Ziare.com

Circulatia tramvaiului 41 va fi suspendata de sambata pana pe 1 septembrie

Marti, 25 Iunie 2019, ora 16:55

   

Circulatia tramvaiului 41 va fi suspendata de sambata pana pe 1 septembrie
Circulatia tramvaielor pe linia 41 va fi suspendata, din 29 iunie pana pe 1 septembrie, pentru efectuarea lucrarilor la Podul Ciurel, Podul Grant si statia de metrou din Drumul Taberei.

In schimb, vor fi introduse 50 de autobuze in circulatie pentru calatori, numarul urmand a fi suplimentat.

"De pe 29 iunie pana pe 1 septembrie, se suspenda circulatia tramvaielor pe linia 41. Sunt trei lucrari de amploare care se desfasoara. Am convins firmele si constructorii sa le faca in acelasi timp. Este vorba de Podul Grant, de Podul Ciurel si de viitoarea statie din Drumul Taberei, de la Moghioros", a declarat seful Societatii de Transport Bucuresti, Andrei Creci.

Astfel, vor fi infiintate doua linii de transport care vor parcurge traseul tramvaiului 41.

"Ca oamenii sa nu aiba de suferit, deoarece este una dintre cele mai importante linii de transport din Bucuresti, am hotarat infiintarea a doua linii naveta, 641 si 642. Linia 641 va merge pe traseul tramvaiului 41 pe de-a-ntregul, de la Grivita la Piata Presei Libere, iar 642 va prelua acolo unde este cel mai aglomerat dimineata si seara, adica in zona Drumul Taberei, Crangasi. Prima linie, 641, va avea 30 de autobuze, iar linia 642 va avea 20 de autobuze", a adaugat directorul general al Societatii de Transport Bucuresti.

Traficul in Capitala nu va fi paralizat de lucrari, iar, daca este necesar, numarul de autobuze va fi suplimentat, arata sursa citata.

"Am considerat de ajuns 50 de autobuze, sa vedem. Daca nu vor fi de ajuns, le vom suplimenta. Capitala nu va fi paralizata. Acele lucrari trebuie facute, nu se pot opri. Am reusit sa convingem constructorii sa le faca in mod simultan, toate cele 3 lucrari sa le realizeze in acelasi timp, ca oamenii sa nu aiba de suferit si sa se opreasca doar 2 luni. Mai mult de atat nu am putut face", a mai spus seful STB.

In ceea ce priveste fluxul de calatori deservit de linia 41, traseul acestei linii este acoperit in prezent de 36 de tramvaie ce asigura o capacitate maxima de peste 7.000 calatori/h/sens.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 37162 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor