresti, cei doi cetateni straini au fost retinuti si luati in custodie publica, in vederea indepartarii de pe teritoriul national.

Purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, a declarat joi, ca doi cetateni straini, carora nu le-a precizat varsta sau cetatenia, au fost implicati in pregatirea unor activitati ale unei structuri afiliate al Qaida de comitere de actiuni teroriste pe teritoriul Romaniei in perioada Sarbatorilor de iarna, fiind retinuti si urmand sa fie indepartati din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#teroristi expulzati Romania, #SRI teroristi Romania , #sri