Adevarul din spatele condamnarii manelistului Dani Mocanu. Cum s-a ajuns la pedeapsa de inchisoare cu executare pentru incitare la ura

Vineri, 30 Aprilie 2021, ora 22:00
12849 citiri
Adevarul din spatele condamnarii manelistului Dani Mocanu. Cum s-a ajuns la pedeapsa de inchisoare cu executare pentru incitare la ura
Pentru incitare la ura, Dani Mocanu a primit doar o amenda penala FOTO Facebook/Dani Mocanu

Instanta penala a Judecatoriei Pitesti s-a pronuntat joi, 29 aprilie, in dosarul in care manelistul Dani Mocanu a fost deferit justitiei pentru incitarea la ura sau discriminare. Pentru aceasta fapta, manelistul a fost condamnat la o pedeapsa de 250 de zile de amenda penala, cuantumul unei zile de amenda fiind de 60 de lei. In total barbatul va avea de achitat 15.000 de lei, potrivit portalului instantelor de judecata, cu conditia ca sentinta sa ramana definitiva.

De asemenea, judecatorii din Pitesti au obligat YouTube sa retraga videoclipul Dani Mocanu - Curwa (Official Video) Hit 2019, publicat pe platforma www.youtube.com., precum si toate videoclipurile conexe.

In plus, instanta a dispus confiscarea speciala a echivalentului in lei de la data platii, a sumei de 34.136 de dolari americani, bani generati de milioanele de vizualizari ale videoclipului incriminat.

Dani Mocanu a ajuns in fata instantei dupa ce Asociatia Europeana pentru Sustinerea Drepturilor Omului - Combaterea Discriminarii si Coruptiei a facut o plangere la Parchet din cauza versurilor extrem de agresive ale manelei "Curwa".

Desi in spatiul public s-a propagat informatia ca Dani Mocanu a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu executare din cauza acestei plangeri, realitatea este cu totul alta.

Anterior dosarului in care a fost gasit vinovat pentru instigare la ura, Dani Mocanu a fost condamnat intr-o alta cauza la sase luni de inchisoare cu suspendare. Atunci Curtea de Apel Pitesti a amanat aplicarea pedepsei si i-a acordat manelistului Dani Mocanu un termen de supraveghere, perioada in care nu avea voie sa mai faca vreo infractiune.

Pentru ca in perioada termenului de supraveghere manelistul a savarsit o noua fapta penala pentru care a si fost condamnat, cele doua pedepse primite in dosare diferite s-au contopit, iar instanta a revocat amanarea executarii pedepsei cu inchisoarea.

"- condamna pe inculpatul, M.D., la pedeapsa de 250 de zile amenda penala, pentru savarsirea infractiunii de incitare la ura sau discriminare, fapta prevazuta de art. 369 C.pen., cuantumul unei zile amenda fiind de 60 lei, in total 15.000 de lei.

- Constata ca infractiunea pentru care inculpatul a fost condamnat prin prezenta, a fost comisa in timpul termenului de supraveghere stabilit prin S.P. nr.x Judecatoriei Pitesti, astfel cum a fost modificata prin D.P. nr. x a Curtii de Apel Pitesti.

- revoca amanarea aplicarii pedepsei de 6 luni inchisoare, stabilita prin S.P. nr. x a Judecatoriei Pitesti, astfel cum a fost modificata prin D.P. nr. x a Curtii de Apel Pitesti, aplica inculpatului aceasta pedeapsa si dispune executarea ei.

- contopeste pedeapsa amenzii aplicata prin prezenta cu pedeapsa de 6 luni inchisoare, aplicata prin S.P. x Judecatoriei Pitest, astfel cum a fost modificata prin D.P. nr. x a Curtii de Apel Pitetti, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa inchisorii de 6 luni, precum si pedeapsa amenzii in intregime, in total o pedeapsa rezultanta de 6 luni inchisoare si amenda in cuantum de 15.000 lei (250 de zile amenda).

Pedeapsa inchisorii se va executa in stare de detentie.

- dispune confiscarea speciala a echivalentului in lei de la data platii, a sumei de 34.136 de dolari americani.

- mentine masura popririi asiguratorii, astfel cum a fost instituita prin ordonanta Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, din data de 11.11.2019, in dosarul x, asupra conturilor bancare ale inculpatului, mentionate in ordonanta.

- obliga YouTube sa retraga/inlature videoclipul D.M. -C. (Official Video) Hit 2019, publicat pe platforma www.youtube.com., precum si toate videoclipurile conexe.

- obliga inculpatul la plata sumei de 6000 lei reprezentand cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de 5000 lei reprezinta cheltuieli efectuate in cursul urmaririi penale", conform portalului instantelor de judecata.

Dani Mocanu nu a atacat inca la instanta superioara sentinta data de Judecatoria Pitesti, dar are la dispozitie zece zile.

Videoclipul manelei "Curwa" este disponibil pe platforma youtube.com, dar accesul este restrictionat pentru minori. Maneaua a fost publicata in aprilie 2019 si are aproape 23.000.000 de vizualizari.

Versurile manelei condamnate sunt extreme de agresive si par a fi un mesaj dedicat proxenetilor.

"O curva daca-ti iei, tine-o in locul ei/ N-o lasa sa gandeasca, pune-i stop la idei/ Sa nu ii dai valoare, decat ca la un caine/ N-o duce la restaurant, tine-o in cas', pe paine", este refrenul piesei care a generat in doar doi ani peste 30.000 de dolari datorita numarului urias de vizualizari.

De altfel, Dani Mocanu este inculpat intr-un dosar de proxenetism si constituire de grup infractional organizat, instrumentat de procurorii DIICOT. Dosarul a fost trimis in instanta in martie 2018, dar Tribunalul Dambovita a restituit dosarul procurorilor, in august 2020, "constatand neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului nr.40/D/P/2015 din data de 19 martie 2018, neregularitate care atrage imposibilitatea stabilirii obiectului sau limitelor judecatii, neregularitate care nu a fost remediata de procuror conform solicitarii judecatorului din data de 12.11.2019", conform portalului instantelor de judecata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Hannah Gutierrez, armuriera de la filmările pentru westernul "Rust", a fost condamnată luni la un an şi jumătate de închisoare pentru moartea cineastei Halyna Hutchins, care a fost...
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry...
#dani mocanu, #manelist, #condamnare, #ura, #inchisoare, #amenda penala , #stiri juridice